!!!OKE KRAKOW MATURA USTNA ANGIELSKI 2008 !!!!

Temat przeniesiony do archwium.
piszcie prosze jakie macie zestawy prosze:) oke krakow(malopolskie podkarpackie lubelskie)pomozcie :)
Podkarpackie. Zestaw nie mam pojęcia który(stres robi swoje:P)
Uzyskiwanie informacji:
1.Jesteś u lekarza powiedz: -co ci jest, -od kiedy, -jaki lek brałeś
*I feel awful. I have teriible headache.
*I have had this problem since 4 days.
*I took only aspirin.
2.Relacjonoewanie:
Powiedz jak dotarłes na koncert, dlaczego został przerewany w połowie i co zabawnego wydarzyło się w trakcie powrotu do hausa(Ty miałeś zacząć):
* Yesterday I was on the fantastic concert. I went there by bus.
*the concert was stopped because some boys were fighting.
*When we came back home we saw some funny. In the middle of street laid a big pink pig:) (aż się zaśmiali jak im strzeliłam o tej świni :P)
It was very funny:D
3.Negocjowanie:
Zaproponuj koleżance iść kupić pamiątki w małym sklepie, nie zgódź sie z jej propozycją, zaproponuj kompromis
* I think that you should make shoping in small shop.
* You don`t have right. In big shops is torrible noise and you can buy different thing that you want to buy.
* So maybe at first we can go to the big shop, and than we can check small shops.
P.S. Życze wszystkim powodzenia, którzy angola mają przed sobą. Ja wchodziłam do sali z telepawką rąk i całego ciała. Pewnie sobie pomyśleli że Parkinsona mam albo co No ale nic, 17/20 pkt mam, a aż taka dobra z angola nie jestem. Więcej gadania niż tego wszystkiego :P:P

Na obrazku było jakieś nowe mieszkanie, 4 ludzi(rodzice i dzieci). Było pokazane jedno pomieszczenie, w którym był stół i 4 krzesła i blat przy którym ojciez zmywał gary. Matka latała z mopem i myła podłoge, syn zamiatał podłoge obok miotłą a córcia coś tam grzebała przy stole(ale z tego co pamiętam to nic konkretnego tam nie działała bo nic o niej nie powiedziałam). A pytania do tego były takie: 1. Dlaczego oni sprzątaja razem. 2. Czy w dzisiajszych czasach młodzież pomaga rodzicom w porządkach(ogólnie w sprzątaniu).

« 

Praca za granicą