camp leaders / camp america 2011 r

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 759
Cytat: JulkaJ
W e-mailu od campu napisali mi "All of our support staff share cabins behind the dining hall with other supprt staff (4 or 5 people to a cabin)." czyli chyba jednak obsługa (tzn my z Polski np) na tym campie mieszkamy na campie a nie u rodzin..? czyli w suemie taki 11 tyg. camp jest trochę "gorszy" dla nas bo pracujemy więcej tyg. a kasa taka sama... chyba wolałabym pracować 9 tyg. i mieć więcej czasu na zwiedzanie:P

Sprawdziłem Twój camp i jest to zwykły camp czyli śpisz tak jak jest napisane na campie a za każdy dzień powyżej 63 dni pracy + 7 dni wolnego dostajesz 40$ więc zarobiłabyś trochę więcej (240$).
o to super! dzięki wielkie za odpowiedz! :D może znajdę tutaj jakąś osobę która również jedzie na ten camp, byłoby fajnie:P
o to super! dzięki wielkie za odpowiedz! :D może znajdę tutaj jakąś osobę która również jedzie na ten camp, byłoby fajnie:P
hej :) mam pytanko bo właśnie weszłam na swoje konto na CL i mam po prawej stronie napisane "Application status is: Review" a na dole strony w Placement History pisze " Camp:Nock-A-Mixon", więc co mam dalej z tym zrobić? dostane jakieś info na emaia? ktos juz byl na tym kampie?
tzn ze ten camp przeglada włąsie twoją aplikacje i zastanawia się czy cie zatrudnić, podobno mają kilka dni tylko na przeglądanie a pożniej muszą się zdecydować czy chcą cie zatrudnić czy nie. ja włansie od tego campu dostałam e-miala w którym dużo pytan mi zadali ja im odpisałam ale niestety poniewz chciałam z chlopakiem to mnie nie zatrudnili. ale podobno czesto jest tak ze camp nic nie pisze i od razu cie zatrudnia. ale mozesz sam/a do nich napisac:)
ja nie dostałam emaila od nich, ale chyba dla tego że mam emaila na wp a czytalam gdziec ze trzeba mieć na gmailu bo na wp nie dojdzie email. teraz się stałam Placeabl więc sie chyba rozmyslili:(
Cytat: patuniai
ja nie dostałam emaila od nich, ale chyba dla tego że mam emaila na wp a czytalam gdziec ze trzeba mieć na gmailu bo na wp nie dojdzie email. teraz się stałam Placeabl więc sie chyba rozmyslili:(

Ja mam maila na wp i dochodzą do mnie maile od campu. W większości przypadków camp nie wysyła maila do osoby tylko ją zatrudnia albo nie. Jak jesteś na review to napisanie maila do campu zwiększa szansę ponieważ to znaczy, że jesteś zainteresowana. Tym, że Cie nie zatrudnili to się nie ma co przejmować. Często jest się kilka razy na review zanim znajdzie się pracodawcę;)
Witam serdeczenie!
Chciałbym bardzo wyjechać do USA jednak nie wiem czy dam radę w tym roku. Jestem studentem zaocznym i w tym roku mam obronę pracy licencjackiej. W sumie myśle że udałoby się to pogodzić no ale jestem osobą pracującą - w sumie nie planuje zostawać tam po uczelni ale zgłosiłem kandydaturę na stanowisko zarządzającego i jeśli by się udało to żal byłoby rezygnować. A więc tak jedzie ktoś z okolic Katowic ?:) Ja na granicy stycznia -lutego się będe decydować. Camp Leader czy Camp America? Planuje ktoś też wziąść pare groszy ze sobą bo za te kieszonkowe to za bardzo nie poszaleje sie :D No a Californie New York na jakiś mecz futbolu amerykańskiego obowiązkowo trzeba iść :D
edytowany przez DamianK1988: 15 gru 2010
aha :D
edytowany przez MadzkaCK: 15 gru 2010
Cytat: MadzkaCK
aha :D

Wiem troche sie rozpisałem :P - standard. Wydaje mi się że raczej lipa z awansu ale wole jeszcze poczekać parę tygodni - kto wie:)
To co pisze się ktoś na mecz futbolu amerykańśkiego + dobrą imprezkę :D Żyje się raz no a na stare lata będzie co wspominać wnukom xD
hej, czy był ktoś z was na Crane Lake Camp w MA? albo cos slyszal o tym campie?
nie wiem co to ale filmik z tego fajny xD
http://eisnercranelake.urjcamps.org/index.cfm?
przejechałbym sie tam ;p;p
no rzeczywiście filmik bardzo fajny, ale nie chce byc jedyna polką na tym campie a jak na razie nikt inny nie dostal tam propozycji pracy, no bynajmniej nie pisala o tym na forach. dzieki za linka:)
Damian ja z okolic Katowic, wybieram sie z Camp Leaders;) jako firma działająca krócej na rynku ma mniejsze ceny i lepsze podejście do klienta,bo CA to duża konkurencja..no i tak, ja mam zamiar zabrać jak najwiecej kasy(o ile zarobie do tego czasu) zeby oprocz pracy sie tez dobrze bawic po kampie;)
Cytat: kasiul90
Damian ja z okolic Katowic, wybieram sie z Camp Leaders;) jako firma działająca krócej na rynku ma mniejsze ceny i lepsze podejście do klienta,bo CA to duża konkurencja..no i tak, ja mam zamiar zabrać jak najwiecej kasy(o ile zarobie do tego czasu) zeby oprocz pracy sie tez dobrze bawic po kampie;)

Hmm a z jakiej miejsowości jeśli można wiedzieć?:) Ja mieszkam w Rudzie Śląskiej ale 6-7 dni w tyg jestem w Katowicach <studia+praca> Złożyłaś już aplikacje? Ja tj pisalem narazie chce sie wstrzymać. Gdzie studiujesz?:) moze sie okaze ze ta sama uczelnia i ten sam kierunek :P
Pozdrawiam

Edit: Czy na campach jest WiFI ? jeśli tak to czy istnieje jakieś forum z shoutoxem dla polaków w USA? można by sie tak dogadywac miedzy soba... bo moze byc tak ze kontakt sie urwie i rybka;/ a tak mozna sie ugadywac:P
edytowany przez DamianK1988: 17 gru 2010
Mikołów, ja studiuje dziennie, na UE, a Ty?
to bierz się za aplikację szybko,dużo jest do pisania i w ogóle do załatwiania,ja już podpisałam umowe i zbieram dokumenty, mam nadzieje ze do końca weekendu sie wyrobie ze wszystkim,bo chciałabym już wiedzieć na jakim kampie bede!:D
Cytat: DamianK1988
Edit: Czy na campach jest WiFI ? jeśli tak to czy istnieje jakieś forum z shoutoxem dla polaków w USA? można by sie tak dogadywac miedzy soba... bo moze byc tak ze kontakt sie urwie i rybka;/ a tak mozna sie ugadywac:P

Z reguły na campie jest dostęp do internetu, nie zawsze przez wifi ale są kompy ze stałym łączem. Co do forum to o takowym nie wiem i raczej go nie ma, ewentualnie forum Camp America. Co do ugadywania to z reguły ugaduje się z ludźmi na campie oraz znajomymi. Kontakty można także nawiązać podczas rozmowy w konsulacie lub na obowiązkowym szkoleniu przed wyjazdem. No i mamy Facebook'a;)
Cytat: Bartek8707
Cytat: DamianK1988

Z reguły na campie jest dostęp do internetu, nie zawsze przez wifi ale są kompy ze stałym łączem. Co do forum to o takowym nie wiem i raczej go nie ma, ewentualnie forum Camp America. Co do ugadywania to z reguły ugaduje się z ludźmi na campie oraz znajomymi. Kontakty można także nawiązać podczas rozmowy w konsulacie lub na obowiązkowym szkoleniu przed wyjazdem. No i mamy Facebook'a;)

No no wypas :)

Kasiula ja także studiuje na UE tyle że zaocznie <juz 5 semestr> a studiuje zarządzanie przedsiebiortstwem :P A Ty co studiujsz jeśli można wiedzieć ? Ja aplikacje najpredzej zaczne w polowie stycznia . Co do papierkowej roboty to sie nie boje.. no moze troche angielskiego :D
jako że nie można zaedytować postu powyżej psze post pod postem :P So Sorry! xD
Kasiu G. widze że także studiujesz zarządzanie... na campus wybierasz sie sama czy z chłopakiem?:-)
Hej :)

Zarejstrowałam się na CL, mam już wszystko powypełniane i czekam na rozmowę z konsultantką (początek stycznia). Jednak nie jestem pewna czy jest szansa, że mi się uda ponieważ mam problem z angielskim. Do czasu tej rozmowy będę się uczyć każdego dnia, ale wiadomo, że nie nadrobię kilku lat nauki w niecałe 3 tygodnie. Czy słaba znajomość języka może przekreślić moje szanse na dokończenie aplikacji, a jeśli to się uda o czy znajdę pracowawcę?
Jak wam się wydaje? :((
Cytat: hypnotize
Hej :)

Zarejstrowałam się na CL, mam już wszystko powypełniane i czekam na rozmowę z konsultantką (początek stycznia). Jednak nie jestem pewna czy jest szansa, że mi się uda ponieważ mam problem z angielskim. Do czasu tej rozmowy będę się uczyć każdego dnia, ale wiadomo, że nie nadrobię kilku lat nauki w niecałe 3 tygodnie. Czy słaba znajomość języka może przekreślić moje szanse na dokończenie aplikacji, a jeśli to się uda o czy znajdę pracowawcę?
Jak wam się wydaje? :((

Jeżeli chodzi o słaby angielski to wszystko zależy od doświadczenia w pracy, motywacji do wyjazdu oraz nakręcenia dobrego filmiku video, który jest obowiązkowy;)
ech, zupełnie nie mam pomysłu na taki filmik tymbardziej, że jadę jako obsługa.. Nic, coś wymyślę. Wy już macie porobione? Może jakaś mała wskazówka? :)
już mniej-więcej wymyśliłam ;D
Cytat: hypnotize
Może jakaś mała wskazówka? :)

A proszę bardzo;) Jak wejdziesz na profil Camp Leaders Poland na Facebook'u to znajdziesz tam bardzo fajny filmik dziewczyny, która dostała zatrudnienie;)
Haha jakaś parodia z tym filmikiem xD Fajnie że ja też będe musiał sie tak wydurniac :P No ale pomyslimy pomyslimy. W świeta mam urlop to bedzie duzo czasu do namysłu :P

Edit Hypnotize - ja tak samo mam z angielskiem - jak sie nie ma styczności na codzien ani na uczelni to lipa... no ja już 3 semestry zaliczylem rok temu na uczelni na poziomie średniozaawansowanym ale jednak i tak wszystko sie bede przypominac:P W sumie najwazniejsze sa slowka - bo jak nie znasz czasow to sie jeszcze dogadasz no ale jak ze slówkami nie wyrabiasz to rybka :D
edytowany przez DamianK1988: 19 gru 2010
W wakacje też lecę do Stanów z Camp Leaders :) Mam juz placement, Camp Wipigaki w Wisconsin :)
Damian; ja studiuje ekonomie :]

Mam pytanie dla tych, którzy już byli na campie w zeszłym roku;) Jakie miejsca polecacie na zwiedzanie i odpoczynek?:-) Ja mysle o spedzeniu tygodnia na Jamajce lub w Miami:)
Też bym chętnie zwiedziła te miejsca ;)

Czy był ktoś z was na targach pracy i może napisać coś o nich mniej więcej?
Cytat: kasiul90
Mam pytanie dla tych, którzy już byli na campie w zeszłym roku;) Jakie miejsca polecacie na zwiedzanie i odpoczynek?:-) Ja mysle o spedzeniu tygodnia na Jamajce lub w Miami:)

Jak dla mnie w Miami klimat był niesprzyjający tzn. bardzo gorąco i duża wilgotność powietrza, poza tym woda w oceanie gorąca i bardzo słona. Ale co kto woli;) Bardzo podobał mi się Waszyngton i NYC też jest spoko;) A na zachodnim wybrzeżu to słyszałem, że Kanion i San Francisco rządzą;)
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 759

« 

Studia za granicą

Zostaw uwagę