ELPIDA - praca w Grecji

Temat przeniesiony do archwium.
271-300 z 396
ewa ja tez chce na hel jest jeszcze cos wolnego ???
Sory, ale teraz to raczej zapomnij. Chociaż jeszcze tydzień temu baba szukała ludzi na nalesnikarni, brakowało pracowników bo wszyscy wyjechali do Grecji haaha. Pozdrawiam Ewa
uwaga na elpide to oszuści prosze o kontakt inne oszukane osoby moje gg to 9239968 chcemy skierować sprawe do sądu ale potrzeba więcej osób dziękuje
eh szkoda nic to jade do szwecji na zbiory jak mi sie nie uda to choc bede miec wakacje, jedziemy prywatnie :)
No tak Szwecja to inny swiat, ale szłyszałam że w tym roku zbiory cieniutko. Mam też epizod ze zbiorów, byłam 3 lata temu. W tym roku byłam w szkółce leśnej koło geteborga, super sprawa. podaję stronkę z wyjazdu www.timmele.prv.pl Ale zycze powodzenia i pełnych zboczy. A do sprawy elpidy i sprawy przeciwko nim to cienko to widzę, to grecka firma, ma swoje układy, naiwnych zawsze znajdzie. Można całe forum ostrzegać ludzi i tak pojadą bo nie wieżą. To taka polska specjalność że mądry polak po szkodzie i uczy się na swoich błędach. Ale dobrze że ludzie chcą się zorganizować. Podaje GG kobiety która jest w grecji i zostła oszukana przez elpidę, prosiła mnie dzisiaj o pomoc to ten numer 4256216
Popieram akcję przeciwko oszustom, nawet podam ten apel na mojej stronie. Pozdrawiam Ewa
czolem, jakiec wrazenie robi pani Jola? totalne monstrum, co nie? co to w ogole bylo, ruszyc z domu nie mozna bo porwa do bordelu, pracy niby szukali przez 3 dni , wec ucieklysmy. i co? wcala nie trafilam lepij, bo zapieprzam od 7 do 23 z 1 godz przerwy. wyzysk totalny! wszyscy sie dra, jestem jak popychadlo. i na co mi bardzo dobra znajosc angielskiego? tutaj wystarczy umiec powiedziec "clean this", no good". zero respektu. czuje sie jak niewolnik. odradzam te wyprawy do grecji! ale na wakacje to z checia tu przyjade..:) pozdrawiam wszystkich polskich niewolnikow bedacych na uslugach wielkich greckich panow.
No kurde, jakie ciekawe głosy. Na wakacje tam jechać jak najbardziej, turystów traktują z szacunkiem. A mięso do roboty z polski same juz wiecie jak traktuja, bez komentarza. Jeszcze dobrze będzie jak wam zapłacą co się należy, bo u nich z zapłatą to ciężka sprawa. Ale życzę powodzenia i miłych wspomnień. Jak już wielokrotni wspominałam każdy musi sam przejść ten etap że jadnak pojedzie ,sam zobaczy. Na drugi rok bedzie ostrzegał innych, ale oni i tak pojadą. I tak już od lat leci ten grecki interes. Zawiązuję się ruch oszukanych przez Elpidę, szczegóły na mojej stronie www.oszukany.prv.pl Mają zamiar podać ich do sądu czego i mszczeże życzę. Ewa
mam prośbę w związku ze sprawą elpidy. Moja siostra wyjechała do grecji 6-go lipca z katowic i nie mam od niej żadnej wiadomości. Zostawiła tylko kontakt do p.remigiusza, który oczywiście ma wył.tel.Może ktoś ją widział lub z nią jechał i wie gdzie obecnie przebywa lub ostatnio przebywała ( Anka 25 lat ok170cm wzrostu długie dredy , szatynka)Z góry dzięki- brat.
to są namiary na Elpide, nie wiem czy dalej aktualne, ale sprobuj. 6[tel]w Polsce. [tel]; [tel]. To do Leny ktora prauje w biurze w Atenach 6974891702
ja polecam biuro attika. wyjechalam z tego biura i wszystko jest ok. mam robote za 600 euro na krecie w hotelu i jest ok.
czy zna ktoś może aktualny nr tel do p.remigiusza ( poza 6[tel]i 6[tel]) i czy może ktoś wie w jakim biurze poza elpidą działa
Do empiro
Opisz jak wrócisz swoje doświadczenia, ile zarobiłaś, ile ci potrącili, ile godzin pracoawłaś i najważniejsze jak cię traktowano w biurze i potem w pracy. Może to biuro będzie wyjątkiem i warte polecenia (osobiście w to wątpie) ale wszystko jest możliwe. Pozdrawiam Ewa - www.oszukany.prv.pl
do jingiel. Przyszło mi na mysl ze byc moze w jeden sposob mozesz trafic na kogos z Elpidy. Musiałbys osobiscie skontaktowac sie z kims z autokaru wiazacego osoby z Elpidy do Grecji. Kierowcy bardzo dobrze sie znali z wszystkimi z biura, nawet tak ze jeden siedzial w biurze i tlumaczyl grecki na polski. Wiec na pewno maja kontakt z tym Remigiuszem, w koncu dzieki niemu zarabiali, mimo ze beda pewnie sie wypierac. Postaram sie zdobyc jakis nr tel. albo chociazby nr rejestracyjny autokaru choc nie wiem czy w czyms on pomoze. Oczywiscie jesli jestes tym zainteresowany
Dzięki za zainteresowanie. Będę wdzięczny za każdą pomoc, poproszę o numery. W dalszym ciągu proszę o kontkt osoby, które wyjechały 06.07 do Grecji z dworca w Katowicach o godz.14ej
mam nr rejestracji autokaru RK 13170, na nim pisało SCORPIONS, a przewoznikiem był "Piotrek". Nr telefonu nie mam, jeszcze popytam, ale wydaje mi sie ze to mozna jakos zdobyc, w koncu oferuja oni swoje uslugi w dowozeniu ludzi
hey ja mam nr do Remigiusza 5[tel].Pozdrawiam i powodzenia w szukaniu siostry.
Dzięki za nr autokaru. Jest to firma przewozowa Scorpion Tour z Krosna. Ostatnie dane o siostrze to wyspa Korfu miasto Kiriaki. Proszę o dalszą pomoc ( może kogoś kto jest w Kiriaki- stolica Korfu)
ech ludzie...fakt, ze szukajac pracy za granica trzeba byc ostroznym ale nie popadajmy w jakies koszmarne wariactwo :) Pytam ma racje: nigdzie za granica nie jest lekko ale jak ktos chce to wytrzyma :) Do wyjazdu za granice trzeba miec naprawde duza motywacje. I trzeba nastawic sie na to ze przynajmniej na poczatku bedzie ciezko - albo bardzo ciezko - zwlaszcza jak sie nie zna jezyka. Ale wszystko jest do wytrzymania. Bylam w Grecji trzy miesiace - przez trzy tygodnie pracowalam na zmywaku w kuchni. Byly to trzy tygodnie najciezszej fizycznej roboty w moim zyciu. trzy tygodnie wytrzymalam a potem zaczelam szukac czegos innego. i znalazlam: w sklepie ze skorami. :) tez nie bylo latwo - mimo ze robota o niebo lzejsza i lepiej platna - ale szef mial swoj punkt widzenia jesli chodzi o sposob sprzedazy:). Po jakims czasie dopiero przekonal sie ze nie we wszystkim ma racje:) Dziwil sie ze potrafie sprzedawac skory Polakom - jemu rzadko sie ta sztuka udawala:) .Ale na to potrzebowal czasu - a do tego momentu nie bylo latwo:). potem juz spoko-zostawalam w sklepie sama i mialam wolna reke:). Tez go podziwiam ze w sumie zostawial mnie sama i nawet nie sprawdzal czy czegos mu nie zwinelam - a byloby to bardzo proste:). Otwieralam sklep ok. 9.30 , troche sprzatalm, on przyjezdzal raz, moze dwa razy dziennie i przywozil towar. Wieczorem z reguly przyjezdzal i pomagal mi zamykac sklep bo trzeba bylo wszystkie manekiny powstawiac do srodka. Tak wiec mimo, ze nie bylo lekko - ja mam pozytywne doswiadczenia - mimo wszystko - z pracy w Grecji:). Aha, prace znalazlam sama:). Pojechalam z wycieczka - na 10 dni z zalozeniem ze jak przez ten czas nie znajde pracy to wracam:). Ale znalazlam i jestem bogatsza o nowe doswiadczenia. teraz przebywam w UK - jednak tutaj zarobki sa wyzsze ale juz mysle o tym zeby w przyszlym roku na caly sezon pojechac do grecji. Od kwietnia do pazdziernika:). W kwietniu mozna sobie robote wybierac a jak sie jedzie w srodku sezonu to niestety najczesciej bierze sie to co jest. Co do Grekow - to jest to kolejny temat wofda na ktory mozna by napisac kilkaset stron:). Ale ja i tak kocham Grecje...i nic tego nie zmieni:). Do zobaczenia kiedys gdzies na jednej z tych fantastycznych greckich plaz...albo na gorskim szlaku na Olimp:). Pozdrowionka!
siema!heh jak to wszytsko czytam to troche smiac mi sie chcernja wlasnie wczoraj wrocilam do domku pracowalam w Grecji 3 miechy i za tydzien znowu wracam, jechalam z tego biura i oni dali mi prace..pracowalam na wyspie Santorini w Hotelu..bylo czadersko..pomyslcie troszke zanim cos napiszecie te biuro jest tylko posrednikiem pomiedzy wami a jakims hotelem,restauracja,barem czy cos takiego..oni nie wiedza dokladnie jak jest na miejscu..ale zapewniaja wszytskim prace.ja ich polecam i Grecje tez nie sa moze jakies wielkie kokosy jezeli chodzi o kase..ale morze..klimat..duzo ludzi no i wyspy..heh zyc nie umierac..jak cos piszcie w przerwie na pakowanie odpiszernbuziaki
Chociaż jedna co pozytywnie pisze moje siostry sa teraz na tej wyspie i pracuje w hoteku i tez mówią ze jest super.pozdrawiam i miłego wyjazdu
No własnie jedna na 10 co pojechały trafia na fajnego pracodawce i jest zadowolona. Nawet nie wie jaką jest szczęściarą. Zaczeła bym grać na jej miejscu w totolotka. Ja pracowałam w paru miejscach w Grecji i tez trafiałam na super pracodawców. Tylko że dużo częsciej na tych niefajnych. I wreście ktoś mi pzyznał rację że wszystko żależy do kogo cię skieruję agencja. I działa ta sama statystyka, mają paru fajnych pracodawców a reszta to bez komentarza. I tu jest rozwiązanie całej zagadki. Dlatego smiać mi sie chce jak czytam opinię tych zadowolonych co chwalą morze, plaże i te podobne głupoty. Dla młodych panienek to jet frajada, a co z tymi co jadą z myslą że zarobią na rodzinnę którą zostawiają na 3 miesiące i zamiast 5000 zł przywożą 2000 zł jak dobrze pójdzie. Proponuje się dobrze zastanowić jak się coś napiszę i nie wstydzić się koleżanek których się czarowało jak jest fajnie. Bo drugi raz do Grecji nie wraca praktycznie nikt. Człowiek uczy się na błędach. Ale zostawiajcie namiary na dobrych pracodawców greckich. Bo zasługują na pochwałę. A nie chwalicie Elpide nie wiem za co. Ze jakurat mieliście szczęście?. To śmieszne.Bo to nie ich zasługa tylko wasz fart. Każda w miarę inteligentna osoba jest sobie w stanie załatwić na wyspach pracę w hotelu i nie bedzie płacic haraczu dla elpidy. Jeśli tylko w miarę zna angielski to nie ma problemu. W takim wypadku nawet trochę zarobi. No chyba że jej nie zależy na zarobieniu kasy tylko na podziwianiu greckich plaż.
Pozdrowienia dla wszystkich, dla tych szczęściaży i dla tych co mieli mniej szczęścia. Szkoda tylko że tych drugich jest 90 %
piszesz swieta prawde..sluchajcie najlepiej zawinac sie na poczatku czaerwca albo lipca..samemu lub z kolezanka czy kolega i pojechac na ktoras wyspe znajac jezyk angielski i znalesc sobie prace..to naprawde nie jest trudne..w tamtym roku tak zrobilam i bylo ok..widzialam mojego pracodawce wiedzialam co bede miala robic gdzie bede mieszkala itp.a nie wsadza mnie do jakiegos czuba i bede musiala zap...16godz jak moja kolezanka bez dnia wolnego i czasu dla siebie..oni na sezon letni potrzebuja pracownikow..a wiec zalatwiajcie sobie wszytsko sami nie bawcie sie w biura..piszcie tu gdzie pracowaliscie dokladne adresy i jak bylo!! warto wiedziec..kto jest uczciwy
niekończąca się opowieśc z tą Elpidą, co? ja na szczęście ten etap mam już za sobą:) uciekłam z Grecji i od tygodnia jestem w cywilizowanym kraju. i zarabiam normalne pieniądze za tą samą pracę. rn byłam głupia i naiwna , że zdecydowalam się na ten wyjazd, mimo iż wiedziałam, że warunki i zarobki są fatalne, a Elpida to oszuści. doświadczyłam tego niestety na własnej skórze po tym, jak musialam uciekać przed greckim podłym, obleśnym "szefem", który mnie pobił, gdyż nie chciałm z nim iść na kawkę. potem dowiedziałm się, że jest to Grecja, reguly są tu inne niż w normalnym kraju, dziewczyna jest własnością faceta (obojętnie czy jest on jej pracodawcą czy mężem), ma się go słuchać, bo jakim prawem ma ona prawo głosu? uslyszałm, ze sama sobie jestem winna, on chciał ze mną iść do baru, więc miałam iść, a nie wyrażać swoje zdanie. cudem nie zostałam zgwałcona, a byłm bez szans pójścia na policję, gdyą w środku nocy wywieżli mnie na prom. chyba powinnam im być wdzięczna.... ale nie żałuję niczego, miałam nauczkę: nigdy więcej pracy w Grecji, bo albo zapieprzasz jak dziki muł, albo świnie kupują sobie ciebie jako wabik na klientów i panienkę do towarzystwa. rndołączam się do dziewczyyn, która chce ich pozwać do sądu! nie mam w tym momencie gadu, jak napiszesz swój adres email, to się odezwę. z nimi trzeba coś zrobić, bo jak na razie wszystko im uchodzi na sucho, a bidulki z Polski harują na nich.
Dokładnie jest tak jak mówisz. Trzeba zrobić z tym porządek. Apropo dozucam link do programu ,,na celowniku" w którym było o pracy hostesy w Grecji. Temat był szeroko komentowany na innych forach. Do pracy naganiała Marta S czyli suchankowa. Praca w klubie Aroma w Atenach. Miałam swój drobny udział w zdemaskowaniu oszustki. Szczegóły w progrmie. Na razie jest dostępna 1 część. Jak bedzie 2 to dodam linka. Tak więc dziewczyny uważajcie na kuszące propozycję. Najczęsciej to pułapka. Zobacz sama http://www.itvp.pl/nacelowniku/odcinek/i.tvp/cat/145/lp/2492

pozdrawiam i zapraszam na moją stronę o oszustch http://www.oszukany.prv.pl
To mój post pod niezalogowanym nickiem czarna ewa . Dodam tylko adres pod który możecie pisać w sprawie Elpidy. Przekaże dalej. [email]
Zapraszam na moją stronę o oszustch www.oszukany.prv.pl
biuro attika to oszusci
Ludziska kto jechał przez biuro ATTIKA przeczytałam wiekszosc waszych komentarzy ale nie duzo na ten temat tego biura. POMÓZCIE bo chce jechac z kumpelą 05. wrzesnia. Dajcie znac lub piszcie na gadulcu 2762211rnDzieki Wam
W dowolny komentarz wstaw sobie Attika zamiast Elpida i masz odpowiedź. Zaczynam watpić już w instynkt samozachowawczy co niektórych. Jeśli przeczytałeś większość komentarzy to na co liczysz? Że Attika jest lepsza od reszty? Licz tylko na własne szczęscie bo tego bedzie ci najwięcej potrzeba.
Pozdrawiam Ewa

www.oszukany.prv.pl
Jesli chodzi o Attike...ja i moja kolezanka nie trafilysmy tak tragicznie jak sie okazalo ale zrozumialysmy to dopiero wracajac do polski i sluchajac opowiesci dziewczyny ktora wyslali na krete 16h pracy spanie w koszmarnych warunkach,robactwo...My trafilysmy na przepiekna wyspe Mykonos i sielsko bylo przez pierwszy tydzien tyle da sie odmawiac natretnym Albanczyka,Rumuna potem zaczyna sie robic niebezpicznie ja na przykalad uslyszalam ze moga mnie tu pobic i nikt mi nie pomoze bo w Grecji jest to normalne.W miejscu gdzie ja pracowalam byli ludzie ktorzy naprawde potrzrebowali pieniedzy i byli zdolni dla nich zrobic wszystko pozatym pracowali tam juz wczesniej i mieli wyrobiona opinie tak ze ty odwalasz cala robote a oni i da do szefa i mowia ze ty nic nie robisz.co dziwne kiedy zadzwonilam do aten uslyszalam ze musze tam siedziec 20 dni bo inaczej nie dostane pieniedzy za te 3 tygodnie pracy.odopiedz mogla byc tylko jedna z mojej strony nie bede czekala az dostane po glowie od rumuna nie wracam do pracy!To ze zdecydowalysmy sie opuscic to miejsce bez pieniedzy bylo szokiem dla wszystkich.Jak sie dowiedzialysmy pozniej od wlasciciela pobliskiej pizzeri nasz fantastyczny szef wbil dwa lata temu swojej siostze noz w szyje po prostu zwykly psychol ja rozmawiajac z nim dowiedzialam sie ze polska jest komunistycznym krajem w ktorym rzadzi jaruzelski.Nie wiem co wplynlo na tego czlowieka ze w koncu wyplacil te pieniedze moze to ze nic od niego nie chcemy jedynie zwrotu paszporu ktore nam zabral...Rada dla tych kterzy mysla o pracy w Grecji...musicie byc twardzia jezeli zobaczycie ze dzieje sie cos niedobrego nie zastanawiajcie sie tylko uciakajcie a przede wszystkim uwazajcie na inne narodowosci typu Blugarzy Albanczycy macedonczycy...konczac moje opowiesc biuro attika na nasze miejce wyslalko 2 dziewczyny ktorym nmialysmuy nie mowic o zaistnialych sytuacjach.i tu nastepuje nieporozumienie bo wlasciwie dlaczego mialabym wpieprzac w gagno innych ludzi?o ile mi wiadomo dziewczyny juz tam nie pracuja.Praca w grecji jest trudnym tematem nigdy nie wiadomo na jakich ludzi sie trafi czy z biurem czy tez samemu szukajac to tylko malutka czasta tego co przezylam i czytajac to mozecie dojsc do wniosku ze to wlasciwie nic takiego ale zapewniam was ze to co tam sie dzialo w ostatnich dniach bylo koszmarem i dobra szkola zycia a do swojej wypowiedzi moglaby wstawic tez opinie wczesniejsza dziewczyny ktora pisala o tym jak grecy traktuje kobiety i do czego sa zdolni...
urbanskaewa- nie chodzi mi o to czy jest tragicznie czy cos co jest napisane bo to juz wiem A nie jade na wypoczynek tylko do pracy! Chodzi mi bardziej o to na jaki hotel sie wybrac po dostaniu oferty by nie miec strasznych warunków. moje pytanie skierowałam do ludzi którzy tam są lub wrócili Reszte opisana tutaj to znam. interesują mnie konkrety i licze na pomoc ludzi którzy moga mi POMÓC
Temat przeniesiony do archwium.
271-300 z 396

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa