kursy przygotowawcze na uw

Temat przeniesiony do archwium.
61-87 z 87
| następna
chyba najlepiej będzie, jeżeli ja się wypowiem na ten temat ;)
zapisy telefoniczne paktycznie rozpoczęły się po długim weekendzie, czyli we wtorek i zapisało się na razie ok 10 osób, codziennie są nowe zgłoszenia. jeżeli ma Pani/Pan jakieś wątpliwości, to proszę pytać, z chęcią odpowiem. najlepiej zadzwonić, porozmawiać ze mną i uzyskać info z pierwszej ręki. najczęściej jestem uchwytny pod numerem komórkowym 5[tel], ale wystarczy zadzwonić tylko na chwilę, a ja oddzwonię - nie chcę narażać Państwa na koszty
pozdrawiam
W.P.
a jeżeli mają Państwo wątpliwości co do wiarygodności Centrum Didacticum, proszę spytać w sekretariacie KJS.
pozdrawiam raz jeszcze- W.P.
krolik ja sie zapisalam....a czy to wlasciwa decyzja to sie okaze...
mam pytanie czy na tym kursie ucza ludzie z kJS? czy jacys zwykli anglisci....pytam bo raz juz sie nacielam (kurs na anglistyke prowadzila studentka 2 roku ...kolegium angielskiego)
oczywiście że tak!!! wszyscy lektorzy mają stopień magistra i robią aktualnie doktoraty na uczelniach w kraju i za granicą. nie będę podawał nazwisk na forum (choć całkiem prawdopodobne, że już to gdzieś robiłem, a na pewno podawałem nazwiska w mailach do osób zainteresowanych). dlatego właśnie kurs organizowany przez Centrum Didacticum jest na naprawdę wysokim poziomie. zresztą zainteresowani mogą przyjść jutro na ul żwirki i wigury 93, Wydział Geologii UW, sala 1[tel]piętro, i zapytać tych, którzy biorą udział w kursie całorocznym. przerwa między zajęciami - 13.15-13.45.
zapraszam
a ja mam takie pytanie...moj poziomk jez angielskiego jest średni...mam fce na b ale od jakiegos miesiąca w ogóle nie miałam czasu żeby uczyć sie dalej...z niemieckim jeszcze słabiej ,ale wybiorę go jako 2 język i mam nadzieję że po przerobieniu repetytorium Bęzy dam rade...na kurs chcę zapisąc sie ale tylko na jęz.angieslkie...czy mam jakies szanse nadrobić te wszystkie zaległości w miesiąc? mam testy z poprzednich lat...jak naraie zrobiłam tylko 1 test z angielskiego i wyszedl mi tak w połowie dobrze:/
trudno mi odpowiedzieć rzetelnie na Pani pytanie, gdyż nie znam Pani poziomu (poza tym, co sama Pani o sobie pisze). nie mogę zapewnić, że zdoła Pani nadrobić zaległości (to byłoby naciąganie), ale mogę zapewnić, że będzie Pani miała po temu wszelkie warunki. po pierwsze będzie Pani dużo pracować na zajęciach, po drugie - w domu, po trzecie lektor będzie sprawdzał prace domową i robił sprawdziany. kurs jest naprawdę intensywny, i to nie tylko pod względem częstotliwości zajęć ;)
ile musi zpisac sie osob zeby kurs wogole ruuszyl? Czy bedzie podzial na jezyk jako 2 i jako 1 bo przeciez po co mam np. robic godzinami przygotowania na ustny z rosyjskiego skoro zdaje go tylko pisemnie? dziekuje za odp
grupy z jęz. angielskiego i niemieckiego powstaną na pewno, natomiast szczerze powiem, że nie wiem jak będzie z językiem rosyjskim. na razie zgłosiła się jedna osoba, a aby powstała grupa przydały by się 4-5. no od biedy 3.
podział na język pierwszy i drugi nie jest w praktyce możliwy. zresztą na pewno nie zaszkodzi opracować tematy na egz. ustny - to jest też nauka, która daje, i to daje dużo. zapewniam, że na studiach to wszystko się przyda. proszę mi wierzyć, lekko nie będzie, tak więc im więcej się umie na wstępie, tym lepiej.
rozumiem,ze osoby prowadzace kurs to nie te z komisji, hm zeby nie wstydzic sie ich pytac\"o podstawowe rzeczy\" na kursie....;)
;)))
nie, te osoby nie będą członkami komisji egzaminacyjnej - to mogłoby być uznane za niezgodne z etyką
a ja mam takie pytanie: skoro ten kurs ma przygotowywac nie tylko na KJS ale tez, jak jest napisane na stronie internetowej, na anglistyke i lingwistyke, to czy mozna wobec tego przyjac, ze poziom na anglistyke jest porownywalny z poziomem angielskiego na egzaminach na KJS i czy oba te egzaminy maja podbna forme, podobne polecania, np. znajdz bledy, uzupelnij luki?
robilam teksty z ubieglych latna anglistyke i KJS i uwazam ze na anglistyke sa w miare spoko natomiast poziom na kJs jest kosmicznie wysoki i nie ten \"licealny \" wogole sie nie umywa....polska szkola srednia nie przygotowywuje do egzaminu!
poziom nie jest równy. powiedziałbym, że poziom na anglistykę jest wyższy niż do KJS, zresztą sam test jest o wiele \"grubszy\" - dlatego na kursie przerabiany jest materiał ze wszystkich egzaminów wstępnych - kjs, ils, anglistyka. ogólnie jednak rzecz biorąc, polecenia w testach są podobne, no bo co można innego wymyślić niż to, co zostało już wymyślone ;)
pytania na ustny też w zasadzie są podobne
poziom do kjs jest wyższy niż na anglistykę? no to zależy dla kogo - kwestia indywidualna ;)
Faktycznie to kwestia indywidualna. Dla mnie testy z anglistyki sa o wiele trudniejsze niz na lingwistyke. Zreszta to chyba zrozumiale, tu moga \"odsiac\" ludzi tylko na jednym egzaminie ;)
a tak btw czy ktos sie moze orientuje czy duzo ludzi, ktorzy nie dostali sie na dzienna anglistyke decyduje sie na studia wieczorowe ( tzn. chodzi mi o te platne)?
za moich czasów - dużo.
zresztą nie wydaje mi się, aby władze wydziału miały kłopoty ze skompletowaniem studentów. raczej nie cierpią na ich brak
Ech, niestety tego sie spodziewalam. Myslalam, ze zawsze moge ewentualnie liczyc na te wieczorowe.Ale skoro tu tez sa takie \"przepychanki\" to moze byc ciezko :( Szkoda slow...
dzieki za odpowiedz
ale może teraz się coś zmieniło - w końcu teraz jest dużo prywatnych uczelni, więc może nie ma takiego tłoku. wtedy kiedy ja zdawałem (\'94) wieczorowe proponowano tym, którzy nie dostali się na dzienne, zabrakło im kilku punktów. jak jest teraz - nie wiem
a tak w ogole to (przepraszam że pytam) kim Pan jest? :) wykładowcą na KJS?
powiedzmy że jestem organizatorem kursów przygotowawczych na kierunki językowe, absolwentem ILS UW i wykładowcą UW (pominę wydział) z kilkuletnim stażem. satisfied?
yes,thank you;)
my pleasure ;)
czy ktos z was jeszcze zpisal sie na ten kurs?
znowu się wtrącę - a i owszem, zapisał się. wczoraj i dzisiaj zapisało się kilka osób, zarówno na angielski jak i na niemiecki. tylko ten rosyjski jakiś mało popularny, nad czym - jako także i rusycysta - bardzo ubolewam.
ile bedzie stworzonych grup z angielskiego?
to zależy od ilości chętnych. na pewno będzie jedna, ale jeśli będzie trzeba, to powstaną nawet 3. więcej - chyba nie, bo po prostu lektorzy nie dadzą rady, a nie chcę zatrudniać nikogo niesprawdzonego.
Temat przeniesiony do archwium.
61-87 z 87
| następna

« 

Szkoły językowe

»

Inne