Zdawałam speaking wczoraj w Bydgoszczy.
Skąd jesteś? Co jest fajnego w Twoim mieście?
partnerka: Jak długo mieszkasz w swoim mieście?
Podajcie sobie o tym, co chcecie osiągnąć w przyszłości.
zdjęcia partnerki: ludzie zamknięci w jakiś przestrzeniach, z różnymi deskami. Na 1 surfer, na 2 deskorolkowcy w takim kręgu i ludzie zamknięci w jakiejś kapsule (w statku kosmicznym). I pytanie dlaczego są w takiej sytuacji.
moje pytanie do tego: w jakiej sytuacji ja bym się chciała znaleźć, kóra jest najbardziej ekscytująca.
moje zdjęcia: ludzie wykonujący jakaś czynność wymagającą dokładności i precyzji. 1 - ludzie mierzący coś na wadze kuchenej, 2 - dziadek lepi garnek z gliny, 3 - dyrygent z orkiestrą (nie ma to jak zpomnieć jak jest dyrygent! wrr), 4 - 2 laski gimnastyka artystyczna. choose 2 or 3. Dlaczego wymagana jest dokładność?
pytanie do partnerki: jakie umiejętności trzeba mieć żeby wykonywać taką czynność.
cooperative:
wystawa zdjęć na temat XXI wieku.
sterta puszek na wysypisku, prom kosmiczny albo satelita, labolatorium, pizzeria, neon:"open 24 hours", jakieś 2 promy płynące do bunkru - to było dziwne, ludzie przed komputerami.
Miałyśmy wybrać te, które nadają się na tą wystawę (tzn które dobrze obrazują XXI wiek)
pytania:
Jaki wynalazek jest najbardziej ekscytujący?
Czy zgadasz się ze stwierdzeniem, że rozwój technologii negatywnie wpłynął na człowieka.
To tyle. Mam nadzieję, że pomogę tym którzy jeszcze speaking mają przed sobą. pzdr!