My English blog

Temat przeniesiony do archwium.
Hej :) Chcę zastosować trochę autoreklamy :)
Założyłam blog, w którym piszę tylko i wyłącznie po angielsku, żeby improve my language skills :D
LINK: http://enginmymind.blogspot.com/
Jakieś propozycje? Piszcie śmiało ;) Będę wdzięczna :D
sorry to spoil some of your fun
... on my mind...
ja znam polski lepiej, niz angielski i dzieki temu zauwazylem, ze na dole jest Strona glwna (brak ó)
http://znamangielski.com/on_my_mind_vs_in_my_mind.html :)
Jest "ó". Może nie masz polskich znaków do tej czcionki, bo u mnie pokazuje dobrze.
'English on my mind' shows you're really into English: you can't take your mind off English.
'English in my mind' will make people think you used the wrong preposition.
już zmieniłam, lecz nazwy linku już niestety nie mogę skorygować :(
nazwa linku i tak jest 'skompresowana' i 'in' nie rzuca się w oczy.
Cytat: MaggieUK
Jest "ó". Może nie masz polskich znaków do tej czcionki, bo u mnie pokazuje dobrze.

raczej nie w tym problem - ł w 'głwna' jest ok, ń we 'wrzesniu' jest ok
jeśli niektóre zmiękczenia działają, a niektóre nie, to prawdopodobnie wina kodowania na stronie. polecam tez przerzucić treść przez jakis konwerter na iso-8859-2, a dopiero potem wrzucić na stronę. tez kiedyś tak miałem, że po mojej stronie było wszystko ok, a u innych nie.

a gdyby to była wina czcionki, to zastępowało by ją czymś standardowym, tak, że w całości byłaby inna po stronie klienta.
Moja Opera wyświetla 'główna' poprawnie
dokladanie tak, jak darkdogg pisze
dodatkowo, blog jest zarejestrowany pod angielskim adresem co.uk, tam musi byc problem z kodowaniem na serwerze
oj nie, to nie ma nic wspolnego z serwerem czy czyms tam
sprawdzilem na innym sprzecie, gdzie mam zainstalowany polski W7 i tam wszystko okey
chyba chodzi o to, ze na sprzecie, ktorego uzywam na co dzien mam angielskiego W7 i tutaj pojawia sie jakis problem
sorry :(
Oj, engee, engee :-)
Cytat: mg
'English on my mind' shows you're really into English: you can't take your mind off English.
'English in my mind' will make people think you used the wrong preposition.

niezupelnie jest tak, jak piszesz
wyrazenie on my mind ma konotacje z jakims problemem, cos, co nam zaprzata glowe; z kolei in my mind nie ma takiego odniesienia
roznica jak na glowie vs w glowie
Kochani, w takich informatycznych sprawach to ja jestem noga, więc nie bardzo bym umiała sobie z tym poradzić.

Tak sobie myślę... Jest pewna piosenka Elvisa Presleya - Always on my mind... hmmm, co myślicie o tym porównaniu? :)
no wlasnie, niekoniecznie oznacza to problemy
jest tez piosenka "Friday on my mind"
Dzięki za odzew ;)
Co sądzicie o blogu, jakies pomysły, podpowiedzi, sugestie? :)
no wlasnie, niekoniecznie oznacza to problemy
jest tez piosenka "Friday on my mind"

no fakt
dowiedzialem sie, ze to ma rowniez i pozytywne znaczenie
Moja Opera wyświetla 'główna' poprawnie

u mnie dzisiaj tez na Avancie widac wszystko okay :)
Moją sugestią jest poprawienie błędów gramatycznych i składniowych. Ciężko się czyta niektóre zdania. Ale z tego co rozumiem to jestes na 1 roku studiów. Znajdź błędy i będzie git. Ale pomysł na bloga fajny. Miłe oderwanie sie od rzeczywistości.
Always on my mind.. to spiewał tez Pet Shop Boys
Cytat: blocksofflats
Moją sugestią jest poprawienie błędów gramatycznych i składniowych. Ciężko się czyta niektóre zdania. Ale z tego co rozumiem to jestes na 1 roku studiów. Znajdź błędy i będzie git. Ale pomysł na bloga fajny. Miłe oderwanie sie od rzeczywistości.

Staram się robić co w mojej mocy, by pisać dobrze. Założyłam tego bloga, by ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Nadal się uczę. Człowiek jest nieomylny, ale po wypraktykowaniu pewnych nawyków, staje się coraz lepszy. Mam nadzieję, że ze mną będzie podobnie.
Zdań się wcale ciężko nie czyta i wszystko jest zrozumiałe. Są błedy w każdym wpisie, ale tragicznie na pewno nie jest. Jest o niebo lepiej niż wiele postów innych uczniów na tym forum. Nie wiem jak blogspot działa, ale zobacz czy nie możesz zatwierdzać komentarzy i wywal wszystkie anonimy, które Cię krytykują i nic konstruktywnego nie wnoszą.
Cytat: eva74
Zdań się wcale ciężko nie czyta i wszystko jest zrozumiałe. Są błedy w każdym wpisie, ale tragicznie na pewno nie jest. Jest o niebo lepiej niż wiele postów innych uczniów na tym forum. Nie wiem jak blogspot działa, ale zobacz czy nie możesz zatwierdzać komentarzy i wywal wszystkie anonimy, które Cię krytykują i nic konstruktywnego nie wnoszą.

Dzięki za miłe słowa i podzielenie się swoim zdaniem :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa