Kto na ILS???

Temat przeniesiony do archwium.
31-55 z 55
| następna
mówisz o kjs czy ils?
ja cały czas mówię o kjs, na ils nie zdaję
bo ja zdaję na ils i kjs , mówiłam o ils , na kjs dobrze wiedzieć, że są różne egzaminy, bo na ils słyszałam, że wszyscy piszą to samo tyle, że jest oceniane inaczej, a do ang co \"studiujesz\"?
a od cholery tego mam! na kursie mamy korzystać z hewingsa, ja mam jeszcze vince\'a, a do poduchy czytuję sobie gramatykę swana. no i testy
to ty nieźle jesteś obryty, ja to się lenię, odrzuca mnie od czytania, zdajesz jeszcze gdzieś oprócz kjs?
sam nie wiem. myślę jeszcze o anglistyce, asekuracyjnie o rusycystyce, o lingwistyce w lublinie ewentualnie. ale chyba najbardziej to chciałbym do kjs.
w Lublinie??
ale nawet nie wiesz jak nienawidzę już tych wszystkich książek. chciałbym żeby już było po...
umcs, albo np anglistyka na kul. juz się w tym wszystkim pogubiłem...
a nie jedziesz po egzaminy na kjs, bo ja muszę się w końcu wybrać na ils i kjs, chociaż jak zobaczę pytania to mi się pewnie odechce wszystkiego, jak mi jeszcze napisałeś, że uczysz się do ros z książek do rusycys to ja w ogóle wymiękam
uczę się to za dużo powiedziane. cholernie to trudne, naprawdę. oczywiście wszystko po rosyjsku, definicje - nie do zrozumienia. i nie ma klucza do ćwiczeń, bo to stare jak świat. dobrze że siostra to przerabiała to trochę mi pomaga, ale też ledwo daje radę. to po prostu jakiś koszmar z tym rosyjskim. w porównaniu do angielskiego, do którego masz kupę książek i ćwiczeń rosyjski jest straszny. a ty z czego się uczysz? może ja przesadzam?
ja w ogóle do rosyjs się nie uczę, bo jestem przerażona angiel ale jak wszyscy tak uczą się rosyj jak ty, to ja sobie mogę dać spokój
no co ty... nie przesadzaj. ja wcale nie jestem taki dobry. chciałbym, ale jeszcze dużo mi brakuje.
kurde, interek mi pada... no dobra, idę spać. jutro znów mi mama będzie truć, że mam się od rana uczyć bo przyszłość w moich rękach - mam nadzieję że masz normalniejszych rodziców, moi nie dają mi spokoju. nie dociera do nich, że człowiek musi normalnie żyć, a od nauki łeb pęka i tyle. bardzo miło się rozmawiało, pozdrawiam serdecznie. i nie łam się. a poza tym jeszcze 2 miesiące do egzaminu - dużo można zrobić!
pa
pa :)
no to idzie ktos na kurs na ils ktory zaczyna sie 22 maja?:)
a kto idzie na kombinacje ang-franc. tudziez odwrotnie? na ils of kors. bo ja to wlasnie mysle jaka kolejnosc, bo rzeczywiscie nie wazne jaka kolejnosc wezme to i tak te same egzaminy pisze, to wiem, ale czy moze ktos mnie poinformowac, jak to potem jest rozpatrywane na ustnym(jesli oczywiscie juz sie ktos dostanie do ustnych;) bo slyszalam,ze ten pierwszy jezyk jest na ustnych baaaaaardzo ostro oceniany za to 2 dosc łagodnie! czy ktos wie jak jest naprawde? no bo wlasnie tak to bym moze wziela pierwszy francuski zeby miec wieksze szanse bo tam mniej chetnych wiadomo, ale jesli potem maja mnie niezle obrobic z tego franca na ustnym to ja raczej sie wycofuje bo chodzi o to ze ang. ustny mam o wiele le[pszy od franc. no i jestem w kropce! czy ktos ma podobny problem? i co wtedy robi? prosze,niech ktos kto sie orientuje wiecej niz ja poradzi cos! plisssssssss!
i bardzo dobrze, że surowiej oceniają I język, a drugi \"trochę\" łagodniej, bo jakby jednakowo oceniali poziom i jednego i drugiego to dopiero byłaby \"zabawa\"
a ja wolalabym zeby tak samo oceniali;]
czemu?
Nie wiecie jak to liczbowo wyglada z chetnymi na kazdy jezyk? tzn wiem ze najwiecej ang, potem niem, franc, hiszp ale tak procentowo hihi
Ja tez wolalabym, zeby angielski (II) oceniali lagodniej =) Nie wiecie jak dlugie sa te teksty do tlumaczenia? I czego dotycza? Notki prasowe, historyjki, ... ?
aaaaaaaaaaa! ale ja sie przeciez pytalam, czy to prawda,ze tak jest na ustnym bo ja tylko tak slyszalam i nie mam pewnosci!!! wiec jesli ktos wie na pewno lub tez tak slyszal i podejrzewa to niech da tu zanc ok? bo nie wiem co robic!!! i ktory jezyk wziac pierwszy buuuuuuuuuuu........
a te teksty na ustnym to podobno dosc krotkie tak ok 1min czytania czy cos ale kupa dat, cyferek i nazwisk!!!!!!!!!11
ja też słyszałam, że I język jest bardziej \"brany pod lupę\", natomiast II \"trochę\" łagodniej i tak powinno być, wybrany przez ciebie I język będzie na studiach twoim językiem wiodącym, więc na egzaminie musisz być z niego bardziej obryta niż z II języka
hej i jak ci poszlo zdawalas na kjs!
masz moze opracowane tematy ustne?
Temat przeniesiony do archwium.
31-55 z 55
| następna