10.9.8.7.6.5.4.3.2.1... UWAGA sesja UAM 2006!!!

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 93
poprzednia |
UWAGA!!!
-> Już za 10 dni rozpoczyna się sesja egzaminacyjna UAM...
-> Na pierwszy ogień PNJA writing...

Proponuję aby w tym wątku chętni umieszczali sesyjny 'record'
wzbogacony o odczucia przed i po egzaminowe...

Pozdrawiam i życzę powodzenia nie tylko 16.06 ale podczas wszystkich egzaminów!
wspolczuje wam
hej,
ja studiuję w nkjo i już mam za sobą 3 egzaminy, jeszcze 7 przede mną:/
ogólnie jakoś sobie daję radę i przeżywam, chociaż wydawało się, że będzie dużo ciężej, ale jak ciężko by nie było, to student jest w stanie wszystko znieść;)
pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia:)
Tak bardzo wspolczuje Wam tej sesji. Writing, Reading, Speaking... Jak Wy to wszystko zniesiecie?? Co tam egzamin z analizy matematycznej, rachunku prawdopodobienstwa albo programowania...
Och, jakie to polskie!!nie ma to jak przechwalac sie w tym, kto ma gorzej. Wspolczuje takiego nastawienia i zycze powodzenia wszystkim na egzaminach!!!
pzdr.
znowu to demonizowanie UAMu, tak jakby tylko tam sesja była trudna
a tak z ciekawości: jaką komisję macie na ustnym?
komisja na ustnym PNJA to powtórka sprzed roku ale nie wiem dokładnie kto jest...
hej Fuki :)

Na poczatek taka ogolna uwaga! To podobno temat dla studentow cierpietniczego ułomu, komus sie nie podoba to wracac do rachunkowosci, matematyki i innych spraw, nie czepiac sie i umozliwic prowadzenie rozmowy!

komisja ta co w zeszlym roku? no prosze... :D To w takim razie Wysocka, Wight i jeszcze 2 kolesi. Powtorzcie zwroty typu: could u repeat, please?, albo sorry, i don't understand the question :D taka natura Eda :D
Ale ogolnie juz i tak wysłuchaliscie o nich tyle złego ze szkoda tu pisac. Chociaz chetnie poczytam jak to I rok sobie radzi z pierwsza zyciowa przeprawa sesyjna przed taka komisja :D Mi moja zapadła w pamiec ...

pozdroofka i pomyslnosci!
>Ale ogolnie juz i tak wysłuchaliscie o nich tyle złego ze szkoda tu
>pisac

ja jeszcze nic nie slyszalam, chetnie poslucham :>
heh, zajrzyj prosze pod jakis temat z sesji poprawkowych z zeszlego roku, byly chyba 2. tam jest duzo informacji o przeiegu i wynikach sesji. Ale moze lepiej sie nie denerwowac opiniami innych tylko isc na examin, to moje prywatne zdanie. Z drugiej jednak strony warto wiedziec co cie czeka. Ja moge tylko powiedziec ze Ed ma nieziemski akcent... nie mowi ani po pl ani po ang :D w kazdym razie zasad RP to to nie przypomina:) no i trzeba wtedy szyc, prosic o powtorke. jest to takze człowiek uwielbiajacy logike! jesli bedziecie lac wode, nie zdacie! mam z nim teraz cwiki z generala i bardzo kladzie nacisk na spojnosc i logike wypowiedzi. wiec najlepiej wziac artykuly z zajec, sprobowac postawic sobie najwazniejsze pytania, ulozyc w myslach odpowiiedz a jednoczesnie miec uszykowane kontrargumenty dla tego co powiemy. Zapraszam do ludkow z II roku po materialy ktore sie moga pomocne okazac, mamy na przyklad strategie odpowiedzi opracowane by Ed W. pozdroofka
oo no to byloby pomocne:-) a gdzie Cie mozna znalezc zazwyczaj:P? Ja bym sobie cos takiego chetnie ksernela. Pozdrawiam:-)
jak sie nie zda tego pnja na poprawce to mozna podchodzic za rok czy wylatuje sie?
hehe jak sie na poprawce nie zda to żegnaj anglistyko :D
nie wiem czemu ale śmieszne mi się to w tym momencie wydaje, chociaż tydzień temu wylewałam hektolitry łez przez fonetykę (której nadal nie zaliczyłam:D). kto wie może to pierwsz i nie ostatnia moja sesja na pierwszym roku ;)
Cześć!

heh co do fonetyki - to miałem dzisiaj raniutko zaliczenie semestralne i musze przyznac że łatwo nie było... :/

Byłem trochę padniety bo wcześniej do 3 w nocy słuchałem mojego 'final phonetic project' - Trumpet Voluntary (przesłuchanie audio trwa grubo ponad 3 godziny) nota bene wcześniej 'zmarnowałem' dwie godziny na wpis z IT...

generlanie to śmiesznie mysiało wyglądać wszyscy w domu śpią a ja przy komputerze z słuchwkami na głowie Wellsem na biurku i mnóstwem słowek, idiomów - patologia ;-)

Pozdraiwam all,
siemka wszyscy studenci uam,

KJS skonczyl sesje (12 huge exams) huuuuuuura:d

Zycze powodzenia wszystkim ktorzy sie zmagaja z komisja i itp......
pielegnujmy to czego sie nauczylismy:d

Pozdrwiam
O! Fuki, ale zyjesz:)?

Powodzenia w Poznaniu, trzymam kciuki wampirze:>

pzdr.
Hej Mr. Julek :)

Jakoś żyję:)
Dzisiaj mam za sobą pasjonująca nockę z HLA :)

Rozpracowywałem Midddle Ages i Victorian Era :-)

Co do fony to jest szansa że zaliczyłem - okaże się w środę...

Bye the way Mr Julek o ile dobrze pamiętam to masz gg:)
Moze się wymienimy numerami?

Pozdrawiam
Gimmie urs to zaklikam:)
[9982030]
Ale stress jutro PNJA 1 starcie.. eh:/ zaraz spać :P Powodzenia wszystkim życze!
i jak odczucia po writingu? ;) ja mam jak zwykle wrazenie ze nie poszlo mi najlepiej, mimo tego ze tematy byly baardzo ludzkie (pisalam na pierwszy). wiem, ze nie napisalam paragrafu pierwszej jakosci :>
a jak u was? :D
Moj temat - 'Soccer and war - do they have anything in common?' Jak widac temacik calkiem przyjemny :) Przypuszczam ze zdam... :) Trzeba byc dobrej mysli... W poniedzialek grama :D
Hej secka też pisałem o globalizacji... Miałem tak dużo pomysłów zpotwierdzających dobroczynny wpływ globalizacji ze mysiałem sporo wywalić... Myśłę ze te paragraf jeszcze w miarę się czyta ale to summary mnie powaliło - filmy w Hollywood a choroby weneryczne i narkotyki...

Miejmy nadzieje że będzie ndobrze - nativi sprawdzają nasze prace...
>Miałem tak dużo pomysłówrn>zpotwierdzających dobroczynny wpływ globalizacji ze mysiałem spororn>wywalić... rnrnto gratulacje ;] ja z kolei mialam jakas niemoc tworcza i nie moglam za bardzo nic ciekawego wymyslic (tez advantages). a summary to z kolei zrobilam skrajnie concise :P polowa informacji z tego tekstu wydawala mi sie niepotrzebna ;)rnnativi? nawet nie wiedzialam, myslalam ze ludzie uczacy writingu ;)
a wogole dla tych co jeszcze nie wiedza: ten wysoki pan co z nami byl na sali to Edward Wight, native speaker ktory bedzie tez siedzial na naszych ustnych ;)
tak? aaa to dobrze wiedziec:-) wg mnie mowi bardzo czysto, wiec chyba bedzie dobrze!!
Jak tam nie wiem czy mówi czysto :P - słyszłem tylko jak WYRAŻNIE powtórzył 2 x 'thirty minutes remaining' - rzekomo Pan Wight ma tendencje do bełkotania gdy mówi swoim naturalnym tempem (dość szybkim)... ale może nie będzie źle...
I hope so...
jej, jak wy zauwazacie cos "czystego" w gadaniu eda? :D przeciez nawet on sam przyznaje ze bełkocze i ciezko go zrozumiec :D to sie dopiero nazywa optymizm, pozazdroscic :D ale pomimo tej WADY Ed to BARDZO sympatyczny koles, zapewniam!
Hej co do bełkotania - pamiętacie tą babkę z 'Misia' co zaapowiadała przyloty saamolotów mówiąc po polsku z paszczą pełną klusek i wychodziło jak po angielku - na ustnym PNJA na pewno by powaliła komisję :P hahahahah
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 93
poprzednia |