ludzie nie podniecajcie sie statkami
znajdz cie sobie prace na ladzie czysty wyzysk ja milam okazje pracowac zdrowie i psychika nadszrpniete i to pozostaje nie da sie cofnac ja jestem silnna osobowoscia wiec dalam rade bo wczesniej wyjezdzalam przez kilka lat do stanow wiec jakos przeszlo ale naprawde za ta kase i tyle godzin ile trzeba pracowac to na ladzie znajdziecie spoko robote i za wieksze kase
zero dni wolnych jak sie uda to moze jakies 2 godzinki wolne jak sie wyrobicie z praca o zwiedzaniu nie ma mowy bo w trakcie zazwyczaj to sie pracuje no jak wam sie uda to zanim dojdziecie do miasta to trzeba wracac wiec mozecie sie pochwalic ze byliscie w danym miejscu tz czuliscie podmuch wiatru i nic po za tym
mnustwo treningow w czasie godzin wolnych mnustwo kilka razy dzienie alarmow szkoleniowych ktore sa beznadziejne ale obowiazkowe
spc tak zalatwia i omc w gdyni ale naprawde zastanowcie sie bo 1500 dolcow jak masz pozycje a nie zawsze sie ja ma a jak nie masz to zarabiasz 5[tel]
czarny murzyn
lepiej sprobowac w europie i na ladzie
statek to jak wiezienbie
mnustwo filipincow i chinoli polakow nie jest duzo na palcach mozna zliczyc a jak sa to lepiej z daleka:)
takze nie podniecajcie sie marzeniami lepiej zarobcie kase na ladzie i wykupcie sobie rejs wakacyjny :)
narka