FCE sesja lato 2010

Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 264
No i co zaznaczyłaś w tym pytaniu co klasa jechała na wycieczkę? Jaka była główna rada nauczycielki? Nie spóźnić się na odjazd? Pomóc archeologom? Czy korzystać ze wsyztskich możliwości? Ja ostatnie...
ja też. Ale to było jedno z trudniejszych dla mnie. W ogóle listening nie był dla mnie tak oczywisty, jak zdarzał się być zazwyczaj na lekcjach.
JUDGEMENT VARIETY SIMPLY BELIEF RELIABLE UNHAPPY EXCEPTIONAL PERFORMANCE CONSUMERS nie pamięta nikt co było 10?:(
tak ja zaznaczylm ze celem wypowiedzi nauczycielki do tych archeologow chyba bylo to zeby nie spoznili sie na zbiorke.
ja wogole odwalilam taki numer ze chyba na 2 kartach odpowiedzi tam gdzie trzeba bylo wpisac swoje nazwisko pismem odrecznym wpisalam drukowanym :-( boje sie ze moga mi to odrzucic ale z drugiej strony ci supervizorzy nie zwracali uwage na poprawnosc wypisania tych arkuszy tylko powtarzali z naciskiem kiedy dlugopisem a kiedy olowkiem
A w USE OF ENGLISH tam gdzie się dopisuje... w ostatnim zdaniu w 2 zadaniu było coś tam... When ask him .... coś tam coś tam... co daliście? Albo w tym samym zdaniu ....... replied? Ja dałam STILL ale to chyba źle:/
ja dalam chyba have ale to jakas bzdura totalna. a przed tym wczesniejsza luka to bylo WHY? kurcze zamiast ogarnac sie na jutrzejszy speaking to ja tu siedze i pisze :-)
WHY i HAVE
ale to have to tak bo innego pomysłu nie miałam
w Rzeszowie zdajesz?
CAREFULLY było jeszcze!!!
>>>Dlaczego Sir Percival Glyde poślubił Laurę
Bo byla bogata.
a pamietasz jescze cos co bylo w 1 na use of albo w ostatnim?
word formation: mnie wychodziło unbelievablei happiness
no razej unhappy bo bylo cos w stylu if you still unhappy you can cos tam.
Z 1 pamiętam:
human BEINGS (podobno, ja miałam inaczej :|)
AIMED at (też miałam źle)
claimed
significance
observe

Więcej nie pamiętam...
3. SZeść transformacji było już wyżej. Zostają diwe:

* They shouldn't expect from MAry(?) zeby sprzatala biuro czy cos tam.
[EXPECTED}
Mary SHOULD NOT BE EXPECTED TO ...

Tak?

I jeszcze jakaś jedna była. Ktoś pamięta jaka?
jeszcze do 1

MAKE up / SET up - nie wiem co trzeba było wybrać
attraceted
tak z mery tak mam. kurcze teraz tak rozmyslam ze sie podpisalam drukowanymi i mi odrzuca to :-(
widely (his books were read widely ? )
strengthen (his belief)
Ja tez sie podpisalam drukowanymi ale nie sadze zeby to cos zmienialo ;) Nie przejmuj sie, wazne ze sie podpisalas ;)
Bylo cos z turned
W tym zdaniu "..expected to ... replied.." wydaje mi się że powinno być BE. Znalazłem na necie parę podobnych przykładów z czasem przeszyłm:

"Colgate plant's sale expected to be completed this month"
"Jackson's doctor expected to be charged on Monday"
"Rafael Correa expected to be re-elected as Ecuador president"
"Jailed Shas minister expected to be denied pardon"
a pamiętacie jeszcze cos odnośnie readingów? w szczególności o tym hobby i tej fotografce?
w transormations-bylo takie zdanie:My son's photos TURNED OUT BETTER than I had hoped.jak to macie?
tak tylko tam pisalo ze ma by podpis no ale z tego stresu to czlowiek robi takie glupoty czasami ze szok
no bylo takie zdanie ale napisalas juz zmienione czy jeszcze nie
tak to jest juz zmienione, nie pamietam jak brzmialo w oryginale
Reading z fotografką najbardziej mi się pomieszał. Nie lubię zresztą tego wstawiania brakujących fragmentów.

Pamiętam, że nie użyłam zdania: mimo to, zawsze interesowała się zwięrzętami, czy jakoś tak.
W pierwszym miejscu wstawiłam: So that is the rule number one (??) jakos tak.
W ostatnim, ze czesto wraca do roznych miejsc.
Transformacje:
It turned out to be better than...
a jaka była ósma transformacja?
I was suprised how good my son's photographs were.
I was suprised with the quality of my son's photographs.

Jakos tak

[TURNED}
My son's photographs TURNED OUT TO BE BETTER than I hoped they were.

Nie pamiętam, jak dokładnie wyglądało to zdanie.
Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 264

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie

Zostaw uwagę