Jak chodziłam po ich stronce to wywnioskowałam, że szkoła ta współpracuje z uczelniami krakowskimi. Poza tym w informatorze Perspektyw pisze tak:
"Uczelnia działa w ścisłej współpracy z krakowskimi uczelniami akademickimi: Uniwersytetem Jagiellońskim, Akademią Ekonomiczną, Akademią Muzyczną, Akademią Pedagogiczną, Akademią Rolniczą, Akademią Wychowania Fizycznego oraz Politechniką Krakowską."
A więc jak widać współpracuje praktycznie z każdą państwową uczelnią z Krakowa poza AGH i ASP. (Być może o czymś jaszcze zapomniałam).
Co do kryteriów dla "Starych Matur" pisze w tym informatorze tak:
"(SM - średnia ocen z egzaminu dojrzałości /pisemny i ustny/ z: języka angielskiego i języka polskiego oraz ocena na świadectwie ukończenia szkoły z historii; w przypadku, gdy kandydat nie ma oceny z języka na świadectwie lub nie posiada odpowiedniego certyfiaktu - egzamin z języka)"
Ja jestem ubiegłoroczną maturzystką, a więc posiadam "starą maturę". I wdg. tego co tu piszeto nic bym nie musiała zdawać, bo na świadectwie mam ocenę z angielskiego, noi pisałam maturę z angielskiego pisemnie i ustnie. Ale jak weszłam na stronkę tej uczelni, to się zagubiłam, i w końcu nie wiem czy mam pisać egzamin czy nie. (www.pwsz-ns.edu.pl)
Napisałam do nich maila w czwartek, ale jak na razie nikt mi nie odpisał, dlatego wciąż liczę, że jakiś student tejże uczlni pomoże mi.
Pozdrawiam.