czego brakuje na stronie?

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 106
Mnie brakuje testów do CPE..
i to na tyle :-)
Testy do CPE to słabość każdej polskiej strony poświęconej językowi angielskiemu. Kończą się na advanced a jak już się nazywają proficiency to są na poziomie advanced. To świadczy o niskich kompetencjach językowych osób układających te testy. Lukar, może - jako autor jednej z najlepszych stron językowych - mógłbyś coś zaradzić na niedobór tych testów..?
Właśnie nie mogę nigdzie znaleźć w necie testów stricte CPE, na razie więc pozostają tradycyjne metody- książki i kserówki, które trzeba skądś skombinować:)
ale może to się zmieni niebawem..?
pozdrowionka anyway:)
Poszukuję ludzi którzy chcieli by gadać po Angielsku i tylko po Angielsku za pomocą e-mai'a. Jeśli ktoś jest chętny niech napisze na [email] To ciekawa forma nauki języka!!!
Brakuje mi tu dużo pharsali, właśnie ucze się na spr i połowę czasowników do nauczenia nie ma na tej str :((((
-- forum -- brak możliwości wycofania (poprawienia) głupiego lub przypadkiem
wysłanego posta (proszę o zrobienie porządku z moimi podwójnymi -- po
prostu odruchowo klikło mi się 2x--pardon)

-- zestawy do nauki angielskiego -- może by je pokatalogować?
ogarnięcie 350 zestawów i wybranie stosownego to naprawdę trudne
zadanie.

-- chciałem utworzyć zestaw, ale nie znalazłem opisu jak to się robi.
np. czy można uploadować/wkleić jakiś uprzednio przygotowany text
(przydałby się opis formatu).

Ogólnie jest super, tak trzymać!
N

PS. Szczególne dzięki za "Jajco holenderskie".
>-- forum -- brak możliwości wycofania (poprawienia) głupiego lub
>przypadkiem
> wysłanego posta

podpisuję się pod tym. Brakuje mi możliwości edytowania postów. Jakby jakoś dało się to załatwić, byłabym niezmiernie 'dźwięczna' ;))
NIE, NIE, NIE!!! jestem zdecydowanie PRZECIW edycji postów.
dlaczego nie???

na wielu forach, które znam jest edycja postów. co złego w poprawieniu swojego wpisu, jesli za późno zobaczymy, że cos jest nie tak???
z wyjątkiem sytuacji, gdy warto poprawić literówkę, albo wiadomość wysłała się przedwcześnie, też jestem przeciw.
A dlaczego nie. Autor postu, zarejestrowany uczestnik forum< powinien mieć możliwość poprawienia ewentualnego błędu, który zrobił zbyt szybko naciskając Enter. Może warto by było też dać możliwość podglądu postu przed wysłaniem?
wytłumacz mg i amused (la belle - troche nieporęczny ten twoj nowy nick, nie wiem jak mam się zwracać, a nie pamiętam całego :)

...dlaczego jestescie przeciwni edytowaniu?? Mnie zależy przede wszystkim na możliwości poprawienia literówek.

Na innych forach prosza wrecz o edytowanie, żeby uniknąć długaśnych tematów, w których wiele postów to kilka słów / zdanie pisane przez tego samego uzytkownika

boicie sie, że ktoś coś napisze i potem stwierdzi, że to jednak nie tak i wykasuje i zrobi sie bałagan??? To moze wlaczyc ta funkcje osobom, które mają już trochę postów na koncie i nie piszą 'we swiat', tylko przemyślane posty. Ja się staram zastanawiac, ale wiecznie mi się spieszy i stad literowki...
Edycja postów - jestem za.Poza tym , testy na CPE by były bardzo pomocne...na prawdę niezwykle pomocne...
hej!
jestem jak najbardziej za możliwością poprawiania literówek, natomiast nie chciałbym, żeby była możliwość kasowania własnych postów (np. kontrowersyjnych) po upływie pewnego czasu. Rozumiesz, ktoś ogłasza, że jakaś szkoła językowa wyłudza pieniądze, a za dwa dni ta wiadomośc znika, ale tzw. smrodek pozostaje.. Co do literówek - jeżeli wprowadzenie możliwości poprawiania już opublikowanych postów miałoby się wiązać z problemami technicznymi, to wolałbym pozostać przy dotychczasowym systemie.
>wytłumacz mg i amused (la belle - troche nieporęczny ten twoj nowy
>nick, nie wiem jak mam się zwracać, a nie pamiętam całego :)

może być wciąż 'amused':) - nie zapomnę, że to ja, bo na pewnym moim ulubionym forum wciąż mam ten nick.

dlaczego jestem przeciw? z tego samego powodu co mg - nie do końca wierzę, że czasami niektóre osoby nie będą miały ochoty wyrzucić swojego posta, bo się rozmyślą.

A co do literówek...literówki - rzecz ludzka nie przeszkadzają mi. Każdemu się zdarza.
"To moze wlaczyc ta funkcje osobom, które mają już trochę postów na koncie i nie piszą 'we swiat', tylko przemyślane posty." => czyzbysmy wracali do owych zolto-czerwonych kwadracikow, tudziez tytulu "zaufany uzytkownik"?

Generalnie mozliwosc poprawy wlasnych postow moze i bylaby pomocna. Jednakze zawsze znajdzie sie ktos, kto bedzie tej funkcji naduzywal i moze powstac niezly balagan, o czym pisal chocby mg czy amused.

Pomysl Bejotki z podgladem posta przed wyslaniem teoretycznie jest dobry, ale jak ktos nie ma czasu (badz z innych wzgledow tego nie zrobi) na przejrzenie wiadomosci zanim kliknie "wyslij", jakas watpie, ze bedzie sie mu/jej chcialo to zrobic na podgladzie.

Co do literowek - kazdemu sie moze zdarzyc, szczegolnie jak ktos szybko pisze i chyba tylko "czepialskim" one przeszkadzaja. Jezeli post jest pomocny, a przede wszystkim na temat, to co to zmienia, ze ktos przeoczyl/zmienil literke? Mi osobiscie chyba by sie nie chcialo szukac danego posta po forum i poprawiac literowki, wolalabym w tym czasie zajac sie czyms ciekawszym. Nie wiem, moze jestem leniwa.
Żeby ze strony głównej forum można było wejść też w podkatalogi.
>Jednakze zawsze znajdzie sie ktos, kto bedzie tej funkcji naduzywal i

ZAWSZE znajdzie się ktoś kto czegoś nadużyje. Wielu nadużywa np.
tego forum. Ale to nie powód, żeby je likwidować.
Myślę, że zbyt namiętny bałaganiarz wątkowy szybko zacznie być
ignorowany.

Bywam czasem na forum tolikienonline.com
(tam to się zwie messageboard)
i działa to nieźle.
Kiedyś walnąłem tam głupiego błęda.
Ktoś mi go wytknął, ja poprawiłem potem on skasował swego posta.
I było dobrze.

To chyba problem netykiety.
FAQs mi brakuje, bo duzo jest rzeczy typu:

https://www.ang.pl/Jak_duza_jest_roznica_pomiedzy_FCE_a_ACE_19260.html
od 2 lat jest:

https://www.ang.pl/faq.html
Brakuje i to bardzo wszelkich informacji dla amerukanistów i tych, co amerykanistyke studiują. Może stworzymy sobie jakieś koło? Poznamy się i pogadamy sobie o języku, kulturze itp?
amerykanistów - oczywiście
Hej!! A może warto byłoby dodać coś z dydaktyki języków obcych? Czy nie koniecznie???Mi by się to spodobało:)
A poza tym ktoś wspomniał coś o liście lektur. Może ułożyć listę anglojęzycznych współczesnych tworów beletrystyki i np. raz w miesiącu dzielić się swoimi spostrzeżeniami?:)
Tak sobie tylko pomyślałem...
Moze tego zeby kazdy mogl dolaczyc swoje zdjecie do nicku:>
Jedyny zarzut - organizacja forum, ktora bardzo utrudnia czytanie.
Nie ma odpowiednio oznaczonych nowych postow, w watkach panuje chaos.
a dokładniej? jak mają być oznaczone nowe tematy? czy funkcja "zobacz nowe wpisy od Twojej ostatniej wizyty »" nie jest wystarczająca?

i co dokładnie oznacza "chaos w wątkach" ?

:)
zgadzam sie ze organizacja forum kuleje, w watkach posty powinny byc umieszczane na koncu a nie ze sobie kazdy moze gdzie chce wstawic i trzeba caly watek przegladac zeby znalesc ten nowy, sledzenie tematow kuleje, powinno byc powiadomienie na miala ze w tym i tym watku pojawil sie nowy post, watki od ostatniej wizyty kuleja bo strona czasem nie dziala i szlak wszystko trafia od Twojej ostatniej wizyty, wystarczy ze ktos dwa razy kliknie "odswiez" i to pierwsze klikniecie jest traktowane jako ostatnia wizyta. Dzieki.
>zgadzam sie ze organizacja forum kuleje, w watkach posty powinny byc
>umieszczane na koncu a nie ze sobie kazdy moze gdzie chce wstawic i
>trzeba caly watek przegladac zeby znalesc ten nowy,

wątki są umieszczane na zasadzie drzewa, przy każdym poście jest 'odpowiedz' i na dany post można wpisać odpowiedź

jeśli chce się obejrzeć wpisy w kolejności wpisywania należy kliknąć link "chronologicznie"

> powinno byc powiadomienie na miala ze w tym i tym watku
> pojawil sie nowy post,

a co z sytuacją, kiedy w ciągu 15 minut w wątku pojawia się 20 wpisów? 20 maili? nie mam ochoty zostać spamerem roku ;)

>wystarczy ze ktos dwa razy kliknie "odswiez" i to pierwsze klikniecie
>jest traktowane jako ostatnia wizyta.

nieprawda, przy każdym wejściu na stronę "zeruje" się plik cookie i jeśli nie zamknie się przeglądarki to można odświeżać sobie bez limitu i nie jest to traktowane jako ostatnia wizyta

dziękuję za uwagi.
pozdrawiam
z tym "chronologicznie" - ok moja niewiedza, zwracam honor
powiadomienie moze przychodzic np. co 12 godzina (w tym i tym watku pojawily sie nowe posty i najlepiej jeszcze link do tego watku)

z tym "odswiez" mam na mysli sytuacje gdy: ostatnia moja wizyta byla np. wczoraj w nocy, dzis rano klikam opcje "ostatnie wpisy" a strona nie laduje mi do konca, wiec kilkam drugi raz odswiez i co mam ? wpisy ktore sie pojawily miedzy tymi dwoma kliknieciami, a nie te od wczorajszej nocy (zdarza mi sie to baaardzo czesto)
Co to za opcja "śledzenie tematów"?
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 106