Od czego zaczac?

Temat przeniesiony do archwium.
Chcialabym sie nauczyc angielskiego praktycznie od zera ( w szkole mam niemiecki i francuski, chodzilam prywatnie na angielski jednak dawalo to slabe efekty więc chcialabym uczyc sie tego jezyka sama w domu).
W zwiazku z tym mam pytanie: Czy profesor Henry to dobry program? Jesli tak to jakie czesci kupic dla poziomu poczatkujacego? Czy moze lepiej odrazu zainwestowac w Tell me more?
A może ktoś poleci mi jeszcze jakiś inny dobry program?
Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
Odradzam "Tell me more". Mam dużo większe zaufanie do "EuroPlus + Reward". "EuroPlus + Cambridge" znam tylko z wersji "demo", ale też jest godne uwagi. Możesz też spróbować nauki z pakietem SuperMemo "Angielski? No Problem!" jest to baza oparta na bardzo dobrych kursach kasetowych Doktora Henryka Krzyżanowskiego "First Steps in English" i "The Next Steps to English". W pakiecie dostaniesz drukowane podręczniki, płyty z programem SuperMemo i pliki MP3 zawierające nagrania w formacie MP3 kaset z oryginalnego kursu.

Ja preferuję pakiet "Angielski? No Problem!" bez plusa. Wersja z plusem trochę upodabnia SupeMmemo do programów EuroPlus+ i Tell me More.
Dziękuję bardzo za odpowiedź.
A co z Prof. Henrym? Czytałam dużo opinii na temat tego programu i były one raczej dobre, tylko nie wiem czy program ten będzie dobry dla osoby początkującej.
Profesor Henry jest przeznaczony także dla osób początkujących. Przy zakupie programu Profesor Henry Słownictwo należy zwrócić uwagę na poziomy - poziom 1 & 2 przeznaczony jest dla osób początkujących i średnio zaawansowanych, natomiast poziom 3 & 4 dla średnio zaawansowanych i zaawansowanych. Osobie początkującej polecam oczywiście rozpoczęcie nauki z tym pierwszym programem, zwłaszcza, że obecnie jest w sprzedaży jego najnowsza wersja - 6.0.
Życzę przyjemnej i skutecznej nauki!
Moim zdanie, to właśnie PH jest przeznaczony dla osób początkujących ponieważ masz tam masę ćwiczeń do 1 słówka, możesz poznać jego zastosowanie w zdaniu, uczysz się rozpoznawać ze słuchu i ogólnie jest więcej ćwiczeń interaktywnych. Natomiast SuperMemo (np. pakiet Extreme, który uczy słówek) nie daje tyle ćwiczeń zastosowań w zdaniach itp.
Więc moim zdaniem PH - dla osób początkujących a SM dla osób, które trochę liznęły już ang :)
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i odpowiedzi :))
"EuroPlus + Cambridge" i "Profesor Henry" jutro już pewnie będą w drodze do mnie bo właśnie złożyłam zamówienie ;))
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie