Kto pracował na tej farmie Tofthill Farm

Temat przeniesiony do archwium.
571-600 z 1086
Cytat: smerfetka933
Ja też lece 29 maja z Krakow :) a czy moglby mi ktos powiedziec czy jeśli jade z chlopakiem to jest taka mozliwosc że bedziemy spac w tych samych pomieszczeniach? :P

Tak raczej na pewno bedziecie spali w tym samym pomieszczeniu. Żadko sie zdaża żeby parę oddzielali:) A jakim samolotem wylatujecie???
hej tez jade na farme pierwszy raz iczy napisalby mi ktos jak to wyglada na poczatku i co zabrac ze soba ile jedzenia czy bedzie jakis wyjazd do sklepu zaraz na poczatk i ile trwa taki sezon czyli od konca maja bo wtedy jade do kiedy sie zrywa truskawki i czy jest pozniej mozliwosc na jakies dodatkowe prace
A wie ktoś może ile osób tam pracuje w sezonie ?
Oo to swietnie, że bedziemy razem :D no wlasnie powie ktos ile jedzenia brac? Czy lepiej kupic tam na miejscu?
Witam jedzie ktoś tam może 23maja do pracy?? warto tam jechać? może ktoś na mail napisze ? [email]
Witam!! jesli ktos pracował na farmie w Perth bardzo prosze o kontakt na [gg] lub maila [email] Mam pare pytan:) a tak ogólnie naprawde nie da sie tam wyrobic??? wiem jak w pracy człowiek sie wkurza nieraz i to bardzo, ciezkiej pracy sie nei boje bo tutaj w polsce tez nie mam lekko... ale zeby sie nie dało upracowac?? powiedzcie cos:)
kto wie nic sie nie odzywa pewno juz rwa truskawy
Właśnie zaczynają się pierwsze zbiory truskawek.Wczoraj i dzisiaj sporo ludzi podnosiło folię w tunelach,bo szaleje wiatr halny.
halny powieje to nie bedzie co zbierac :(
chuba ze te tunele po okolicy hehehe
Hej, jedzie ktoś Polonią 16 maja ?
Hej ja jadę 16 maja Polonią:)
jedzie ktoś 23maja polonią?????
ja tez jade z elbląga na ta farme ale jeszcze nie wiem czym i dokladnie kiedy jade ale napewno pod koniec maja a jest ktos z tych okolic??
edytowany przez mint3: 14 maj 2012
najlepiej jechać autokarem można wziąć więcej bagażu i wychodzi taniej niż samolotem polonia transport najlepiej
Hej zostawiam swój numer GG jesli są osoby które jadą na farme do Perth , będę wdzięczna z napisanie;) 6474879
aaaa i jeszcze jedno jesli się znajdą ludzie którzy już tam byli też prosze o kontakt , z góry dziękuję ;)
poproście o umowę o pracę...tak,tak,to nie jest śmieszne.Nawet pracując na farmie,musicie mieć podstawę prawną w formie pisemnej umowy o pracę.Dlaczego tam są tak traktowani ludzie?,bo nie wiedzą co im przysługuje i jakie mają prawa.Nikt WAS NIE MOŻE ZWOLNIĆ ZA TO,ŻE ZA MAŁO ZBIERACIE OWOCÓW,ALBO JESTEŚCIE NIEWYGODNYM I DROGIM PRACOWNIKIEM.TO JEST NIE ZGODNE Z PRAWEM BRYTYJSKIM.Odpowiednią instytucją która zajmuje się takimi sprawami,jest CITIZENS ADVICE BUREAU.Jest to polski odpowiednik urzędu ochrony praw pracownika.Świadzczą usługi bezpłatnie,w każdy dzień tygodnia.Do nich możecie zgłaszać wszystkie problemy,które macie w pracy.Na wyspach brytyjskich prawo stoi po stronie pracownika,to pracodawca musi udowodnić że ma rację,wy nie musicie robić nic.Biuro te,znajduje się w Perth.Nie jesteście niewolnikami,tylko ludzmi,brak wiedzy sprzyja złemu traktowaniu na tej farmie.Będąc tu już 6 rok,wkleiłem się już w tutejsze życie,dzięki temu prowadzimy godny byt na wysokim poziomie,ale dzięki temu,że poznałem prawo jakie tu stosowane i to we wszystkich dziedzinach życia.Pracujecie legalnie,pracodawca MUSI odprowadzać za Was składki,więc jesteście pełnoprawnymi pracownikami,tak jak Szkoci.Tylko brak znajomości przepisów nie boli,a jedynie szkodzi.Pozdrawiam,życzę powodzenia.Piotr.Perth.[/quote]

Chudy możesz do mnie napisać na [gg] Pozdrawiam Aga
hej a mozesz napisac ile trwa taki sezon okolo przez ile sie zbiera miesiac dwa do kiedy
i ile trwa taki sezon czyli od konca maja bo wtedy jade do kiedy sie zrywa truskawki i czy jest pozniej mozliwosc na jakies dodatkowe prace
bo widze swoja przyszlosc w truskawkach i niewiem na co sienastawic
jade na farme pierwszy raz iczy napisalby mi ktos jak to wyglada na poczatku i co zabrac ze soba ile jedzenia czy bedzie jakis wyjazd do sklepu zaraz na poczatk dzieki
i jak kamien w wode
napisz do mnie na gg to pogadamy
nie mam gg
to zainstaluj :)
a tu nie mozesz napisac ;p
po to to forum jest;) no chyba ze chcesz mi powiedziec ze straszne zeczy dzieja sie na farmach i wogule to napisz mi priw wiadomosc
Czekam na jakieś informacje od ludzi na gg bo mam wiele pytań i wolę rozmawiać prywatnie.
Z tego co poczytałam warunki nie są zajebiste ale na wczasy nie jedziemy....
Sama się jeszcze zastanawiam czy jechać bo to są dość duże koszta i bez zarobku nie chciała bym wracać. Troche się tego obawiam :/
to jak juz sie dowiesz to skrobnij tutaj cos co wiesz bedziemy wszyscy wdzieczni
Temat przeniesiony do archwium.
571-600 z 1086

»

Studia językowe