wpisujcie swoje wyniki z matury z anglika

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 75
a ja się uczę 7 rok i miałem podst.-98%, rozsz.-95%
a jak będzie gorzej to trzeba będzie skombinować ładny worek na twarz
i to nie jest żart
destination- economy, IT

the key to success is to believe in yourself
albo mieliście banalne rozszerzenie,a nie takiej jakie nam buda zafundowała, albo sciemniacie.
Z podstawy miałam 82 % i był to jeden z lepszych wynikow u mnie w klasie, kilka głupich odruchowych byków i punkty poleciały. A rozszerzenie? no coż ucze się angielskiego juz nie krótko, a z rozszerzeniem miałam niemały problem, było cholernie trudne, rozumieliśmy co 2 zdanie, a gramatyka? skąd oni to wytrzasneli???? jeśli to jest w standardach to zdaję tylko podstawę, bo zobaczyć 40 % na maturalnym z rozszerzenia nie będzie przyjemnie...
A to gdzie Ty taką maturę zdawałaś?Matura rozszerzona jest na poziomie FCE+, więc gdzie widziałaś jakieś niewiadowo trudne rzeczy? A nie zdajesz przypadkiem dwujęzycznej czy coś?
nasze rozszerzenie układała szkoła, a ze chodzę do szkoły gdzie ocenia sie na korzyść nauczyciela to tak jest jak jest. macie moze na kompie jakieś rozszerzenia z angielskiego?
podeślijcie:) będę wdzięczna
moja buda jest lewa do tego stopnia,ze ludzie z FCE są święcie przekonani ze matury nie zdadzą!
No ale cóz... zobaczymy w maju, a później na FCE:)
NIe przesadzaj. Podstawowe sa banalne.
Oczywiście. Osoba z FCE z podstawowego w najgorszym wypadku może mieć 80%, ale to i tak przy pechu, braku koncentracji itp.
podstawowa : 96 %
rozszerzona : 95 %
A marzy mi sie oczywiscie UAM.....Co do poziomu matury z anglika to dla mnie najgorsze sa listeningi na rozszerzonym ( nie wspominajac o tym ,ze trzeba miec szczescie i wylosowac pierwsza lawke badz blisko odtwarzacza)...
Pozdrawiam wszystkich abiturientow i zycze powodzenia
Kuzwa nie rozumie osob ktore narzekaja ze zdobyly 100%z podstawowej a tylko 95% z rozszerzonej,O matko uczcie sie bo nigdzie was nie przyjma!!!!!Jaki wstyd nie miec 100% z rozszerzonej, pewnie was z domu wyrzuca i bedziecie po miescie chodzic z torbami na glowach!! LUDZIE PRZEJRZYJCIE NA OCZY!! LECZCIE SIE!!!!
Podstawowa : 94%
Rozszerzona : 96%
Kogoś powaliło z tą maturą!!! Co to ma być? Matura czy egzamin dla dzieci z przedszkola!?
Faktycznie jest to banalne. Ale lepsza taka matura niż jak z innych przedmiotów, z których połowa maturzystów nie zdała próbnych.
Hehehe ja mam 96% z podstawowego - roz. nie pisałem bo myślałem, że za cienki jestem
Non toper wale wina z kolesiami, nic sie nie ucze, olewam szkole... a tu 96 :D
Nic sie czlowiek nawet na probna nie pouczyl...
III klasa ruuleez - duzo przedmiotow poodpadalo... Najczesciej chodze do szkoly bez plecaka :)
mam cea zdaje cpe niedlugo jestem dokladny mam wg was szanse na 95 % z rozszezonego ??
W takim wypadku masz szanse nawet na 100%. To zależy, jak Ci spasują teksty, czy się gdzieś nie pomylisz itp, ale powyżej 90% spokojnie.
co Ty gadasz?? nie a reguły, osoba z cae moze zdac na 70 albo i mniej.głupie gadanie....
nie ma znaczy sie ;] a co do mnie to uwazam, ze najtrudniejsza sprawa sa listeningi.... najbardziej lubie speaking...
Wydaje mi się, że osoba ucząca się do cpe i mająca cae powinna mieć powyżej 90%, chociaż to też zależy od testu, bo czasami są trudne
Jak rozszerzonej nie pisałaś to cię do najlepszego lub troszkę od niego gorszego cię nie przyjmą. Wiadomo jak chce się iść na dobre studia to trzeba pisać wszystko- zwykłe testy i rozszerzone, a oprócz tego patrzy się na oceny od gimnazjum do liceum.
Jak to byłby test dla dzieci z przedszkola to miałbyś 100/100 z podstawowej i 100/100 z rozszerzonej
To was zaskocze. Ja mialam 44% z podstawy. Rozszerzenia nie mam zamiaru zdawac bo mi nie potrzebne :D za to mialam 96% z biologii i jestem z siebie dumna. Nikt tu nie mial nizszego wyniku ;)
hej ! przyznam sie ze mialam 92pod i 81rozszrz % i tysh wybieram sie na filologie ang no nei wime czy mam szanse ale probowac bede. jestem na poziomie fce/cea ale kazdemu zdażają się głupie błędy albo poprostu inna interpretacja . Mam nadzieje ze u nas wmiare dobrze sprwdzali i ze sprwzda to moja prace rownie dobrze w cke.
a jak to możliwe ze wy pisaliście tylko rozszezrona albo tylko podstawowa??
my za arkusze bysmy płacicli ale na szczęscie znalazł się sposnsor który pokrył koszty związane z arkuszami dla nas:D
a jak wam poslzo z innych przedmiotów moja gegra to 79 i 56.
do maturki tush tushhhh papap 3ymajmy kciuki;]
Ludzie wszyscy jak jeden mąż macie chorą wyobraźnie!!!!!!!!!!!!
czemu?
U mnie (na Śląsku) był tylko poziom podstawowy i dlatego tylko ten pisałem.
ni ciekawe jak to mozeliwe pisac roz. bez podst. .....ladny kit nam wciskasz
Ja miałam z próbnej 93%podst a zrozsz 79%. Ale na UŁ biora także pod uwAGE punkty z matury z polskiego. Czy polski też wam poszedł tak wspaniale jak angielski?? Bo nie wiem czy w ogóle startować, mam w zanadżu 2 inne kierunki, a na 2 tylko można składać podania. Odpiszcie thx pozdro
haha, ocenianie nowej matury tak jest zrobione, ze procentowo mozna otrzymać wynik który jest wielokrotnością piątki - maksymalna liczba punktów to 20, tak więc 1 punkt = 5%, więc nie wkręcaj maleńka.
Nie ma ogarniczen na ile uczelni mozesz skladac podania. Jezeli nie wymagaja oryginalu albo jest rejestracja prze internet to droga wolna na tyle kierunkiow na ile chcesz. Tylko ta tzn. oplata rekrutacyjna;/
Good luck everybody:)
Też składam do Łodzi na anglistykę. Polski próbny mi poszedł ... fatalnie. Ledwo zdany, ale spróbuję, może mi lepiej pójdzie i może jakoś będzie.
Ja mialam z probnej podstaw. 98%, z rozszerz. 90% :) Ale nie wybieram sie na anglistyke jak wiekszosc z was, ale na prawo na UAM :) Pozdrawiam
dziecko nie zamierzam się leczyć, bo czuję się jak najbardziej zdrowy
jestem realistą i zdaję sobie sprawę jak dużo licealistów w Polsce ma CAE a nawet CPE i wiem, że kilka drobnych/ głupich błędów na maturze z angola i np. kiepski dzień z mat przy stosunkowo prostych testach może oznaczać bardzo wyrównane wyniki i to, że mogę sie nie dostać tam gdzie chcę, a nie gdziekolwiek, bo studia płatne mam glębooko w organizmie
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 75