praca a referencje

Temat przeniesiony do archwium.
Chcialbym sie dowiedziec od rozsadnych osob czy podejmujac prace w uk np w jakiejs agencjii podajac referencje z polski mowiace o moim zatrudnieniu jest sprawdzana ich autentycznosc.
(co tu duzo gadac mam kwalifikacje a nie mam praktyki a prace musze dostac wiec sobie zalatwilem)
Prosze o odp osoby ktore moga sie wypowiedziec na ten temat.
Mnie poproszono o mail do pracodawcy z Polski, ale z tego co wiem to jeszcze do niego nie napisali. Byc moze wykorzystali numery telefonow angielskich, ktore tez podalam.
W przypadku dwóch moich znajomych, ktoś zadzwonił do Polski pytając się o nich i sprawdzając autentyczność referencji. W tym w przypadku jednej osoby, zadzwoniono do wszystkich osób, które dały referencje.

Czyli...zdarza się.
sorry ale potrzebuje wiecej informacji na ten tem wiec przekladam mo jego poscika na pierwsza pozycje tu przeczyta go wiecej osob.
a wam dziewczyny wielkie dzieki
Wiesz jak to jest.... Nie wiem czy dziewczyny (AU PAIRKI) sie ze mna zgodza, ale wiekszosc referencji, jezeli o ten program chodzi jest zmyslona, podaje sie numery rodziny, samemu pisze referencje, byle cudzym pismem. Jezeli chodzi o inna prace, nie mam zbyt duzo informacji. Ale moja znajoma wyjezdza do Londynu, che pracowac w barze lub w hotelu, i ma zamiar poprosic znajomych akurat w tej branzy zeby jej wypisali, mimo ze nigdy wczesniej nie pracowala. Czyli wiesz, troche to naciagane, ale gdyby potencjalny pracodawca chial zadzwonic no to jest do kogo. Pozdrawiam

»

Pomoc językowa