europlus z cambridge czy europlus reward?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich.

Zastanawiam sie nad wyborem probramu z nauki jezyka angielskiego. Wybor padl na ktorys z serii europlus. teraz mam problem bo nie wiem wg jakiego sie uczyc.
nie potrafie uczyc sie ze zwyklego podrecznika, ehh przyzwyczajenie do monitora jest silniejsze. dlatego chcialbym aby program do angielskeigo bazowal na jakim dobrym podreczniku. oba z tej serii bazuja na innym, a ktory wg was jest lepszy dla osoby na poziomie pre-intermediate?
dodam ze chcialbym bardzo usyszec opinie bejotki.

pozdrawiam.
Mnie też bardzo interesuje opinia na temat tych dwóch programów. Lubię uczyć się też przy komputerze, zwłaszcza po pracy padam nad książką i wtedy wolę naukę przy komputerze. Pozdrawiam
Znam program EuroPlus+Reward. Uważam, że jak najbardziej godny jest polecenia. EuroPlus+Cambridge znam tylko z wersji demonstracyjnej (3 lekcje po jednej z każdego poziomu) ale też mi się podobał. Jest nowszy, pewnie lepiej przystosowany do obecnego programu angielskiego w szkole średniej. Polecam z zastrzeżeniem, że wybrać musicie sami.
topten reviews jest to strona gdzie mozesz sprawdzic klasyfikacje wszystkich produktow, w tym wypadku programow do nauki angielskiego, ze wszystkich tabel proponuje bys przy wyborze programu zwrocil uwage na effectiveness

http://esl-software-review.toptenreviews.com/

pozdraawiam