camp leaders / camp america 2011 r

Temat przeniesiony do archwium.
721-750 z 759
A Ty kiedy planujesz wyjazd ?
No i czy support staff ?
No tak support staff, bo do dzieci to się średnio nadaję a i język trzeba lepiej znać :P

ja mam wstępnie od 20, ale też myślę, że zmienie na wcześniej, bo ustalam tak w połowie sesji, chociaż będę się starał skończyć egzaminy wcześniej i się jakoś z wykładowcami dogadać.
w zasadzie w tamtym roku tylko to mnie powstrzymało, że byłem na 1 roku i nie ograniałem tych 'egzaminów, sesji itd' ale teraz już wiem, że jak sie chce to wcześniej da rade i w ogóle nie ma problemów :)

jednym słowem jeśli martwicie sie o egzaminy to chyba nie ma obaw, bo teraz wykładowcy są bardzo wyrozumiali, a rozmawiałem z panią z CL i mówiła, ze wystawiają zaświadczenie na uczelnie o wyjeździe także będzie jakaś podstawa :)

Paulise to podaj może jakis kontakt do siebie :) gg, fb, email czy cokolwiek :)
[gg] ;)
No a ja nawet nie wiedziałam, że są takie campy dla studentów, gdybym wiedziała, to może i nawet rok temu bym się starała xD Ale też prawda, że pierwszy rok to takie ogarnianie wszystkiego
No ja mam obrone magisterski w tym roku i drugi kierunek na karku ale wierze ze jak sie zepne to wszystko sobie ogarne, grunt to organizacja hehe ;d a chce jechac w tym roku bo to taki juz ostatni dzwonek... Mam do was pyt, wypelniam sobie aplikacje powoli i w Questionnaire co mniej wiecej pisaliscie na drugie pyt? Bo wiem, ze chodzi o to jaki moge ja wywrzec pozytywny wplyw na camp... ale jakos pustka w glowie i brak pomyslow nawet po polsku co wymyslec :>
na support staff aplikujesz?:P
ja bym wpisał, że stwarzasz miłą atmosfere dbasz o rzeczy i postarasz się zapewnić jak najlepszą obłsugę :)
No tak na support staff ;) o dzieki serdeczne to juz cos tam sklece, a dlugie to macie?
ja dopiero będę się zabierał za wypełnianie tego :) także, nic Ci nie pomogę na tą chwilę ;/
No troche to zajmuje ale powoli da rade to ogarnac.. najgorsze jest to statement ;p w ogole co tu tak cicho, nikt nie ma zamiaru jechac oprocz nas? ;d
Mozna byloby jakies forum na facebooku zalozyc :>
o dobry pomysł z grupą na fb na camp 2013 ;) większość posiada fb więc jak chcecie to mogę założyć :)
edytowany przez Joasia_21: 04 lis 2012
ZAŁOŻYŁAM GRUPĘ NA FACEBOOKU (zamkniętą).
Wpiszcie w wyszukiwarce "CAMP LEADERS, WAKACJE 2013"
;)
wrzuć link :)
https://www.facebook.com/groups/521579927870842/
Dołączam się do wyjeżdżających do Stanów latem 2013:) Jedzie ktoś z Wroclawia na chwile obecną?
Paulise a mozesz mniej wiecej powiedziec jak wygladala ta rozmowa, o co pytali itp?
Gorillaz89 -> Ja jadę z Białegostoku, więc niedaleko:)
Jestem już po podpisaniu umowy i rozmowy z konsultantką. Powiedziała mi, aby przyłożyć się do filmiku, ponieważ pracodawcom nie chce się za bardzo czytać naszych wypocin, więc przede wszystkim będą patrzeć na filmik:P Jadę z Camp Leaders, bo chyba najtaniej i dużo pozytywnych opinii znalazłam w necie.
Ja mieszkam w Krakowie. Czy ktoś z małopolski wybiera się na CL?
Ja jestem z Krakowa!
Dodajcie mnie do tej grupy na fejsie, jak będziecie mieli jakieś pytania to możecie mi je tam wtedy zadawać... Jechałem jako counsellor byłem jedynym polakiem na campie ale dałem radę. Wracam tam oczywiście za rok. Polecam wszystkim takie wyjazdy bo naprawdę dużo wyniesiecie z takiego doświadczenia jakim jest praca w stanach...
Heeej!! Ja też się wybieram z CL. Jutro mam spotkanie z konsultantką, jak ono wygląda? Widzę, że nie jestem jedyna z Łodzi ;)
Hej! Na CA wzbieram sie trzy lata i wybrać się nie mogę;) Głównie przez moje obawy, że sie nie dogadam. Ale w tym roku jestem już prawie pewna, że złożę aplikacje. Chodzę na kurs ang i w domu też ślęczę nad książkami;) Przeraża mnie taki wyjazd samotny i co prawda moje dwie kolezanki się deklarują, że chcą jechać ale jestem pewna, że jak przyjdzie co do czego to sie wycofają;/ Widzę, że wybierają się też ludzie z serca małopolski;) A to tak jak ja;)
Moi znajomi którzy już byli na CA zachwalają a o CL mówią raczej w negatywach...
@imagination co do znajomych to zapytaj ich o konkrety jeśli chodzi o te negatywy:P Ja myśle, że to jest tak, że każdy chwali swoje ja byłem tylko z CL więc nie mam wiedzy na temat CA na tyle żeby ich krytykować bądź chwalic- mogę tylko ocenić CA powierzchownie - no i co tu dużo mówić? Z wierzchu to wszystko to samo co CL tylko drożej - tak podjąłem swoją decyzje i nie żałuje:D Jeśli ktoś się martwi , że CL olewa klientów i niesłuży pomocą jak trzeba to odrazu mówie, że zawsze byli do mojej dyspozycji i szybko odpisywali na emaile i nawet jak już teoretycznie nie musieli czyli wróciłem do domu i miałem jeszcze kilka pytań oni dalej byli do dyspozycji:) Wiec pod tym względem- żadnych obaw przy wyborze nie trzeba mieć:)
@galka7 spotkanie z konsultantem to czysta formalnośc:D Ja zostałem poproszony żeby opowiedzieć czym się zajmuję jakie mam hobby i dlaczego chce jechać do stanów, aha i miałem powiedzieć o swoich zaletach które mógłbym ewentualnie wykorzystać na campie:) A poza tym konsultant/ka musi CI opowiedzieć jak wygląda cały ten proces rekrutacji:)

Pozdrawiam:)
hej, ja jestem juz po rozmowie z konsultantem. czy ktoś chce jechać z Poznania?

pytanie do tych co juz byli: jak rozwiązywaliście problem rozmów do Polski, czy w umiarkowanej cenie można sobie porozmawiać z usa? macie jakieś rady? pewne jest, że kilka razy w tygodniu będe się musiała kontaktować z rodziną, a uprzedzam, że odpadają rozmowy przez internet. pomóżcie!
Ja do czwartku szukam kogoś kogo mógłbym wpisać jako osobę chętną na wyjazd razem, bo przy podpisywaniu umowy muszę ją podać :)
tyle, że ja jestem z łódzkiego :P
koteq2 ja jestem z Łodzi, dlaczego chcesz tam kogoś podawać? Przecież wtedy trudniej o wyjazd ;)
chodzi o to, że można kogoś podać z kim chce się jechać :) i jak ta osoba poda też moje dane to bedzie prawdopodobne, że wezmą nas razem. Nie jest to jednoznaczne z tym, że pojedziemy, ale zwiększa szanse :) i to nie jest tak, że jeżeli wezmą mnie to i kogoś, tylko chyba zobaczą, że chciałem z kimś i wtedy mogą tą samą osobę wybrać. Z tego co mówiła mi konsultantka to w tamtym roku było tak np, że chciał jechać chłopak z dziewczyną swoją, i jego wybrali a jej nie i w końcu on zrezygnował..

także chodzi mi to to, że zawsze jest jakaś szansa :)
czesc wam jedzie może ktoś z woj. Pomorskiego?
Ja jade z warminsko-mazurskiego, takze po sasiedzku:). Wiem ,ze wszytko zalezy od czasu pracy,sesji oraz planow dotyczacych podrozwania,ale pytam tak orientacyjnie, jaka date dostepnosci i powrotu wpisaliscie w aplikacje?
Cześć Wszystkim:) Jestem z Piotrkowa Trybunalskiego. Też chcę jechać z koleżanką. Podałam ją jako osobę, która mi poleciła CL, ale co dalej, to nie wiem. Pewniej bym się czuła, jadąc z nią.

Temat przeniesiony do archwium.
721-750 z 759

« 

Studia za granicą