szkoły w Łodzi

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 47
poprzednia |
Hej!
Szukam jakiejś porządnej szkoły angielskiego w Łodzi. Nie wiem co wybrać. Zastanawiam się nad Bell School, British Center, Correct, Progres. Może ktoś mógłby mi doradzić.
pytałam na forum o to juz dawno ale odzew nikły...
Ja zapiszę się chyba albo do Primy albo do Progressu. Słyszałam dobre opinie na temat tych szkół. Wcześniej chodziłam do Szustera. Większość nauczycieli uczy tam naprawdę bardzo bardzo dobrze. Tyle, że są tam tylko intensywne kursy a ja chcę teraz się zapisać na 4 h. Powodzenia!!!
>Hej!
>Szukam jakiejś porządnej szkoły angielskiego w Łodzi. Nie wiem co
>wybrać. Zastanawiam się nad Bell School, British Center, Correct,
>Progres.

Ja z czystym sumieniem mogę ci polecić Progres. Maja najlepszych lektorów moim zdaniem (a chodziłem już do wielu szkół). Luniuchować tam nie da rady.
Inna zaleta tej szkoły to taka, że jest to szkoła dla osób od liceum wzwyż (więc student lub licealista nie będzie w grupie z osobą z podstawówki).

pozdrawiam
a możesz polecic jakiś lektorów z Progressu?
>a możesz polecic jakiś lektorów z Progressu?

Bardzo byłem zadowolony z zajęć u Uli.
Fajnie uczy i jest wymagająca, nie sposób sie u niej obijać.

pozdrawiam
>a możesz polecic jakiś lektorów z Progressu?

Bardzo byłem zadowolony z zajęć u Uli.
Fajnie uczy i jest wymagająca, nie sposób sie u niej obijać.

pozdrawiam
Ja chodziłam Do LLoyd Woodley i bylo super,ale wszystko zalezy od prowadzącego.W LLoyd korzystaja z Headway,a to jest bardzo nudna ksiazka.Teraz zapisalam sie Do Bell,zobaczymy
Jestem już od miesiąca w Bell. Jest nawet ok, ale nie zaskakująco. Mam zajęcia z Amerykaninem, który trochę nudzi. Nie gnębią, ale też nie stwiają zbyt wysokich wymagań. Boję się, że niczego nie wyniosę z zajęć.
a moze Alma na Tuszynskiej?
Proponuję Ci No Problem na Ul. Wólczańskiej 265 - są różne poziomy i przede wszystkim super atmosfera i można się umówić bezpłatnie na konsultacje!! POLECAM
No i zaczynaja sie wyscigi szkolek o klienta. Wstyd! Nie mozecie uczciwiej?
NIE polecam Primy. Jedna z najgorszych szkół. Przez rok nic nie robiłam obijałam się. Teraz muszę nadrabiać
mało coś o Łodzi. Chodziłam na wakacyjny do Oxfordu. Bardzom zadowolony. Będę kont. od października . Dobre zajęcia. Polecam.
Co za bzdurne podchody właścicieli szkół próbujących oczerniać innych albo wypromować siebie!!! Ja chodzę do PRIMY od 4,5 roku i to jest z pewnością jedna z najlepszych albo najlepsza szkoła w Łodzi! Wstyd Panie/Pani Amrita! Coś kiepsko u pana z zapisami? To jaką szkółkę Pan reprezentuje?
A wszystkim radzę omijać ten temat z daleka. WSTYD!
Witam,

Ja tez poszukuje dobrej szkoly w Łodzi w centrum. Najlepiej organizująca 4 h w tygodniu i przygototwujaca do CAE.
Nie polecam Empiku - zeszła na psy ta szkoła.
Prima na placu Dąbrowskiego. Zrobiłem tam CAE u Stevena. Bardzo dobre zajęcia.
Nie zgadzam się. Empik jest naprawde dobrą szkołą. Ja mam tam super lektorkę, panią Kasię, dzięki niej uczę się i mam zapał. Może trafiłaś na złego lektora, ja jestem zadowolony.
ok
Chodziłem na 4 godzinny kurs do OXFord Centre. Może mją tez do CAE. Zapytaj. Dobre zajęcia. Polecam
Nie zgadzam się z Tobą. Empik zszedl na psy już dawno.
Karmelciu - 4h w tygodniu z tego co wiem ma Progres i English Language Centre. Jesli chodzi o kurs bardziej intensywny (6-8h w tygodniu) to polecam Szustera (do CAE zwlaszcza p. Olafa :p ) Wszystkie 3 szkoly sa w centrum, wlasciwie niedaleko siebie:) Wiele zalezy od lektorow wiec spytaj od razu kim sa ci ludzie, jakie maja kwalifikacje itd. Ja w tej samej szkole bylam zadowolona przez 2 lata, natomiast trzeci rok to byla masakra - nienawidzilam sie z lektorka i po miesiacu zrezygnowalam..przede wszystkim popytaj znajomych bo to najpewniejsze zrodlo ! :)
potwierdzam, pani Kasia jest OK. Miałem z nią zajęcia przez 4 lata, od zera. Przede wszystkim jest u pani Kasi koncepcja, ciąg logiczny, sens. mam porównanie z innymi lektorami ( już nie w Empiku). Wszystko jasno wytłumaczone. Miła, kontaktowa, zaangazowana i przede wszystkim cierpliwa.
Pani Amrita jeśli już.
Pani Amrita ma 17 lat. Pani Amrita chodzi do XXXI LO.
Pani Amrita przerobiła już wiele szkół (Alma, Britisz Center, Prima, Proeropa).
Pani Amrita wrzuca na Primę bo tam się nabardziej nacięła, a jeśli wydaje się to Niewiarygodne, to radzę pomyśleć że inni mogą mieć inne zdania (i trafić na innych lektórów). I wtedy Niewiarygodne może stanie się chociaż Do Uwierzenia.

Pani Amrita załącza najlepsze życzenia.

:P
dlaczegopani armita pisze z którego jest liceum? po drugie, pani armito, mówiemie o sobie w 3 osobie jest infantylne, tak mówią małe dzieci np. "Ala zrobiła kupkę"
Kiedy rozum śpi, budzą się potwory.

Kiedy kończą się argumenty, czepiamy się stylu.

Zeszliśmy już do poziomu ,,kupy''? Może czas na ciekawsze określenia? W końcu Ty na pewno nie jesteś małym dzieckiem, więc pewnie stać Cię na coś więcej :/
Ludzie. Jestem na tej stronie dzisiaj przypadkowo, ponieważ szykuję informację o swojej szkoły , zresztą z Łodzi, dla tego serwisu i tak sobie zwyczajnie zajrzałam w temat. Osoby prowadzące szkoły językowe to, choć nie każdy w to wierzy, zupełnie normalni ludzie, z dosyć dobrym ilorazem inteligencji i maja kupę ( co z tą kupą) lepszej pracy niż czajenie się po kryjomu na klienta. Wiem, że czasy takie, że interes związany z nauką języka odbiera ludziom rozum, ale wierzcie, że raczej mamy inne metody zdobywania klienta. Jeśli nauka języków w Polsce ma odnieść sukces, to przestańmy wszyscy traktować się jak towar.
Co do pana Niewiarygodnego- jest pan niemiłym ignorantem delikatnie mówiąc, bo nawtykał Pan dziewczynie za to, że ma swoje zdanie i w przeciwieństwie do pana nie boi się mówić skąd jest. A te teksty o kupie to doprawdy kuriozum głupoty. Żal czytać.
Nie polecam Oxford Center. Przygotowalam sie do FCE tylko dzieki wlasnej poszerzonej pracy w domu i przerabianiu jednoczesnie rzeczy dodatkowych (Gold, testy, testy, testy). Na usilne prosby o materialy dodatkowe otrzymywalam zero odzewu bo niby ich cudowny program pokrywal wszystkie potrzeby. Z realizacja podrecznika stanelismy w polowie co poskutkowalo tym ze nie przerobilismy wielu potrzebnych aspektow leksykalnychi naprawde pomoce naukowe nie byly dopracowane i sprawialy wrazanie kserownych przed momentem choc rzeczywisice zdarzalo sie ze materialy donosily sekretarki w trakcie zajec.
Nie polecam Profi Lingua, ta szkola tylko otwiera nowe filie, aby zgarnac pieniadze, a nie dba o jakosc nauczania!
Tak jak i Wiele innych...
Polecam Szkołe Empiku,
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 47
poprzednia |