Akademia Polonijna w Czestochowie

Temat przeniesiony do archwium.
61-81 z 81
| następna
tak, pamiętam, że ktos ze znajomych uczony był na tej uczelni angielskiego przez pana posiadającego tytuł inżyniera z politechniki częstochowskiej, niemającego nawet uprawnień pedagogicznych, nie mówiąc już o jakimkolwiek certyfikacie językowym. amen
ciekawa lektura... ja juz sie nie wypowiadam, bo szkoda slow.
Warto poszkukać i w "NIE" ...A co, mina Ci zrzedła?
1. Urban jako autorytet? Gratuluję....
2. Artykuł w "Przeglądzie" znam. Pełno tam pomówień i przeinaczeń. A rozpowszechnianie pomówień (Urbana też) kwalifikuje się pod kodeksik. Karny zresztą. Może teraz ci zrzednie?
3. Co do Akademii Polonijnej: jak sądzę są dwie mozliwości:a) źle piszą o niej ci, którzy studiują, studiowali albo mają zamiar studiować - ale to mi trąci s..aniem we własne gniazdo, co osobie z jako taką inteligencją nie przystoi... i b) źle piszą o niej ci, którzy nie studiowali, nie studiują i nie mają zamiaru tam studiować - to wtedy po co ? Dziennikarzyny mają przynajmniej wierszówkę...
4. Większość wpisów (nie tylko zresztą o AP) przypomina mi tzw. bezinteresowną zawiść, zazdrość albo polskie piekiełko ze znanego dowcipu (diabły nie muszą pilnować kotła z Polakami - zgadnijcie dlaczego?)
5. Co do poziomu AP - proponuję poczytanie najnowszego rankingu "Rzeczpospolitej" i Perspektyw - ok. 12 kwietnia się ukaże. Jak sądzę, po raz kolejny AP będzie w czołówce uczelni niepaństwowych...
Wtedy też powołasz się na Urbana, Przegląd, no, może jeszcze Trybunę, he, he...
Poziom jest fatalny. Wiem od wielu krytycznie patrzących na sprawę ludzi, zastanów się nad czymś innym. Dużo kasy i poziom dla debili...pozdrawiam
poziom jest wysoki i ogolnie jestok szkoda mi was zazdroscicy bez perespektyw heheeheh
poziom jest wysoki i ogolnie jestok szkoda mi was zazdroscicy bez perespektyw heheeheh
Ktoś z moich znajomych... nie rozumiem jak można takie banialuki wygadywać!!!!! Byłaś tam? Przeżyłaś ? Nie! Więc nie opowiadaj bajek , bo tak każdy moze. Nie uczę się tam, ale nie znoszę jak ktoś przenosi PLOTY!
co do rankingów, to ostatnio ukazał się taki z Polityki. Owszem, Akademia Polonijna na drugim miejscu wśród uczelni niepaństwowych - tylko porównajacie sobie ilości punktów uczelni państwowych i niepaństwowych :lol: Co prawda drugie miejsce AP dotyczyło ekonomii, ale nie sądzę, żeby z anglistyką było lepiej. Tak naprawdę ze wszytkich szkół niepaństowych pewną drobną konkurencją dla państwowych był tylko KUL :) niezależnie od kierunku.
Co sie nadaje pod kodeksik ?Wolnosc słowa?! Gratuluje poglądów...
Poza tym jakie rozpowszechnianie?? Podawanie linka do strony prawnie istniejacej nie jest zadnym przestepstwem - nie rozumiem jak ludzie Twojego pokroju z zenujaca wrecz z inteligencja i wiedza maja tyle tupetu by sie w ten sposob wypowiadac i osmieszac sie publicznie....:P
Poza tym cytowanie kogos wcale nie znaczy, ze ten ktos jest automatycznie dla cytujacego autorytetem - znowu gratuluje dedukcji...........oj czlowieku - idz spac....
byłam tam, widziałam te odstawione nowe budynki, błoto na parkingu, super fury studentów i nauczycieli tej uczelni maszerujących na przystanek mzk, widziałam nawet wpis koleżanki do indeksu, mgr inż, przy nazwisku tego pana, był też w gablotce w spisie wykładowców danego kierunku,
a czego mgr inż, to juz pan sam mówił, a jak się go pytali o uprawnienia pedagogiczne to powiedział, że nie będzie tego robił, bo go nie interesują żadne dydaktyki czy pedagogiki, czy inne bzdury.
ale bardzo się chwalił swoim MBA i mówił, że tam się nauczył angielskiego.
Napisał tez on książkę i na tylnej okładce jest dokładnie opisane co skończył, tez to widziałam,
więc nie sa to żadne bzdury.
ale wybierz się sam, przekonaj,
w poblizu jest Jasna Góra, można przy okazji zaliczyć pielgrzymkę.
No, jednak zawiść o te samochody i przystanki... Tak jest na KAŻDEJ uczelni w Polsce, kobieto!!!! Pojdź na parking przy WSP (albo AJD, jak kto woli, to się przekonasz). Może też napisz książkę....
A do studiowania na razie nikt w Polsce nie zmusza.
Przeczytaj jeszcze raz uważnie i ze zrozumieniem to, co napisałaś. Przyda się. A o mojej inteligencji i wiedzy to się nie wypowiadaj, bo byłoby ci głupio.
Twój poziom też widać, niestety...
moja kuzynka byla wykladowca na Ap na germanistyce i twierdzi, ze poziom w porownaniu z filologia na uniwerku jest tragiczny przez duze T. przypuszczam, ze tak samo jest i z anglistyka. ja sama bylam w NKJO w cz-wie ( nikogo po FCE bez egzaminow na litosc boska by nie przyjeli - ktos wczesniej tak napisal) i bardzo sobie chwale ta uczelnie, uwazam ze wykladowcy naprawde daja rade i pilnuja. potem poszlam do wroclawia na uniwerek na dzienne i nawet rtoche zaluje ze nie zostalam w NKJO - na pewno wiecej nauki jezyka praktycznego
Musze powiedziec, ze jest gro ludzi na tej stronie ktora nie ma pojecia o tym co pisze i czy ma sens to co pisze. Ukonczylam ta szkole i od 3 lat studiuje w USA business i jezyk wloski. Spotkalam osoby z Uniwersytetu w Lodzi, z WSP itd....osoby te poodpadaly po 1 lub drugim semestrze. Gdzie jest wiec logika? Mysle, ze gdyby poziom byl niski nie moglabym byc na 3 roku studiow biznesowych w NUY?
Ukonczylam magistra wlasnie na AP i jestem dumna. Mieszkam w USA od kilku lat, pracuje w jednym z wiekszych Publishing Company i uwazam, ze wlasnie ta szkola dala mi odpowiedni start!! Madry bedzie wiedzial jak wykorzystac-glupi bedzie wierzyl ze to uczelnia za kase. HA HA
Zreszta pusty gdzie nie zajdzie to sie niczego nie nauczy- wiec niech od razu idzie na panswtwowa uczelnie-chociaz kase zaoszczedzi na akademickie pijanstwa...bo my to studenci bylismy z klasa, do kosciola a nie na impreze. Ale coz tam....teskno. Milo bedzie odwiedzic znow latem:)
jestem na 3 roku na AP, moja opinia jest taka: za tą cene (ok 3000zł/semestr) należałoby spodziewac sie czegoś więcej, przynajmniej z niektórych przedmiotów, bo nie ze wszystkimi jest kiepsko. Jest kilku wykładowców - "pomyłek" ale to nie tylko na tej uczelni tak jest. Bajzel w organizacji i administracji studiów - to fakt niezaprzeczalny, współpraca z zagranicą, wymiany studenckie itd, nie znam nikogo, kto wyjechał. plany zajęć ukazują sie dzien, dwa przed zjazdem (s. zaoczne). No generalnie jest sie o co wkurzac. sa przedmioty, ktorych trzeba sie nauczyc zeby zdac ale sa i takie ktore zdaje sie łatwo. Jak wszędzie.
Jesli chodzi o studia zaoczne, nie wiem co ile sa zjazdy, koszta pewnie sa podobne do dziennych, tzn ok 900euro za semestr( w przypadku podwojnej filologi, pojednycza bedzie niewiele tanzsza) jesli chodzi o poziom, to zalezy. Sa tacy wykladowcy, ktorzy powinni uczyc w podstawowce, sa i tacy, ktorzy wykladaja tez na innych renomowanych uczelniach. Jest wielu native nauczycieli:za Wlk.Bryt, U.S, Indii, i w zaleznosci od tego jaki jesyk dodtakowo studjujesz z niemiec, francji, hiszpani, wloszech etc. Wyleciec ze studiow nie mozesz, ale za to bardzo latwo jest oblac przedmot, i wtedy roznie , w zaleznosci czy to jest jezyk, czy cos innego, wysylaja cie na np. kursy jesykowe (700zl), powtarzanie przedmiotu (ok 800zl) i takie tam rozne. Mozna tego uniknac, ale tzreba sie przylozyc. Co wiecej administracji panuje straszny balagan, gdy chcesz zasiegnac jakiej informacji, albo cos zalatwic graniczy to z cudem...to mnie chyba w tej szkole najbardziej drażni. Jestem tak srednio zadowolona, strasznie sie tu leniwie i opuszczam.... natomiast dostalam sie na wymiane socrates-erazmus i jade do valencji w przyszlym roku. Uczelnia organizuje wymiany, do wilu krajow. to jest plus. Duzo ludzi, ktorzy tylko chca i stac ich na to wyjezdza. Dostaje sie wtedy unijne dofinansowanie 150euro, niewiele ,ale zawsze cos. Aha ale za szkole tu i tak trzeba placic...
to tyle, nie wiem czy czasem Cie nie zniechecilam.
Polecam kierunki typu ekonomia, dyplomacja. Ja studiuje fil.ang-hiszp, specjalnosc tlumaczenia. Uwazam, iz nie podnioslamwystarczajaco swojego poziomu znajomosci tych jezykow, natomiast robimy diuzo tlumaczen, wiec choc moze w tym bede dobra. Wyjezdzam, bo to jedyna szamsa, zeby porzadnie sie tych jezykow nauczyc. To tyle.
Jak myślisz, ile będzie Cię kosztowało utrzymanie się tam? Też chciałabym wyjechać, ale nie wiem czy mnie stać na taką imprezę....
hej www.ap.edu.pl studentka ap
Temat przeniesiony do archwium.
61-81 z 81
| następna

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę