ELPIDA - praca w Grecji

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 396
Ateny, przy ul. Pireos 16-18, nr tel. [tel]. Właścicielem biura Elpida jest Christos Kossioris, to jest adres tej firmy , ja jade 29 czerwca czy ktos jest moze z Poznania >
hej! a skąd masz ten adres?podali Ci go pracownicy elpidy czy na był na jakiejs stronie? czy ktoś moze dzwonił do konsulatu polskiego w grecji żeby sprawdzić czy to biuro ma zezwolenie i czy nie ma na nie skarg???ja chce wyjechac ok 13 lipca choc mam nadzieje ze znajde jakieś inne biuro(elpide wybiore w ostatecznosci jak nic innego nie znajde)kontakt [gg]
pisze powyzej, pisalam do konsula w Atenach, i odpisali mi ze maja licencje, istnieje takie, i ze nie bylo zadnych skarg na posrednictwo biura. Dane sa prawdziwe, wiec jest wszytsko wporzadku, sprawdzilam wszytsko, opinie ludzi ktorzy jkuz byli sa pozytywne, tylko taka jest prawda, ze jedziesz do pracy nie na wakacje. Jesli ma sie takie nastawienie, to praca bedzie dla Ciebie przyjemnosci.
Pozdr., jak jakies pytania to [gg] :)
skad wiesz,ze p. Lewicka nie jest pracwonikiem tego biura odpisz prosze bo to wazne
prosze napisz cos wiecej,co to znaczy,ze sie nie wywizuja
?
prosze napisz co dlakladnei bylo nie tak!! proszę!!
bardzo prosze osobe poslugujaca sie nickiem "katarzynat" o odpowiedz - czy jest pani pracownikiem biura elpida?
Witam wszystkich. Mam podobne watpliwosci co Wy...Pierwszy raz wyjezdzam za granice w celach zarobkowych...Wlasnie z biurem Elpida.Wszystko wygladalo niezle, az do teraz kiedy poczytalam te komentarze.Pani, ktora udzielala mi informacji brzmiala profesjonalnie i wzbudzila moje zaufanie- mowila mi to co wam, ze jedyne oplaty to 120 euro za podroz-tak a propos- jest to koszt w 1 strone czy we dwie?I oprocz tego 50 euro jako oplata za biuro posrednictwa w Grecji. Klebia mi sie w glowie roznorakie pytania- czy nie trafie do jakiegos domu uciech, czy sa jakies dni wolne, czy pracodowca wyplaca nam wynagrodzenie raz na tydzien czy pod koniec miesiaca..Jak sprawa z ubezpieczeniem?I cala masa innych. Czy wyjezdza ktos z Was 13 lipca z Katowic?:)
Jakie 50 Euro?? ja wiem tylko o 120E za autobus (i tak duzo bo to tylo w jedna strone). Czy wam mowili jeszcze a jakis innych oplatach poza autobusem? skad to 50 E????? najprawdopodobniej jade z nimi 6lipca
SIEMA!!! Ja z mojądzieczyną jadę 29 czerwca czyli w ten czwartek do Grecji poprzez właśnie Elpidę. Tak średnio się martwimy tąpracą bo jeśłi Elpida nam nei zagwarantuje pracy to sami sobie znajdzieemy bo oboje znamy dobrze język a pracy np. na wyspach Cofru czy Rhodos jest więcej niżchętnych. Także wyluzyjcie ludzie i nie martwcie sięna zapas!!!! Oczywiście trzeba brać poprawkę na każdą firme ale na spokojjnie.... do zobaczenia w katowicach 29 :-)))))
Wyjeżdżamy z kumpelą 6 lipca z biurem ALPIDA. Czy jeszcze ktoś wybiera się z nimi do Grecji..? Wyjazd mamy z Katowic. Jeżeli coś o nich słyszeliście dajcie znać na moje [gg]
sorry porąbałam nazwy tyle tego jest ELPIDA dajcie znac prosze
do !!!ja!!!
Pani, z ktora rozmawialam telefonicznie, wspominala o oplacie za znalezienie pracy w biurze greckim, ktore sa w przeciwienstwie do polskich-platne. Oplata ta wynosi wlasnie 50 euro. Czy ktos wie, kiedy jest wyplacana pensja, czy tygodniowo czy miesiecznie?:)pozdrawiam, do zobaczenia 13 lipka:)
pytasz się czy ktos nie słyszał o biurze Elipa??????przeciez tu multum opini jest czego Ty jeszcze chcesz?????
ja jade 6 lipca- z katowic. place 120 euro. odebrala Pani kasia chyba, ale powiedziala ze firma ma wielu posrednikow wiec to moze roznie bywac, mail na ktory pisalam: [email] . jesli ktos jedzie tez 6 lipca to piszcie [gg] [email] bedzie dobrze;)
hej tez jade 6 lipca i tez tylko o 120 euro wiem, nic o 50 euro nie slyszalam... napiszcie cos jesli macie potyiwerdzone inf na temat koszotw. ja jestem przekonana do nich poki co... moje [gg]
mi natomiast Pani powiedziala o 50E ale zaznaczyla ze to jest kwota ktora trzeba miec zeby sie dostac na wyspe (bilet na prom) bo praca jest przewaznie na wyspach. I jeszcze mi bardzo wyraznie zaznaczyla ze to biuro od pracownikow nie pobiera zadnych oplat (placa im pracodawcy za to że im takich zajefajnych pracownikow jak my poszukaja:)))
Coz, kazdy ma inna wersje zdarzen albo pracownicy maja lekka schizofrenie:)przekonamy sie na miejscu:)
Czy ktos slyszal o [email] Wlasnie od tego posrednika mam prace. Bede w atenach 7 lipca i poprostu chce wiedziec czy ktos jeszcze jedzie. Chcialabym wiedziec czy ten posrednik napewno istnieje, bo nie chce zostac wyrolowana. Dzwonilam do Aten do Anny Lewickiej i za Chiny nie wiem czy nie zostane na lodzie.moje [gg]
To co piszesz o tym biurze jest nie prawda, biuro to ma licencje i jest legalnym biurem posrednictwa presonalnego. Nr licencji to 30307. Jesli chcesz sprawdzic spokojnie dzwon do ambasady. Nie pisz glupstw na temat o ktorym nie masz pojecia. Ja Dominika Zawada pojechalam z tego biura do pracy i takiej opieki jaka oni otaczaja ludzi rzadko kiedy mozna znalezc. Jesi praca ci nie odpowiada albo masz problemy z pracodawca zawsze mozna zadzwonic do nich i oni szukaja nastepnej oferty pracy. To co napisalas to bzdura jedna wielka bzdura.
Ja jadę 13 lipca z Katowic jako pomocnik do spraw budowlanych(wykończeniowych)na jedną z wysp i wiem nawet na jaką!.Wiem,że bardzo dużo pracy jest dla kobiet,ale dla mężczyzn jak na lekarstwo.Rozmawiałem z Panem Remigiuszem i zapewnił mnie,że firma niepobiera żadnych opłat tylko 120 euro za podróż i to wszystko a pracodawca płaci im za to,że znajdą im ludzi do pracy...Powiedział też gdzie konkretnie będę pracował,za ile i jakie są warunki mieszkaniowe itd.Myślę,że firma jest ok.A te 120 euro to jest za pdróż w JEDNĄ STRONE!Rozmawiałem też z Panią Katarzyną nawet sama do mnie dzwoniła i sama mi proponowała pracę i dlatego jak do tej pory to myślę,że wszystko jest ok!Jak ktoś chciałby pogadać to [gg] lub e-mail : [email] się o tej firmie już sporo dobrego,ale były też i złe opinie...jednak myślę,że wszystko będzie ok,bo Grecja to jeszcze nie Anglia...
Czy ktos moze mi powiedziec jak to jest,ze ta lewicka pracuje w personnel&finances i rownoczenie w epidzie?jezeli oszukala tylu ludzi to dlaczego nikt tegon ie zglosil do konsulatu?ja jade z personnel... 6lipca i im wiecej wiem tym mniej rozumiem wiec moze mnie ktos oswieci.Ma m jeszcze pytanie czy epida pobiera pieniadze z pierwszej wyplaty tak jak personnel... czy tylko te 50e na poczatku?prosze niech sie ktos odezwie!moje [gg]
hej! personel - tonie to samo co Elpida, w Elpidzie nie pracuje p. Lewicka - przynajmniej tak mowia w Elpidzie.

co do wyjazdu z elpida 6 lipca ja jade- dzwonilam tam juz kilka dobrych razy i swoje wiem, opinie sa rozne,ale bez ryzyka nie ma zysku,
powiedziano mi ze 120e z autobus w jedna strone
biuro nie pobiera od nas kasy
praca jako kelnerka:
wyplata jak sie umowisz z pracodawca - raz na tydz, lub miesiac
nie odciagaja nam nic z pensji
12 godzin pracy
2,3 dni wolnego w miesiacu
ubezpieczenie samemu trzeba sobie zalatwic - karte w NFZ i najlepiej miec euro26- takie ubezpieczenie studenckie
ogolnie nie jedzie sie na wakacje tylko do pracy
dobrze wziac sobie biala bluzke i spodnice i spodnie czarne - bo nie kazdy pracodawca daje "mundurek" do pracy
napiwiki podobno wahaja sie od 300-400E
jesli sa problemy z praca chcemy zrezygonowac - moga nam poszukac innej oferty

powrot- moze tez zalatwic biura tylko trzeba zadzwonic tydzien przed tym zanim chce sie wracac -a le jak ktos ma ochote moze sobie sam zalatwic powrot
jesli ktos ma jakies pytanka to moge sie podzielic wiedza;) ale najlepiej po prostu zadzwonic do biura i sie dowiedziec, jak widac jedzie nas wiecej tego 6 lipca - wiec to mnie troche pociesza jakby co mysle,ze w biedzie nie bedziemy same gdyby na prawde cos bylo nie tak.

teraz pytanie z mojej strony - czy od tej kasy zarobionej bedzie trzeba zaplacic w Polsce podatek?
[gg]
kurde... przeczytalam maila od laski ktora tam byla i mam zalamke...
ja takze jade 6 lipca do grecji mam zalatwiana prace przez panie kasie i place 120euro za przejazd o zadnej prowizji nic nie slyszalam ze odciagaja cos od pensji ne potrzebnie panikujemy bo wyjezdza nas troche damy rade buizaki do zobaczenia 6 lipca
no wlansie troche nas tam jedzie , wiecie cos o podatku?
Widze,że chyba jako jedyny FACET jadę do Grecji!!!Miałem jechać tez 6 lipca,ale jadę do pracy za kogoś kto wraca do Polski,bo dla facetów pracy w Grecji jest jak "na lekarstwo" no trzeba trochę poczekać...a dla dziewczyn jest roboty full..Też rozmawiełem z Panią Kasią i z Panem Remigiuszem z Katowic.wydaje mi się,że chyba Elpida ma jakieś powiązanie z personel....a może tylko takie,ż...razem się jedzie do Grecji jednym autobusem...zresztą to sie okarze!
Z tego co czytam na forum to 99% dziewczyn niewie co tam ędzie robić,ale napewno dowiedzą się na miejscu...zazwyczaj są to te słynne TAWERNY!
Byłem już kiedyś w Grecj(1998r) na pomarańczach i niemam miłych wrażeń stamtąd i nawet rozmawiałem o tym z Panem Remigiuszem i powiedział mi,że zmieniło się to o 180 stopni jak weszliśmy do Uni,ale niestety niezmieniły się jeszcze warunki mieszkaniowe...no ,ale przynajmniej wiem co mnie czeka.

moje [gg]
O Bodzio,to sie spotkamy, ja rowniez jade 13 lipka:)
co z tego ze wyjezdza Was troche jak i tak Was rozdziela :/
Ja wyjeżdżam również 6 lipca. Jestem od Pani Kasi. Jadę z koleżanką.
Rok temu już pracowałyśmy w Grecji przez 3 miesiące.I trochę wiem na ten temat.... Ale jechałyśmy z innym biurem.
Jestem nastawiona pozytywnie. Choć oczywiście 120 euro za bilet w jedną stronę i to jeszcze autokarem to strasznie drogo!!!!!
Zobaczymy jak będzie....
jakby co to mój numer [gg]
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 396

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa