mam CAE speaking 28 maja...

Temat przeniesiony do archwium.
61-69 z 69
| następna
nareszcie po speakingu! miałam ten sam zestaw co nienor ale manekiny miała moja towarzyszka - ja miałam drugi komplet zdjęc o "people recording information" - archeolodzy, geodeci/ inżynierowie robiący pomiary, ptaszek na wadze - mierzony i opisywany i jakaś babka robiąca notatki......no i wspólna dyskusja - jak spędzać przerwę obiadową :))))))
Hmm, ja też mam jutro listening na 15 :) Znacznie bardziej denerwuje sie jednak przed speakingiem tego samego dnia.
ja mam listening jutro o 15 w Gdańsku - spoko będzie luz totalny... jeśli chodziliście do jakiejś szkoły na angola i troszke się uczyliście to zdacie bez problemu!! a speaking też będzie luzacki!!
przypomniałam sobie jeszcze jedno pytanie:
najmilsze/niezapomniane przeżycie z ostatniego czasu.

weźcie pod uwagę że egzaminator ma przed sobą segregator i wybiera pytania i obrazki, także nie ma zestawów.
Speaking:
Co chcesz osiągnąć w przyszłości?
Obrazki: turysta spotykający tubylca(wyglądało mi to na Tybet), ludzie w samochodzie spotykający niedzwiedzia na drodze, i nurek napotykajacy posąg sfinksa pod woda. Trzeba bylo powiedzieć które z tych spotkań jest najgrożniejsze i najmniej spotykane.
Dyskusja na temat obrazków pokazujących w jaki sposób możesz dbać o środowisko naturalne.
Pytania na koniec: Jak można zachęcić ludzi do jeżdzenia transportem publicznym, do bycia przyjanzym srodowisku.
Czy jestes optymistyczny co do przyszłości naszej planety.
To tyle:)
A, zapomniałam. Jeszcze jeden zestaw obrazków: kobieta układająca kwiaty, zamek z lodu i kobieta robiąca krzesła z drewna. W którym materiale jest najtrudniej pracować.
Teraz to już chyba wszystko
Zdawałam speaking wczoraj w Bydgoszczy.

Skąd jesteś? Co jest fajnego w Twoim mieście?
partnerka: Jak długo mieszkasz w swoim mieście?
Podajcie sobie o tym, co chcecie osiągnąć w przyszłości.

zdjęcia partnerki: ludzie zamknięci w jakiś przestrzeniach, z różnymi deskami. Na 1 surfer, na 2 deskorolkowcy w takim kręgu i ludzie zamknięci w jakiejś kapsule (w statku kosmicznym). I pytanie dlaczego są w takiej sytuacji.
moje pytanie do tego: w jakiej sytuacji ja bym się chciała znaleźć, kóra jest najbardziej ekscytująca.

moje zdjęcia: ludzie wykonujący jakaś czynność wymagającą dokładności i precyzji. 1 - ludzie mierzący coś na wadze kuchenej, 2 - dziadek lepi garnek z gliny, 3 - dyrygent z orkiestrą (nie ma to jak zpomnieć jak jest dyrygent! wrr), 4 - 2 laski gimnastyka artystyczna. choose 2 or 3. Dlaczego wymagana jest dokładność?
pytanie do partnerki: jakie umiejętności trzeba mieć żeby wykonywać taką czynność.

cooperative:
wystawa zdjęć na temat XXI wieku.
sterta puszek na wysypisku, prom kosmiczny albo satelita, labolatorium, pizzeria, neon:"open 24 hours", jakieś 2 promy płynące do bunkru - to było dziwne, ludzie przed komputerami.
Miałyśmy wybrać te, które nadają się na tą wystawę (tzn które dobrze obrazują XXI wiek)

pytania:
Jaki wynalazek jest najbardziej ekscytujący?
Czy zgadasz się ze stwierdzeniem, że rozwój technologii negatywnie wpłynął na człowieka.

To tyle. Mam nadzieję, że pomogę tym którzy jeszcze speaking mają przed sobą. pzdr!
ja miałam obrazki z rowerami, różne miejsca gdzie ludzie są na rowerach i powiedzieć jak sie czuja i jakie moga wystapić problemy. Ponadto z pytań to Jak sie priorytety zmieniaja z wiekiem, czy ludzie młodzi maja duzo wolnego czasu, najbardziej interesujace ze zdarzen w moim zyciu ostatnio, z partnerem mialam obrazki zwiazane z roznymi miejscami gdzie mlodziez przebywa i cel: wybrac dwa ktore maja pozytywny efekt..
Witam wszystkich! Wróciłam właśnie ze speakingu i miałam to, co bananowa z Torunia:) czyli... o tym, skąd jesteście, co chcecie osiągnąć w przyszłości.

zdjęcia partnerki: ludzie zamknięci w kapsule(chyba na Arktyce) i w cos jakby planetarium, gdzie facet patrzy w gwiazdy. Na następnym surfer, na 2 deskorolkowcy w takim kręgu. I pytanie dlaczego są w takiej sytuacji.
moje pytanie do tego: w jakiej sytuacji ja bym się chciała znaleźć, kóra jest najbardziej ekscytująca.

moje zdjęcia: ludzie wykonujący jakaś czynność wymagającą dokładności i precyzji. 1 - ludzie mierzący coś na wadze kuchenej, 2 - dziadek lepi garnek z gliny, 3 - dyrygent z orkiestrą 4 - 2 laski - gimnastyka artystyczna. choose 2 or 3. Dlaczego wymagana jest dokładność?
pytanie do partnerki: jakie umiejętności trzeba mieć żeby wykonywać taką czynność.

Poza tym mialam obrazki typu: sprzedaż ksiażek, pokaz mody, organizowanie koncertu, wystawa obrazów, facet zbierający datki na ulicy, mycie aut, lot balonem. Pytanie: który ze sposóbow jest najlepszy, aby zebrać pieniądze na szkołę.

Były jeszcze pytania o pieniądze: czy są ważne w życiu, co mają bogaci ludzie robić z kasą, pytanie o wolontariat-czy to dobry pomysł.

Mam nadzieję, że pomogłam i życzę powodzenia!

P.s muszę się pochwalić, że zostałam przyjęta na filologię angielską:)
Temat przeniesiony do archwium.
61-69 z 69
| następna

« 

Studia za granicą

»

Nauka języka