ELPIDA - praca w Grecji

Temat przeniesiony do archwium.
241-270 z 396
Hej
Ja byłam w grecjii pół roku,wyladowalam na ul.Marni i niejakiej grazyny.Nie jest to elpida ale jak ktos pisal działaja podobnie.Wiec przyjechałysmy najpierw nocleg w "hotelu" ale czytajcie melina i to w centrum aten ok 10 e choc oni tam ustawiaja sobie ceny jak chca, oczywiscie nocleg na nasz koszt, a koszt to chyba 70e bo roboty nie bylo :/ pozniej okazalo sie ze jest miał przyjechac nowy szef a grazynka kazala nam sie ładnie ubrac, wiec juz robilo sie podejrzanie,jednak szef nie przyjechal.Czekamy dalej znalazła sie robota na wyspie Zakintos praca w barach.Droga busem i prom na nasz koszt juz nie pamietam ile ale ok 50e.Przjazd na wyspe podchodzi do nas babka polka ubrana jak kurwa, wiec ja prawie w placz.Pojechalysmy bo wyjscia nie bylo promu tez dopiero rano.Praca w barach czyli namawiasz gosci na drinkia a oni robia z toba co chca prawie :/ na drugi dzien wzielysmy nogi za pas.Niestety grazynka olała nas i to tyle przygody z biurem ktore miał załatwic robote.Same tułałysmmy sie po grecji troche mieszkalysmy u polakow, arabow ale z robota kiepsko prawie na zarcie starczało, sama nie wiem po co tam tyle siedzialam, moze łudziłam sie ze bedzie lepiej ale nie było.To co najlepsze czyli sprzatanie juz dawno jest podzielone miedzy polki ktore tam mieszkaja od kilku lat, reszta to okłapy za marne grosze.Jesli nie macie tam rodziny ktora wam udzieli pomocy lub znajdzie prace to darujcie sobie.
Dlaczego nie podałaś nazwy biura lub pośrednika? Ze sprzataniem to cię popieram, tak samo było w Argos. Robota dawno podzielona. Zostają ochłapy jak mówisz. Jak byś mogła to wypowiedz sie na moim forum ku ostrodze: http://members.lycos.co.uk/czarnaewa/forum/
Pozdrawiam Ewa
Juz to pisalam wczesniej ze nie pamietam jedna baba byla z chorzowa znak rozpoznawczy plamy na twarzy, druga z zabrza mieszkala gdzies w bolkach daleko od centrum.Co do biura w grecji nie mam pojecia jakie to bo nie pamietam, ale jest na ul.Marni i przedstawicielka z tego biura to grazyna taka blondyna. To bylo z 3 lata temu wiec :/ chcialam zapomniec o tym :/
Czy ktos wiej ka najtaniej wrocic z Aten do kraju, ktos wspomnial o 65e prosze o pomoc!!!
ostrzegam przed pracą w Grecji, pracodawcy są okropni - nie płacą, oszukują, traktują polskie dziewczyny jak niewolnice
idz na parking w sobote jak wszystkie busy sa juz czyli wieczorem z tego co pamietam i pytaj sie u kierowcow, ale najlepiej nie u tych z ktorymi jechałes tylko u innych. Jest jeszcze biuro orbisowskie ale ci nie powiem gdzie musialabym byc na miejscu.a to znalazlam w necie
ATENY LINIA BA-330 CENA W JEDNĄ STRONĘ:420 zł CENA W DWIE STRONY:800 zł BIURO PODRÓŻY \"GEOTOUR\" UL.SOBIESKIEGO 8 41-500
I to chyba najtansze kilku jest jeszcze za 420 zl mysle jednak ze teraz za duzo nie wraca wiec moze cos zbijesz z ceny.
idz na parking w sobote jak wszystkie busy sa juz czyli wieczorem z tego co pamietam i pytaj sie u kierowcow, ale najlepiej nie u tych z ktorymi jechałes tylko u innych. Jest jeszcze biuro orbisowskie ale ci nie powiem gdzie musialabym byc na miejscu.a to znalazlam w necie
ATENY LINIA BA-330 CENA W JEDNĄ STRONĘ:420 zł CENA W DWIE STRONY:800 zł BIURO PODRÓŻY \"GEOTOUR\" UL.SOBIESKIEGO 8 41-500
I to chyba najtansze kilku jest jeszcze za 420 zl mysle jednak ze teraz za duzo nie wraca wiec moze cos zbijesz z ceny.
w\itamy. \\\\wyjechalysmy z biurem Elpida do grecji 10 lipca mieszkamy w hotelu za ktory placi biuro,jestesmy otoczone opieka.\\\\\\\\\\\\\\\\\to biuro jest super najlepsze do jakiego moglysmy trafic, ludzie chca nam pomoc, sa zyczliwy interesuja sie nasza sprawa. Praca jest tylko trzeba chciec pracowac.Podajemy nr do biura \elpida w \grecji bo w polsce nie ma tego biura to numer [tel]lub [tel]bedzie z wami rozmawiac polka to jest wlasciwe biuro elpida. nie sluchajcie tego zlego co pisza na elpide bo to nieprawda konkurencja chce ich wyeliminowac a jest naprawde suuuper, my tu jestesmy to wiemy.
"mieszkamy w hotelu" => czyli brak pracy. Aha jakos bedziecie im musialy spłacic ten ich dobry gest. Wiec wakacje w greckim hotelu nie beda trwaly wiecznie. "Praca jest tylko trzeba chciec
pracowac" => to wam sie nie chce?! Jaka Polka bedzie rozmawiac, prosze o jej imie i nazwisko.
pewno bedziesz rozmawiac z nimi bo to pewno ktos z tego biura te cuda wypisuje.ejj naiwności
"ejj naiwności" do kogo to?
do ciebie jak wierzysz co te dwie napisały, na 100% to ktos z tego biura.
gdybys byla bardziej obeznana w tym temacie to bys wiedziala o co chodzi. Spojrz wyzej, moze troszke rozjasni ci sie sytuacja. A pytam sie o nazwisko tej kobiety, bo jesli to jest Lena to kolejne klamstwo p. Remigiusza, miala byc zwoniona do 8.VII
Byłam i widziałam i wiem jedno to co te dwie pisza to bajki wyssane z palca, a to ze kogos zwolnia to nic nie znaczy bo bedzie nastepny.
wy nedzne zakłamane zdziry ( choc moze to pisze jakis pieprzony fiut ) , byłem,widziałem, i jeszcze raz powtarzam jak ktos chce stracic kase to lepiej niech przeznaczy to na cele charytatywne, a wy łajzy ciagnijcie pałe tam dalej!!!
justyna ania,
wy nedzne zakłamane zdziry ( choc moze to pisze jakis pieprzony fiut ) , byłem,widziałem, i jeszcze raz powtarzam jak ktos chce stracic kase to lepiej niech przeznaczy to na cele charytatywne, a wy łajzy ciagnijcie pałe tam dalej!!!
chyba nie zrozumialas mojej wypowiedzi, to byla ironia, nie przypuszczalam ze trudno ja odczytac, zrobilabym odnosnik *ironia
Jasu. Czy jesteście może z Frampola? A może wam słońce greckie przygżało? Mam podejżenia że to te dziewczyny co zagubiły sie dla elpidy po drodze bo pośrednik z polski wysłał je do innego biura. Baba z elpidy goraczki musiała dostać na samą myśl straty kasy i postanowiła odzyskać towar. Pisała do mnie ich siostra z polski, bardzo była przejęta sprawą.Ale jak dostała wiadomość ze siostry są już z powrotem w elpidzie i lena kitów im nawsadzała to już się nie odzywa. Takie to załosne.(pozdrowienia dla numeru 5569557)Teraz Lena wykozysta sytuację zeby się zareklamować jaka to ona wspaniała a reszta to be. Czekamy na dalsze rewelacje jak tam wam fajnie, i ze za hotel niepątrącili z wypłaty. Piście na gorąco jak super jest z elpidą. Albo może jednak wstrzymajcie się do konca bo nie chwali sie greckiego słońca przed zachodem.Pozdrowienia dla reszty.Ewa
co wy pierdolicie,przeciez wszystkie te biura sa powiazane i wszystkich wychujaja na kase!!!tak samo!!!
ok,ok spokojnie dziewczyny. Jesteście po tej samej stronie. Swoją drogą ( teraz do " Justyna i Ania"- czyli pewnie p. Kasia, Grażyna lub Lena)- czy was poj*****? po co to robicie? Wszyscy tu wiemy, że dostajecie za werbowanie i zachwalanie premię, ale to,co napisaliście jest żałosne. Nie czytałyście wcześniejszych opinii?!!? Myślicie że po tym co my i cała reszta przeszła ktoś da się nabrać? To zakrawa na śmieszność. Wstyd- nie dosyć, że ładujecie ludzi w bagno (mniejsza z tym, że rodaków), to robicie to bez klasy i tanimi sposobami. Buahaha... nieźle się uśmiałam, czytając: "jest fajnie,jest miło, przynoszą nam jedzonko- może jeszcze za rączkę do rzekomej pracy prowadzą?... ja bym nie mogła- serio. Za żadną kasę.
tak to czytam i smiac mi sie chce z tej całej grecji i z tej mojej glupoty ze tam pojechałam.
hey my zamierzamy jechac do Grecji w czwartek tak do konca to nie jestem przekonana ale moze trzeba zaryzykowac. Czy ktos jechal moze z personel finances to niech napisze cos o tym? Bedziemy wdzięczne pozdr
are you serious????!!!!!!!!!!!:DDDDDDDDDDDD
Witam ponownie
Myślałam że już sprawa grecka ucichła, a jednak.Dam wam numer do Kasi, pojechała z P&F 3 lipca. Rzadko jest ale może ją złapiecie 3944947. Zaryzykować warto choćby po to żeby mieć własne zdanie naten temat. Ja w kółko powtarzam że nie ważne z jakiej agencji jedziecie tylko do kogo w końcu traficię. To od pracodawcy zależy jak wam tam będzie. Agencja tylko skasuje kasę od was i od niego i natym jej rola się kończy. A Grecy zbyt uczciwi nie są. Dlatego z przymrużeniem oka patrzcie na to co wam obiecują w Polsce pośrednicy. Jest szansa że naprawde traficie super, ludzie też wygrywają w totolotka. Ale ogólnie nie spodziewajcie się cudów. W Grecji agencja może pobierać kase za pośrednictwo legalnie i robi to każda. Zapraszam na moją stronę o pośrednikach
www.oszukany.prv.pl (większośc postów negatywnych na forum odpowiada prawdzie, pojedyńcze przypadki dobrych są może w 10% prawdziwe, reszta to podstawione posty ludzi z agencji) Pozdrawiam wsystkich którzy przeżyli Grecję, co nie zabiję to wzmocni.Ewa
dzięki za info dużo dzisiaj o tej Grecji myślałam. Stwierdziłyśmy z kumpelą, że jednak ruszymy na Anglię bo tam więcej możemy zarobić. W Grecji ta cała p. Anna chyba Lewicka powiedziała, że teraz w środku sezonu to zarobimy tylko po 500e to jakiś śmiech za pewnie charowanie do nocy a w Anglii przynajmniej jest większa kultura. Ten numer do Kasi to jest w Polsce czy to jakis zagraniczny? Jak polski to jaki jest kierunkowy? A z ta Grecją to przejazd w 2 strony autokarem to 720zł potem 50e trzeba na poczatek dac tej całej agencji+150e po wypłacie, chyba trzeba jeszcze mieć 26e na prom i na kilka noclegów w Atenach zamin znajdą ci pracę. W przeliczeniu to na złotówki ok.1800zł bez tego150e. Więc do Polski odmawiając sobie prweie wszystkiego tam przywieziesz całe gów...Piszcie może teraz coś o Anglii jak możecie bedę wdzięczna pozdr
jjjjjjjjjj gratulacje ze poszłyscie po rozum do głowy :) GRECJI MOWIMY STANOWCZE """" N I E """"
mam nadzieję, że nie bedziemy żałować ale na pewno nie:) bo zarobimy w Anglii papa
Witam
Numer jest na GG, ale dziewczyna zap... po 17 godzin bez dnia wolnego tak że trudno ją złapać. Jadąc do Grecji na 2 miesiące nie ma szans zarobić, w najlepszym wypadku masz darmową wycieczkę. Chociaż Grecje naprawde warto zobaczyć. To numer do chłopaka który w tym roku był na wyspach, może coś doradzi [gg] Pozdrawiam i zyczę powodzenia Ewa
szkoada nerwow na Grecje! Jestesmy z kolezanka na wyspie TINOS, wyjechalysmy 10lipca niby z elpidy ale pozniej trafilysmy do p.Joli (ponoc Lena poszla na urlop). Ale oni wszytscy to oszusci. Co innego mowi co innego sie okazuje w pracy(jechalysmy jako kelnerki z angielksiem a parcujemy w kuchni i nikt tutaj po ang nie gada). Tak jak juz wczesniej pisaliscie wszystko zalezy na jakiego parcowadece sie tarfi- nasz jest humorzasty i pracujemy po 10 godzin dziennie ale jestemy razem w jedenj restairacji wiec sie nawzajem wspieramy i pomagamy! Szczerze odradzamy tych wszytskich posredenikow- wszytscu kreca i klamia ile sie da!! Drugi raz juz napewno nie pojedziemy za duzo nerwow w tym biurze sie traci!! Szczerze odradzamy bo mozna trafic dobrze ale to sie naprawde rzadko zdarza!!!!!!!!!!!!!!! odezwijcie sie dziewczyny ktore wrocily do polski a jechaly 10 lipca i tafily do Joli! napiszcie co was spotkalo?? albo gdzies jestecie w Gr??
Cieszę się że słychać rozsądne głosy z Grecji. Przecież jak tam by było tak fajnie jak to zachwalają naganiacze to ja bym nie siedziała na Helu w smażalni ryb za 1600 zł tylko pracowała w hotelu za 700 euro. Ale na te numery każdy nabiera się tylko raz. Na drugi sezon polecam wszystkim zeby zamiast do Grecji przyjechali nad polskie morze. Tu naprawde mam darmowe zakwaterowanie i wyzywienie. Dojazd też kosztuje grosze i nikomu nie płacicie frajerowego za pośrednictwo. No i ma się czas iść na plaże, codzienie wyświetlają film za darmo,są koncerty itp. Po dwóch miesiącach macie 3200 zł na czysto, a tam może zarobicie na bilet. Ale mądry polak po szkodzie. Dziewczyna która zrezygnowała z wyjazdu do Grecji przyjechała do mnie na Hel. Jest zadowolona że jej się udało uniknąć pomyłki. W tamtym roku przestrzegałam ludzi przed wyjazdem na pomidory do Włoch. Większość nie wieżyła że tam jest tak przesrane. Wystarczy teraz posłuchać TV o tych uwolnionych polakach z obozów pracy. Jak byłam dwa lata temu w Grecji już wtedy było głośno o tych włoskich obozach. Było zgłaszane do naszej ambasady w Rzymie. Ale bez odzewu. Dopiero teraz coś się ruszyło w tej sprawie.Artykuł jest na mojej stronie www.oszukany.prv.pl Pozdrawiam Ewa
Temat przeniesiony do archwium.
241-270 z 396

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa