Kto pracował na tej farmie Tofthill Farm

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 1086
Z prysznicami to wygląda następująco: Jest sobie wspomniany wyżej murowany budynek na środku campu w którym mieszczą sie "mieszkania" prawdziwych vipów np. Magdy która kontroluje superwajzerów oraz prysznice. Męski prysznic to dwa dosyć spore pomieszczenia, w każdym z nich jest ok 10 natrysków no i oczywiście przebieralnia. Damski z tego co wiem to jedno pomieszczenie z wydzielonymi kabinami(chociaż minimum prywatności) i przebieralnia.
Aha no z tego co piszesz to nie jest tak zle... a jest choc ogrzewanie? bo zapewne we wrzesniu musi juz byc zimno. I co to znaczy koedukacyjne??:)
W każdej karawanie jest ogrzewanie. Koedukacyjne oznacza tyle że nie ma wydzielonych karawan tylko dla facetów i tylko dla dziewczyn. Wszyscy mogą mieszkać razem.
ok dzieki za wszystkie informacje:)) a powiedz mi jeszcze jak zalatwiales ten wyjazd? ja tylko wyslalam maila do pani Kingi Stewart napisalam kiedy chce wyjechac i mi odpisala ze moge sobie juz bilet kupowac... Jakos szybko to zalatwione zostalo, mam nadzieje ze jak tam przyjadziemy w lipcu to mi nie powiedza ze nic nie wiedzieli ze mielismy przyjechac:D
siema ja tez wybieram sie na ta farme w tym roku pod koniec czercwa..dasz do sibei jakies namiary np gg?
hej moje [gg] ja mam jechac 2 lipca ale jak na razie to nie mam kasy :/ i nie wiem co to bedzie... a zkim sie kontaktowales w sprawie tej pracy???
Hej,
Ja też się tam wybieram razem ze swoim chłopakiem, na początku lipca bądź pod koniec czerwca. Mam pytanie do ludzi, którzy już tam byli? Ile można wyciągnąć/zarobić?
ja mam bilet na 26 czerwca i lece razem z kumplem a kontaktowałem sie tez z Kinga Stewart mysle ze wszytsko bedzie ok z ta praca ale przekonam sie dopiero na miejscu.
To w takim razie najprawdopodobniej się spotkamy- daj znać jak coś ;)
Ja jeszcze się waham i szukam innych ofert, ale prawda jest taka, że wszędzie ludzie narzekają :)
Pozdr. :*
uuuua, ale złe opinie, ale moze bedzie dobrze tam.

Mam oferte wyjazdu na 4 lipca.
Czesc,

To jeszce raz ja, jade na ta farme Stewarst of Tayside Ltd.z agencji.
I pisza ze na tej farmie jest:
"Na terenie całego campu bezpłatny internet bezprzewodowy (wi-fi), sala telewizyjna, sala gier, sala gym-fitness, boiska sportowe (pilka nożna, siatkówka, siatkówka plażowa), autobusy (na zakupy oraz w dni wolne sa wliczone w opłatę kwaterunkową), wycieczki, wspólne grillowanie"

Ile w tym jest prawdy? bo jesli tak jest to nawet niezle tam musi byc.
jak by było tam tak dobrze to już by dawno miejsc tam nie było kolega koledze by załatwiał i by nie bylo ogłoszen w necie,poczytaj o farmach to bedziesz wiedzieć jaka jest praca 12 godz,ja tez myslałem o wyjezdzie na farme do szkocji ale jak poczytalem komentarze to mi sie odechciało...wiecie moze cos o firmie RUIGROK???podobno w miare dobra...
Stary na tej farmie w szkocji nie jest az tak zle. Az nudze sie w polsce i za tydzien wracam tam z powrotem po 2 miesiecznej przerwie. wol
JA mam jeszcze kilka pytań:
1) czy w tych 8 osobowych kempingach sa wydzielone pokoje np. 2 osobowe?
2) czy często zdarzają się kradzieże rzeczy z przyczep czy są nich jakieś solidne zabezpieczenia?
3) ile realnie można przywieść do polski po 3 miesięcznym pobycie?? 8-9 tyś zł?
4) czy nadgodziny są płacone 150%

Proszę o rzetelną odpowiedz
witam
Jesli chodzi o karawany 8 osobowe to nie ma tam zadnych pokoi wchodzisz do srodka po lewej i po prawej stronie stoja luzka pietrowe jest ich 4 na srodku masz stolik kilka krzesel szafe wielka i lodowko zamrarzalke mikrofala i tyle. Sa przyczepy 6 osobowe ktos tam wyzej napisal ze sa to przyczepy dla vipow ale ja tak nie twierdze ja przyjechalem tam rok temu i odrazu tam poszedlem tam sa 3 pokoje maly, sredni i najwiekszy + wielki salon kuchnia i kibelek. Sa takze 2 przewaznie dla par. Jak malo wydajesz kasy na rozne rzeczy bardziej oszczedasz to zarobisz kaski i to zalerzy co bedziesz tobic czy na truskawkach czy malinach badz jako tunelarz lub na rzepie to juz zalerzy od nich gdzie cie dadza. Dobry kombajn na truskawkach zarabia nawet 120 funtow dziennie. Masz akord i godzinowke akord to wiecie co i jak a goszinowka 5,75 a over time czyli te nadgodziny 8,40. Nie jest zle ja tam wracam za tydzien po 2 miesiecznej przerwie.
czesc grabek a jak jest z jedzeniem??swoje trzeba brac na caly pobyt??
Tak swoje trzeba miec we wlasnym zakresie, codziennie jest autobus do Perth i mozna sobie kupic.

Mam pytanie jest tam INTERNET WI-FI? taka informacje z agencji dostalam, prawda to jest?

Dziekuje z góry za odpowiedź
Jest internet od marca bo przedtem nie bylo. A teraz jest ja mam laptopa na karawanie i nirmalnie przez wi-fi chula zajebiscie
Dziekuje za odpowiedz :)

to jak bede tam jechac to tez wezme laptopa.
A jak jest z zabezpieczeniem tych przyczep? Chodzi o to czy duże jest prawdopodobieństwo stracenia laptopa gdy się jest w tym czasie w pracy. Pytam bo w ubiegłym roku byłem na Keelings Farm w Dublinie i tym sposobem skradziono dwa laptopy na które ludzie ciężko pracowali...
O dobre pytanie bo bym chciala wziac laptop i aparat bo ciagle sie przeciez nie pracuje, a niedziele sa przewaznie wolne.
slyszalem od znajomych ze 2 lub 3 lata temu byly jakies kradzierze a od kad tam jestem to nikt nic nie ukradl. Ja mam laptopa i wiekszosc ludzi ma laptopa takze spokoj i cisza. Zamki sa w karawanach nawet 4 miesiace temu zostaly wymienione na nowe we wszystkich. Kiedy lecicie na farme ja 26 lipca.

Pozdrawiam
Ja mam wyjazd 4 lipca autokarem.
Będe tam pierwszy raz i jade za pośrednictwem Agencji.
Autokarem przesrane meczyc sie 2,5 dnia jeden + nie ograniczinego bagazu w kg. Jesli to nie tajemnica ile agencja sciaga chajsu za taki wyjazd?? Pewnie sie zobaczymy. Bedziesz tan pierwszy raz wiec napewno dadza cie do 8 osobowych karawan zawsze tak daja. Dopiero puzniej jak bys chciala zostac na zime no to daja do tych 6 osobowych. I bedziesz na truskawkach. Ja jestem na rzepie.
Wiem ze męczacy autokar, wybrałabym samolot ale nie wiem gdzie ta farma jest dokladnie/jak tam dojechac a tak tez mam wszystko zalatwione.

470 zł place za całość, mialo być wczesniej 650 ale obnizyli cene bo pracodawca niby dał im 35 funtow dla kazdego uczestnika na podroż.

Na zime nie zostane, jesli będzie dobrze i wytrwam to maks do 31 sierpinia czy pierwszych dni września :p

Mecząco bardzo jest na truskawach, jest jakas norma zbioru na godzine?
Witam!
Ja też się wybieram na tą farmę 4 lipca , wraz z dziewczyną...ludzie naprawde ruznie wypowiadają sie o tej farmie.... ale mam nadzieje ze będzie wszystko dobrze...ze zarobie kase i bede zadowolony z tego wyjazdu.
Czesc,

Autorakem z agencji jedziesz jakieś czy sam na wlasna reke?

Bo ja tez jade 4 lipca wiec moze tak samo jedziemy :P
Tak Autokarem jadę 4 lipca też płaciłem 470zł i jadę do Szkocji.....A ty do Anglii czy też do Szkocji
tez do Szkocji na ta farme 4 lipca z Agnecji Matt Job.
Jade z Chlopakiem tam.

Wiec razem sie tam wybieramy, moze nie zgniemy:P
zpodaj jakies gg albo ty zagadaj do mnie 4653645
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 1086

»

Studia językowe