Kto na Anglistyka UW???

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 94
chodzi ci o to? http://www.cnkjo.uw.edu.pl/cnkjo/uknja/wizyt.html
tam jest sporo napisane
dzieki! tego wlasnie szukalem:)
W jakim miejscu macie test? Piszę w Starym BUWie;) Pytam z ciekawości - koleżanka, która wybrała italianistykę, pisze na Lipowej: czyżby danym kierunkom przydzielili inne miejsca? Pozdrawiam, Iza:)))
ja angielski piszę w instytucie biologii (ul. Miecznikowa 1)
a ja w Centrum Konferencyjno-Kongresowym na Bobrowieckiej 9 :)
AudiMax hyhy ciesze sie, ze tam bo sie przynajmniej tulac nie bede na Bobrowiecka jak niektorzy pechowcy, ale qrcze na biologie jest z akademika rzut kamieniem -> doslownie
AudiMax hyhy ciesze sie, ze tam bo sie przynajmniej tulac nie bede na Bobrowiecka jak niektorzy pechowcy, ale qrcze na biologie jest z akademika rzut kamieniem -> doslownie
ja mam rzyt beretem do bobera wiec dobrze ze tam pisze

Powodzenia wszystkim!!
a ja na Bobrowiecką mam kawał drogi, ale cóż, mus do mus, trzeba się od czasu do czasu poświęcić ;)
i oczywiście, wszystkim zdającym życzę POWODZENIA I POŁAMANIA WSZELKICH DOSTĘPNYCH PRZYRZĄDÓW PISZĄCYCH ;)
tez sie wybieram na UW. z matury mam 96% i 80%. boje sie tego testu ech...a teraz mam jeszcze dolka, bo sie wlasnie dowiedzialam,ze nie dostalam sie na Warminsko-Mazurski...bajecznie po prostu heh
rany na bobrowieckiej 9? tam (tzn najbliżej tego centrum) zatrzymuje się tylko autobus linii 119 (mała puszka a nie autobus! lol) No coż, nie każde Centrum Konferencyjno-Kongresowe ma dobre połączenia z resztą świata...

a do tych co mają dołka bo dostali "tylko" 80% z matury rozszerzonej - spokojnie :) na teście predyspozycji wszystko się może zdarzyć i, jak już mówiłam, może być niezła rzeź. Nawet ci co mają 100%/100% nie wiedzą czy się dostaną

muuuu
Hej ja tteż musze na bobrowiecką się dostać, nie jestem z wawy i nie mam pojęcia gdzie to jest. Mogłabyś mnie jakoś nakierować? Aha i skąd wyrusza autobus 119?? z centrum??? Proszę o jakieś wskazówki

Dzięki
no cóż, mogę spróbować...

na bobrowiecką bezpośrednio dojeżdża tylko 119 (kierunek Młynów-->Kierbedzia, a oto lista przystanków: http://www.ztm.waw.pl/baza/2[tel]/119/TP-KIE.HTM), ale można się tam dostać także autobusami linii 131, 522, 180, 116, 501, 503, 195 itd. ale wymaga to małego spacerku

Mógłbyś mi powiedzieć skąd mniej więcej musisz tam się dostać? Czy są tam jakieś ważne węzły komunikacyjne typu metro, plac bankowy, plac konstytucji itp? Rozjaśniło by mi to sytuację.
jedziesz 180 /131 w stronę sadyby i wysiadasz przed elleą(kiedyś Billa ) wielkim markecie przy pentli . za elleą widac budynek z napisem PWSBiA- to tam
Dzięki za odpowiedzi, dodam że punkt wyjści to dworzec centralny
no to chyba spokojnie możesz próbować 119 (przystanek Centrum) ale uważaj na czas bo 119 kursuje mniej więcej co pół godziny
PS to też może się przydać (z oficjalnej strony PWSBiA) http://www.pwsbia.edu.pl/pol/index.php?option=com_content&task=view&id=28&Itemid=161

powodzenia
hello :)
ja jestem spod Warszawy i dziś badałam trasę ;)
rzeczywiście autobus 119 odchodzi wprost spod Forum w Al. Jerozolimskich i dojeżdza pod samą PWSBIA, kursuje co 20-25 minut :) na miejsce dojeżdza po jakiś 10-15 minutach, więc nie trzeba się spieszyć :) natomiast w samym budynku można się zgubić, bo składa się z kilku sektorów ;) mam nadzieję, że ktoś będzie naprowadzał zbłąkane owieczki, jakimi my zapewne będziemy ;)

pozdrawiam :)
jeśli nikt was nie będzie naprowadzał to możecie spróbować zapytać się w recepcji (m.in. w budynku E). Wiem że Centrum Kongresowe PWSBiA znajduje się przy "amfiteatrze" (prawie w samym środku kampusu, za halą sportową, mniej więcej na przeciwko bramy 3 która jest niedaleko przystanku 119) ale nie wiem czy tego właśnie szukacie =/
W każdym razie na pewno się znajdziecie ;) idźcie tam, gdzie są tłumy ludzi ;)

muuu
Już sobie wyobrażam autobus 119 :D konserw...
ja tez sie wybieram ale wyniki kiepskie -> 94 i 84 :( na predyspozycyjnym bedzie rzeznia sami widzicie jak zblizone mamy wyniki a znam pare osob ktore maja maxa... no ale co sie dziwic w koncu to uw
Czy ktoś ze zdajacych na anglistykę .ubezpiecza się jeszcze do UKKNJA?
no jasne :) ja w sumie zdawalam na 3 kierunki poza anglistyka i ukknja jeszcze kulturoznawstwo :)
a ja na dwa: anglistykę i NKJA UW :) w czwartek ma być już lista rankingowa do Kolegium, poczekamy, zobaczymy ;)

pozdrawiam :)
nono lista w czawartek ale dzwonic mozna juz od 4 bodajze... ale ja wole upiec 3 pieczenie na jednym ogniu ;P
Nie koniecznie rzeźnia.
Predyspozycyjny pokaże kto tak na prawde się nadaje na anglistyke,kto ma predyspozycje.
Co z tego że ktoś napisał na 100 i 100 skoro moze oblac predyspozycyjny.
Poza tym jak na 3 kierunki zdajecie i robicie tłok to Ci co zdają tylko na jeden kierunek powinni wam serdecznie podziękowac.
Najlepiej to od razu na 10 kierunków zdawac...!!A CO!!
hej, a jak dostaniecie się i tu i tu (kolegium i anglistyka), to co wybieracie?
ja bym wybrała anglistykę, ale nie łudzę się, iz będzie mi dane znaleźć się na liście przyjętych, więc chyba przed takimi dylematami nie będę musiała stawać ;) gorzej jak się nigdzie nie dostanę ;) ech, dziś mnie czarne myśli opanowują, tak przed samym testem predyspozycji, niedobrze ;)
A na wieczorowe sie nie piszecie?
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 94