camp leaders / camp america 2011 r

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 759
nareszcie ktoś odpisał!
ja jestem już po interview i narazie mam status 'placeable'.
ja nie jestem z krakowa, ale lece z krakowa ;)
Hej Ludzie!:D tez sie wybieram,zarejestrowalam sie, ale nie wypelnilam aplikacji do konca,ani nie wplacilam zadnych oplat,ale mam zamiar sie z tym uporać do końca tygodnia zeby placic jeszcze te 1490zł a nie wiecej;) bo cena ta jest do 22 grudnia! pozdroo
Hej! Ja zaczełam uzupełniac aplikacje jakos na poczatku listopada, w polowie mialam interview z konsultantem, a pod koniec miesiaca podpisalam umowe. Dzis jestem juz placed! Razem z chlopakiem lecimy na camp Taconic do MA. Byl tam ktos moze? Wszystko naprawde szybko udalo sie zalatwic, az jestem zaskoczona:) Kingaa87! Ja jestem z Krk,( tzn moze nie bezposrednio;) no ale mieszkam tu od kilku lat i studiuje). Jak cos to moj nr [gg] , w razie jakbys chciala o czyms pogadac:) pozdrawiam!
Hej jak to zrobić, żeby wyjechać we 2ojke na ten sam camp????????:P
Na rozmowie z konsultantem zaznaczasz, ze chcecie jechac we 2. On sobie zapisuje dane tej osoby, a jesli macie mozliwośc to przychodzicie razem(u nas bylo trudniej bo studiujemy w innych miastach). Nie ma 100% pewności, że wyladujecie na tym samym campie ale podobno w 90% przypadkow to sie udaje. Wazne zeby pracowadawca szukal osob z takimi akurat umiejetnosciami jakie macie Wy, i zeby Wasza aplikacja byla na podobnym poziomie:) Powodzenia!
Cytat: MadzkaCK
Dzis jestem juz placed! Razem z chlopakiem lecimy na camp Taconic do MA. Byl tam ktos moze?

Cześć. Ja byłem na campie taconic w zeszłym roku i było na prawdę świetnie! No i chyba Cie znam, czy Twój chłopak studiuje w wrocławiu?
Aha zapomniałem dodać, że jestem konsultantem CL więc jak ktoś ma jakieś pytania to proszę pisać;)
Ja mam pytanie Bartek! Czy z lotniska w Usa nas ktoś odbierze? czy sami mamy trafić na kamp?
No znasz, znasz :D Teraz mozesz mi opowiedziec wiecej o tym campie bo jakos wiekszosc z wrazenia zapomnialam:P Bede praczka!:P
Witam. Również wybieram się na Camp w 2010r. Jestem przydzielony na Camp Taconic, mam przydzielony termin pracy 01.[tel].08. Także pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia na miejscu :D
* oczywiście chodziło o Camp 2011r, dodam jeszcze, że wylot załatwiany przez Camp Leaders.
Cytat: kasiul90
Ja mam pytanie Bartek! Czy z lotniska w Usa nas ktoś odbierze? czy sami mamy trafić na kamp?

Na obowiązkowym szkoleniu w maju dostaniecie instrukcje dojazdu na camp, z reguły trzeba dojechać z miasta gdzie się wylądowało do jakiegoś miasteczka w pobliżu campu a stamtąd już jesteście odbierani. Nie ma się jednak czego obawiać ponieważ instrukcja jest bardzo szczegółowa i w tym roku nikt się nie zgubił;)
No znasz, znasz :D Teraz mozesz mi opowiedziec wiecej o tym campie bo jakos wiekszosc z wrazenia zapomnialam:P Bede praczka!:P

No to świetnie;) praca na pralni jest troche monotonna, ponieważ wrzucasz pranie do pralki, czekasz aż się wypierze, przenosisz do suszarki, ta sama procedura no a potem składasz pranie i do worka. Generalnie pracując na pralni wchodzisz w skład maintenance i dla urozmaicenia będziesz także wykonywać inne prace.
Ja też wracam na Taconica i będę tam prawdopodobnie już w maju. A jak u Ciebie z datami przylotu i wylotu?
Kontrakt mamy od 1.06 do 15.08. Juz w maju?;o
Szkoda troche, że nudna, a nie wiesz czy tylko jedna osoba jest przydzielona jako praczka czy bede miala jakiegos towarzysza niedoli? Mam nadzieje w takim razie, że jako maintenance bede miała wiecej do roboty:P
hej :) ja zaczelam aplikowac juz w pazdzierniku i dalej nie mam pracodawcy :( czy byliscie moze na tych targach pracy? no i czy macie przentacje video, bo ja jej nie zrobilam i sie zastanawiam czy to przez to.
@MadzkaCK 06 - czerwiec :)
@patuniai - nie byłem na targach pracy. Przez pierwsze kilka tygodni też była cisza, ale w końcu udało mi się znaleźć trochę wolnego czasu i nagrać video. Od momentu wrzucenia go do uploads documents, po kilku dniach dostałem 'Placed!' :) Także gorąco zachęcam do wykonania krótkiej prezentacji video.
a gdzie na tej stronie CL jest pokazany nasz status? chyba musze zrobic ten filmik bo chciala bym juz wiedziec gdzie pojade, bo troszke sie stresuje bo pierwszy raz jade i w dodatku sama :( wszyscy znajomi sie niestety wyłamali
Wiem, ze 06 to czerwiec:) pisalam do Bartka ze dziwie sie ze juz w maju jedzie. Nie zrozumiales mnie chyba. Ja filmik mam nagrany, ale nie miał on wpływu chyba na zatrudnienie bo nagrywałam go jak byłam juz review. Poza tym moj chlopak nie nagrał filmu, a tez dostał placement na Taconic.
@MadzkaCK: ups, to przepraszam :) Być może dostał placement ponieważ zaznaczyliście wcześniej, że chcielibyście razem... Coś czuję, że szykuje się niemała grupa Polaków na Taconic :)
Kontrakt mamy od 1.06 do 15.08. Juz w maju?;o
Szkoda troche, że nudna, a nie wiesz czy tylko jedna osoba jest przydzielona jako praczka czy bede miala jakiegos towarzysza niedoli? Mam nadzieje w takim razie, że jako maintenance bede miała wiecej do roboty:P

Na pralni w zeszłym roku pracowały 3 dziewczyny i to się pewnie nie zmieni tak więc towarzystwo na pewno będziesz mieć;)
Cytat: patuniai
hej :) ja zaczelam aplikowac juz w pazdzierniku i dalej nie mam pracodawcy :( czy byliscie moze na tych targach pracy? no i czy macie przentacje video, bo ja jej nie zrobilam i sie zastanawiam czy to przez to.

Tym, że jeszcze nie masz pracodawcy nie ma się co przejmować, ponieważ dużo osób wraca na swój camp i dopiero teraz pracodawcy zaczynają się rozglądać za nowymi jak już wiedzą ile osób na 100% wraca. Odnośnie filmiku to warto go nagrać, ponieważ wszystkie osoby, które są już zatrudnione (pomijając targi pracy) miały taki filmik nagrany a obecnie od grudnia w umowie jest on obowiązkowy. A status w aplikacji jest po prawej stronie na bocznym pasku.
Cytat: maciejaniol1987
Coś czuję, że szykuje się niemała grupa Polaków na Taconic :)

Taconic jest campem zatrudniającym jako support staff prawie samych polaków. W zeszłym roku było nas 30 osób z Polski i widzę, że w tym też tak będzie;)
dzieki bartek za informacje :) jutro mam caly wieczór wolny więc chyba zrobie ten filmik. pozdrawiam
Bartek czy to jest plusem czy minusem ze sami Polacy na jednym kampie?;>
Cytat: kasiul90
Bartek czy to jest plusem czy minusem ze sami Polacy na jednym kampie?;>

Myśle, że to zależy aczkolwiek osobiście bym wolał, żeby góra połowa staffu była z Polski bo wtedy jednak lepiej z angielskim;)
Hej wszystkim! W przyszłym roku jade z Camp Leaders do USA. Aplikacje już ukończyłam i chwilowo jest on review z campem Nock-A-Mixon (Kintnersville, PA). Czy ktoś był na tym campie może lub coś o tym słyszał albo jedzie w okolice?
Mam jeszcze pytanie bo dostałam z tego campu e-miala z pytaniami i takimi tam opisami. A bardzo chce jechać z chłopakiem, czy może odmówić campowi pracy jeśli nie zdecydują się oni zatrudnić drugiej osoby?? czy raczej złe by to wyglądało? Piszcie co sądzicie
Mam jeszcze pytanie czy wiecie czym równią się campy 9 tyg. od tych 11 tyg.(overnight)?? Bo chyba płaca jest taka sama?
Cytat: JulkaJ
Mam jeszcze pytanie bo dostałam z tego campu e-miala z pytaniami i takimi tam opisami. A bardzo chce jechać z chłopakiem, czy może odmówić campowi pracy jeśli nie zdecydują się oni zatrudnić drugiej osoby?? czy raczej złe by to wyglądało? Piszcie co sądzicie

Jeżeli chodzi o jechanie z drugą osobą to na rozmowie z konsultantem podaje się taką informację oraz imię i nazwisko osoby, z którą się chce jechać. Przy czym zaznacza się także, czy bezwzględnie musicie jechać razem czy jak pojedziecie osobno to nic się nie stanie. Z odmową wiąże się taka kwestia, że w przypadku nie znalezienia pracodawcy zwracane są Wam pieniądze ale w przypadku rezygnacji z campu i późniejszego nie znalezienia pracodawcy nie dostajecie zwrotu. Mam nadzieje, że pomogłem;)
Cytat: JulkaJ
Mam jeszcze pytanie czy wiecie czym równią się campy 9 tyg. od tych 11 tyg.(overnight)?? Bo chyba płaca jest taka sama?

11 tygodniowe są to Day Camps czyli campy, na które dzieci przyjeżdżąją tylko na pare godzin dziennie tak samo jak obsługa, która mieszka zazwyczaj u amerykańskiej rodziny. Z powodu tego, że czas pracy jest tam krótszy to min długość kontraktu za te same pieniądze jest dłuższa.
W e-mailu od campu napisali mi "All of our support staff share cabins behind the dining hall with other supprt staff (4 or 5 people to a cabin)." czyli chyba jednak obsługa (tzn my z Polski np) na tym campie mieszkamy na campie a nie u rodzin..? czyli w suemie taki 11 tyg. camp jest trochę "gorszy" dla nas bo pracujemy więcej tyg. a kasa taka sama... chyba wolałabym pracować 9 tyg. i mieć więcej czasu na zwiedzanie:P
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 759

« 

Studia za granicą

Zostaw uwagę