Witam!!!!
A przede wszystkim dziękuję. Dziękuję Domellosowi, Doświadczonej, Monte 84, Dominowi i Oli, Volumowi i innym. Dzięki Wam zrezygnowałam ze współpracy z biurem Elpida. I cieszę się. I wszystkim innym radzę to samo.
O Elpidzie dowiedziłam się z internetu. Jako, że mam trochę doświadczenia w szukaniu pracy za granicą, od razu sprawdziłam, czy istnieją. Zadzwoniłam do Ambasady Polskiej w Grecji. Potwierdzili, aczkolwiek nie potrafili mi nic powiedzieć na ich temat.Później zadzwoniłam do Grecji, do Elpidy. Tam rozmawiałam z Polką - nie przedstawiła się ani nie chciała podać swojego nazwiska. Powiedziła, że państwo Remigiusz i Kasia są ich pracowanikami i się rozłączyła. Następnie wielokrotnie kontaktowałam się z Pania Katarzyną. Poinformowała mnie o następujących opłatach: 120 E za przejazd w jedną stronę, lub 210 E przejazd w dwie strony ( bilet open do wykorzystania w ciągu 3 miesięcy ). Powiedziała również, że trzeba mieć ze sobą 5[tel]E na przejazdy w Grecji. Ubezpieczenia nie ma, jak to określiła, nie każdy pracodawca je gwarantuje. Chciałam jechać z koleżanką 6 lipca. Do 4 lipca miałyśmy "zagwarantowaną" pracę razem, zmieniło się to 5 lipca, dzień przed wyjazdem. I własnie wtedy weszłam na to forum, i czytałam, a w miarę jak czytała, byłam coraz bardziej przerażona. Zadzwoniłam do koleżanki. Postanowiłyśmy, że nie jedziemy.
Dla osób które jadą, przesyłam dane firmy które ja mam. Zostawcie je swoim bliskim:
Biuro Elpida - kontakt w Polsce - Remigiusz i Katarzyna Traczek
tel. Polska 6[tel]
tel. Polska 6[tel]
tel. Grecja +3[tel]
tel. Grecja +3[tel]
tel. Grecja +3[tel]
e-mail: [email]
Adres w Grecji: Pireos 16 - 17 Ateny
NAMIARY NA AMBASADĘ
adres:
Chryssanthemon 22, 154-52 Paleo Psychico, Ateny
Konsulat: +3[tel]
Weźcie te telefony ze sobą. I uważajcie. Życzę wszystkim powodzenia. I jeszcze raz dziękuję