rok szkolny w USA

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 284
Nie narobis hehe ;p dobrze bedzie, pozytywne myslenie to podstawa :D. Ja nie bede, bylam w szkole i powiedzieli mi ze to kuratorium zalatwia i bede normalnie z programem, a w ktorej klasie jestes?
Teraz bym szła do drugiej klasy LO (w Szczecinie, o profilu medycznym :P). A ty? W ogóle czego najbardziej boisz się jadąc tam? Bo je tego, że sobie nie poradzę z językiem i będę pośmiewiskiem :P
Ja ide do I LO i jak przyjade dopisza mnie na liste do ktorejs klasy drugiej :). Hehe tez sie boje jezyka, lekcje po angielsku... :D Najpierw bede musiala tlumaczyc na polski, dopiero pozniej sie uczyc.. Ale najbardziej sie boje ze nie odnajde sie w nowej szkole i otoczeniu... Wszyscy sie beda znac a ja przyjade z prowincji.. tak jakos dziwnie :D tym bardziej ze w rodzinie do ktorej jade nie ma dzieci.. Jakos sobie poradze, mam nadzieje.
Na pewno sobie poradzisz :):) A bedziesz mieszkać obok jakiegoś dużego miasta? Zeby móc porobić zakupy :P
Na szczescie tak ! ;) niedaleko ok 40 km? jakos tak.. jest Seattle. A Ty masz jakies duze miasto w poblizu?
Wogole niech sie wypowie moze ktos kto byl na takiej wymianie...
hmm jakieś 30 min. do Wichita i 3 godz. do Kansas City. W sumie twoi host parents będą Cię rozpieszczać skoro nie mają dzieci, ciesz sie:P Ja będę mieszkać z trójką dzieciaczków (11,9 i 8 lat). Wlaśnie, czemu to forum jest jakieś takie niemrawe i nikt tutaj nie pisze?! Przydałby się ktoś kto wrócił z takiej wymiany!
ja wlasciwie wrocilem z pod ATLANTY z USA (bylem jako excange student na rok).
rowniez bylem dwa razy w SEATTLE i wlasnie teraz lece za miesiac tam do prywatnej szkoly by byc graduated z HIGH SCHOOL.

jak ktos ma pytania to prosze pisac to chetnie odpowiem bo sam wiem jak to jest (sam lecialem rok temu i nic prawie na ten temat nie wiedzialem)- a teraz mam 'troche' wiedzy na ten temat wiec chetnie sie podziele informacjami.

[gg]
EMAIL: [email]
Hehe w sumie ciesze sie ze trfila mi sie taka rodzina ;).
W koncu ktos z wymiany sie odezwal. Moze forum odzyje.
Mam pare pytan:D może jest tutaj ktos kto na nie odpowie:)

1.czy w szkole obowiazuja jakies zasady np co do ubioru itp?
2.jaki jest z lunchem?
3.jaki dostawaliscie sie do szkoly-na nogach,autobusem,samochodem?
4.gdybys mial mozliwosc wyjechalbys jeszcze do Stanów?
5.Jak ogolnie wyglada sprawa z pieniazkami?drogo tam jest czy tak wmiare?
6.smakowalo wam jedzenie które przyzadzala wam rodzina?
7.jak wygladaja swieta w stanach?halloween i swieto dzienkczymienia?
8.czy na miejscu spotkales sie z kordynatorem?
9.bbyliscie na kursie przygotowawyczym np w NY czy Paryżu?
10.skad lecieliscie do stanów?
11.:)
12.czy oprócz amerynaków w szkolach byli ludzie innych narodowosci?
13.czy bedac w stanach czules sie czasem samotny i teskniles za domem?
14.jak tam jest z bezpieczenstwem??

z góry dzieki za odpowiedz:)
Ja mam jeszcze jedno pytanie, 19 w czwartek jade do Warszawy na interview w ambasadzie. Czy ktos kto juz wrocil z wymiany moze powiedziec jak to wyglada? ;p
A trudno jest tam dostać z czegoś A? I jak wyglądają tamtejsze sprawdziany :):)
Ale cicho na forum... Szkoda. Do wyjazdu zostalo mi 16 dni! AA :D
Witam,
również w sierpniu mam wyjazd do USA.
Może proszę Osoby, które również wyjeżdzają/wyjechały do USA o kontakt Skype, gg, e-mail. Zależy mi na utrzymaniu kontaktów ;)

Pozdrawiam
Moje [gg] , jak chcesz to zagadaj, wyjezdzam za tydzien. :)
Witam:) Mam na imię Agata i mam 16 lat.Bardzo chciałabym wyjechac na rok szkolny(albo chociaż semestr)do USA.Wiem, że wielu z was już tam bylo i w zwiazku z tym mam pare pytan:
1)Do której firmy organizującej takie wyjazdy najlepiej się zgłosić?
2)Gdzie można uzyskać stypendium na taki wyazd?
3)Ile pieniędzi potrzeba na każdy miesiąc?
4)Lepiej jechać na semestr czy cały rok?
5)Czy po powrocie bede musila powtarzac klase?
6)Mam cukrzyce, czy taki wyjazd w tym wypadku jest w ogole mozliwy?
Narazie tyle.Proszę o szybką odpowiedź.Bede bardzo wdzieczna...:*
Witam,
co prawda nie byłem na takim wyjeździe, dopiero co wyjeżdzam w tym miesiącu, ale mam Siostrę, która była, a sam się za to ostro zabrałem, dlatego myślę, że mogę udzielić odpowwiedzi na Twoje pytania.
1. Firmy są różnę, np. biuro Furnel Travel się tym zajmuje, później z biura trafiasz do organizacji - w moim przypadku CCI i tam się wywiadujesz wszystkiego, masz testy, itp.
2. Niestety stypendium na taki wyjazd jest niemożliwe, próbuj wygrać Zieloną Kartę, albo poszukaj, czy możesz w US liczyć na stypendium dla chorych na cukrzycę w Twoim przypadku...
3. Zależy jak wydajesz ;) Trudno odp., z tego co wiem, większość wyjazdowiczów dostaje 200$ i starcza spokojnie.
4. To zależy jakie masz plany do zrealizowania w US, czy jedziesz tylko zobaczyć jak to jest - wybierz semestr, jednak na rok z pewnością lepiej...
5. Zależy od Twojego liceum w PL, możesz mieć zaliczenie - ale musisz wybrać przedmioty podobne do tych w PL, możesz jak moja przyjaciółka mieć po powrocie egzaminy do pozaliczania - KOSZMAR podobno ;), albo jak się postarasz, możesz zrobić 2 lata nauki w 1 rok i egzaminy SAT i TOEFL - matura, jest tam taka możliwość.
6. Choroba napewno nie pomoże i może być to problematyczne... Z pewnością masz specjalne diety i określone środki lecznice, co zapewne nie spodoba się organizacji, z której chcesz wyjechać...

Mam nadzieję, że pomogłem w jakimś stopniu ;)
Pozdrawiam
[wpis usunięty]
Moje gg - 3330011, oferuje wszelką pomoc związaną z wyjazdami ;)

Pozdrawiam
Hej:) Jakby ktos mógł mi napisać co mam zrobić krok po kroku żeby wyjechac do szkoly do usa to bylabym bardzo wdzieczna. I jeszcze poprosze o spis wszystkich dokumentow ktore sa do tego potrzebne i ile w przeliczeniu na PLN to wyjdzie...z gory wielkie thx:*
Ja wlasnie siedze w mojej szkolnej amerykanskiej bibliotece i pisze ten wpis :P powiem tak: rodzice goszczaca mam super, ale w mojej szkole nie ma innych exchange studentow i to boli :(. A pozatyn Government (masakra) nienawidze tego przedmiotu!
O to super masz, a mozesz mi napisac ile za to zaplacils, z jakiego biura jechalas, jakie dokumenty sa potrzebne, jak wygladaly te wszystkie testy przed wyjazdem?Thank`s you so much:*
Oto koszty: 3990 USD za program 10-miesieczny, ok.3600 PLN na bilety lotnicze, 100 USD wiza, 100 USD oplata za SEVIS. Wiem, ze to droga inwestycja ale naprawde warto przezyc cos takiego (jestem tu od 3 tygodni i 2 dni a juz czuje ze moj angielski zaczyna sie rozwijac :P). Ja jestem z biura guliwer exchanges. Guliwer ma oddzialy w Poznaniu, Warszawie i Wroclawiu. Hmm co to dokumentow to trzeba wypelnic ful formularzy. Ja musialam: wypelnic 19 stron aplikacji, dac karte szczepien, ksero paszportu, ligitymacji szkolnej i swiadectw szkolnych z ostatnich 2 lat nauki, napisac list do rodziny goszczacej i zrobic dla nich photo album. Mam nadzieje ze wymienilam wszystko :P ale nie jestem pewna:). Co do testu to powiem ci ze byl banalny i kazdy kto chociaz troche umie angielski spokojnie moze liczyc na 60-70%. Ja mialam 93:)
:O naprawde dużo załatwiania . A ile czasu przed wyjazdem należy zacząć załatwiac ten wyjazd , ja chciał bym wyjechać od przyszłego roku szkolnego w sierpniu , wiec kiedy zacząc sie ubiegać o wyjazd . I jeszcze jedno czy oceny z poprzednich klas mają duzy wpływ na wyjazd , bo moje oceny nie są rewelacyjne są raczej słabe .

Odpowiedz prosze i może daj jakiś kontakt gg albo maila do ciebie .
No cóż, wyjeżdżam już we wtorek, ale jeśli potrzebujecie pomocy, opini to śmiało możecie pisać, myślę, że znajdę czas na odp.

Pozdrawiam.
O ile dobrze pamietam ja zaczelam ubiegac sie o wyjazd w grudniu :P. Jezeli chodzi o oceny to musisz miec srednia ocen powyzej 3.0. Moj kontakt mailowy to: [email] jezeli bedziesz miec jakies pytania dotyczace wyjazdu pisz smialo! :)
Witam wszystkich serdecznie, nazywam się Jacek Podpora jestem przedstawicielem firmy WhyNotUSA , od 4 lat specjalizuję się w organizacji wyjazdów na program
Rok Szkolny w USA.
Z roku na rok zainteresowanie młodzieży tym programem edukacyjnym jest coraz większe, ja osobiście nie spotkałem się z negatywnymi odczuciami osób które były
w USA, choć oczywiście zdarzało sie że początki czasami były bardzo trudne.Sporo osób zdaje mature w USA i kontynuuje naukę na collegach badz Uniwersytetach amerykańskich, także możliwości edukacyjne są ogromne. Jeśli ktoś chciałby wyjechać na rok szkolny do USA , służę pomocą postaram sie odpowiedzieć na każde pytanie, dla osób zainteresowanych mogę udostępnić kontakty mailowe , telefoniczne osób które były badz są teraz na programie lub obecnie kontynuują nauke w USA( mogę udostępnić również kontakty do rodziców tych osób).
Więcej informacji pod nr kom. 51[tel], [email] [gg] . Pozdrawiam wszystkich zachęcam do pisania nawet z najbardziej banalnymi pytaniami, dla Waszych rodziców i dla Was oczywiscie moge wysłać na maila do wglądu i zapoznania
Pozdrawiam wszystkich i zachęcam do korespondencji

Jacek
halo
tez bym chciala :(
Witam wszystkich serdecznie, nazywam się Jacek Podpora jestem przedstawicielem firmy WhyNotUSA , od 4 lat specjalizuję się w organizacji wyjazdów na program
Rok Szkolny w USA.
Z roku na rok zainteresowanie młodzieży tym programem edukacyjnym jest coraz większe, ja osobiście nie spotkałem się z negatywnymi odczuciami osób które były
w USA, choć oczywiście zdarzało sie że początki czasami były bardzo trudne.Sporo osób zdaje mature w USA i kontynuuje naukę na collegach badz Uniwersytetach amerykańskich, także możliwości edukacyjne są ogromne. Jeśli ktoś chciałby wyjechać na rok szkolny do USA , służę pomocą postaram sie odpowiedzieć na każde pytanie, dla osób zainteresowanych mogę udostępnić kontakty mailowe , telefoniczne osób które były badz są teraz na programie lub obecnie kontynuują nauke w USA( mogę udostępnić również kontakty do rodziców tych osób).
Więcej informacji pod nr kom. 51[tel], [email] [gg] . Pozdrawiam wszystkich zachęcam do pisania nawet z najbardziej banalnymi pytaniami, dla Waszych rodziców i dla Was oczywiscie moge wysłać na maila do wglądu i zapoznania

Jacek
Rok Szkolny w USA.
Więcej informacji www.whynotusa.pl i pod nr kom. 51[tel], [email] [gg] . Pozdrawiam wszystkich zachęcam do pisania nawet z najbardziej banalnymi pytaniami, dla Waszych rodziców i dla Was oczywiscie moge wysłać na maila do wglądu i zapoznania

Jacek
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 284

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa