Gratuluję wyboru!! Chociaż tam nie studiuję, jest to moim marzeniem od dluższego czasu;) może w czerwcu się uda. Jeśli chodzi o testy z ang., to zawsze 1 taki test jest zamieszczony w informatorze AE. Możesz go zamówić na stronce Akademii : www.ae.poznan.pl. Poza tym na stronce www.aokzak.edu.pl znajdziesz również testy z tamtąd - są przykłady z wszystkich przedmiotów. Jest to organizacja prowadząca kursy przygotowawcze na studia m.in. na AE. Tam dużo się o nich dowiesz. Co więcej, klikając na \"kontakt\", możesz wysłać do redakcji maila z prośbą o przeslanie na Twój adres przykładowych testów z AE - bezpłatnie. Ja o to prosiłam i nie było problemu, nawet mi podziękowali za zainteresowanie ;) Jeśli przypadkiem zdajesz drugi egz. z matematyki, gorąco polecam zbiór zadań dla kandydatów na studia wydany przez prof. Mariana Matłokę, który przygotowuje egz.wstępny. Zadania te są dość secyficzne, książka wg mnie niezbędna. Ją również możesz zamówić na stronie księgarni wysyłkowej AE. Życzę powodzenia i pozdrawiam.