ELPIDA - praca w Grecji

Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 396
B R A W O !!!DOMIN I OLA
BIEDRONECZKA MOZE POGADAMY NA GG??
Ja całą historię przedstawiłam na policji, ale nic z tego nie będzie. Mieli wysłać zeznanie do Katowic i policja stamtąd miała się niby pojawić na Olimpijskiej. Wiadomo jak to będzie wyglądało- sprawdzą papiery i sajonara, szczęśliwej drogi Elpido.
to daj numer gg to sie odezwe
to daj numer gg to sie odezwe
DO DOMIN I OLA
Bardzo się cieszę, że udało Wam się cało wrócić do kraju i że pomimo wszystkich tych złych doświadczeń zdecydowaliście się aby ostrzec innych i podjąć jakiekolwiek kroki, aby precedens typu Elpida i inne tym podobne biura wziąć pod lupę. Aż boję się myśleć, że gdyby nie Wy i inni ludzie, którzy się tutaj wypowiadają na temat swoich przeżyć, to właśnie byłabym w połowie drogi do Grecji, pani Leny i hoteliku z karaluchami. Jeszcze raz bardzo, bardzo Wam dziękuję i życzę powodzenia i szczęścia wszystkim, którzy mają zamiar pracować za granicą ( ja już niestety nie mogę sobie pozwolić na wyjazd )
PS. Dla osób, które mają jeszcze możliwość wyjechać za granicę polecam stronę www.gumtree.com lub www.londynek.net. Tam znajdziecie informacje o pracy w Anglii, która jest krajem drogim, ale wartym próby "podbicia". Serdecznie wszystkich pozdrawiam
naprawde bardzo sie cieszymy z kazdej osby, która podjela taka decyzje.BRAWO!!!!!!!!!
Wiolu powiedz mi ty jechałaś 29 do pracy i piszesz 6 z Polskirnnapisz gdzie pracowałaś po 16 godzin dziennie konkrety proszę.rnz tego wynika że snujecie tylko domysły. konkrety proszę kto tam już pracuje i zapiepsza 16 godzin. Byłam w Grecji jest tam naprawdę ciężko jeżeli chodzi o sezon a pracę również można znaleźć na własną rękę. Tylko jadąc przez biura pośredniczącego ma się pewność że nie zostawią cię na pastwe losu jak chcesz pracować. obojętnie jakie to będzie biuro Prostaff Attika Elpida itp tych biur jest setka a oni i tak na każdym pracowniku zarobią.rnja tylko chcę konkretów
Grecja jest bardzo cięzkim krajem do pracy czytałam te wasze wypowiedzi i widzę że tylko 4 osoby piszą że miały problemy z pracą ciekawi mnie natomiast fakt ile ludzi tam pracuje którzy pojechali z tego wynika że te 4 osoby jechały 29 czerwca. Bardzo ciekawe wypowiedzi, Wiola ile ty tam pracowałaś też jechałaś 29 z tego wynika że tak. Myśle że jesteście poprostu dziećmi którzy myśleli że połączą sobie wakacje z pracą( niestety w grecji trzeba zapieprzać) raz się trafi dobrze raz źle.
4256216
do kppk - nie wiem czemu ten adres Ci nie chodzil ..mowie o [email]

dlatego gdybys miala ochote nadal wyjechac podaje inny - i czekam na kontakt [email]

pozdrawiam Cie serdecznie
No właśnie, trzeba mieć szczęście, żeby trafić dobrze, na dobrego pracodawce, który traktuje swoich pracowników po ludzku. W Grecji jest się niewolnikiem na łasce pracodawcy. Warunki w jakich się pracuje, to przez ile godzin i ile trzeba robić nie jest na ludzkie siły
Grecja hahaha. Jedź Waldi, tam jest praca, na pewno coś się znajdzie, będzie dobrze. I pojechałem z biurem Elpida. Czekałem 4 dni aż znajdą dla mnie pracę. W końcu się doczekałem. Praca jako malarz okien, 10h dziennie za... 2 euro za godzinę. Cudnie! Co ja tu robię? Zarobiłem na bilet powrotny i pierwszym autobusem wróciłem. Jedna wielka ściema z pracą dla facetów, jest jej tam tyle co wcale. Owszem, dziewczyny mają łatwiej, bo w hotelu czy w tawernie mogą pracować. Ale nie mają za lekko. W autokarze, którym jechałem spotkałem parę dziewczyn, które tak samo jak ja zarobiły tylko na bilet i ucieczka do Polski. To jak ich praca wyglądała to masakra. Fakt, były i takie, którym było ciężko, ale wytrzymały aż miesiąc. Tak jak tu jest w kółko powtarzane, trzeba mieć szczęście i może trafi się dobrze. My go nie mieliśmy...
Mam jedno pytanie z tego co przeczytałam na tym forum to tylko jedna osoba pracowała za 20e dniówkę (10)godzin dziennie a Wiolu z tego co ty piszesz nie przepracowałaś nawet godziny. Niestety do pracy w Grecji jeszcze raz powtarzam nadają się ludzie którzy chcą pracować. Szkoda że niektórym nie wyszło. Grecja jest pięknym krajem ale dla turystów.
Domellos (gość) 27 Cze 2006, 14:52 odpowiedz
wysłano z: *.internetdsl.tpnet.pl
SIEMA!!! Ja z mojądzieczyną jadę 29 czerwca czyli w ten czwartek do Grecji poprzez właśnie Elpidę. Tak średnio się martwimy tąpracą bo jeśłi Elpida nam nei zagwarantuje pracy to sami sobie znajdzieemy bo oboje znamy dobrze język a pracy np. na wyspach Cofru czy Rhodos jest więcej niżchętnych. Także wyluzyjcie ludzie i nie martwcie sięna zapas!!!! Oczywiście trzeba brać poprawkę na każdą firme ale na spokojjnie.... do zobaczenia w katowicach 29 :-)))))
jacy wy jestescie co niektorzy madrzy na tym forum ze mnie rzuca o ziemie. Wychodzi na to, ze nie macie poejcia o czym my mowimy (piszemy), z jakiego powodu? niski poziom inteligencji, brak zrozumienia, wrodzone tepstwo, niedowierzenie czy co? Chodzi o traktowanie ludzi, najbardziej w tym wszystkim chyba to boli... A wiecie co jeszcze mnie drazni, mowi sie ze Polak Polakowi nie pomoze, zyczy mu zle, ale jak znajduja sie osoby, ktore opisuja sytuacje jaka moze czekac kolejnych wyjezdzajacych za praca do Grecji to na nas nagonka. W takim razie jedzcie i przekonajcie sie co usilowalismy wam przekazac...
Szkoda tylko że mylicie się ze swoimi wypowiedziami. dotyczy to wypowiedzi Domellos
Ja wyjeżdżam na wakacje na Krete i ciekawe czy spotkam się z Polakami którzy wyjechali do pracy.(nie ma to jak mieć kasę) do zobaczenia na Krecie.
joanna pokazalas jaka jestes zalosna "nie ma to jak miec kase"
doświadczona czy ja cię obraziłam czy napisałam że jesteś żałosna jadąc do pracy i wracając nawet nie przepracowałaś (z twoich wypowiedzi wynika)nawet jednego dnia to bardzo cię proszę nie obrażaj mnie
to że mam pieniądze nie znaczy że jestem żałosna, a to że nie chciałaś tam pracować to znaczy że nie zależało ci na pracy mogłaś wziąć te pieniądze które wydałaś na podróż i zafundować sobie wycieczkę na Krete.
tu nie chodzi o obrazanie, ale smieszy mnie twoja wypowiedz... jest po prostu zalosna i tyle
hej jesli mozesz skontaktuj sie ze mna niedlugo wyjezdzam do aten i chcialabym liczyc na jaks pomoc, a skoro ty tam jestes tak dlugo to moze pomozesz polce? moj nr 5[tel]p.s. byloby super, odwdziecze sie:)
Kobieto o czym ty piszesz? Wszystkie te pseudo biura mają licencję ale na oszukiwanie naiwnych polaków. Skończ waść wstydu oszczędz bo pracujesz ale u nich. Bezczelne są te agencje.
to jedna kurwa gra.......,najpierw wyliza ci dupe potem wydoja z kasy a na koncu radzic i tak musisz sobie sam....jak juz to jechac na swoj rachunek...
wyjechalysmy 6 lipca z elpida i juz zalujemy, jestesmy w grecji, tutaj to jest tragedia,
dojazd kosztuje 120 e a stad mozna wrócić za 65 - pierwsze oszustwo
biuro - wyglad tak ze mozna tylko w zalamke popasc
Lena to kurwa - wogpole sie nie interesuje nami - przyjehalysmy na miejsce - weszlysmy do biura i tak siedzialys y w 20 osob na podlodze, pracodawca byl 1
inne oferty sa znajdywane przz greka z tego buiura z gazety, siedzi i dzwoni i wyslyla byle gdzie
reszta siedzi i tylko pije kawe i pali jednego za drugim - siedzac tam spotkalysmy juz pierwszego dnia 10 osob ktore wrocily oszukane i pojawily sie w elpidze tylko9 daletgo ze nie mialy kasy na powrot
- ogolnie to elpida nie placi za hotel, z nami sa osoby ktre czekaja juz tydzien na prace . placa 10 euro za noc i nie maja nawet co jesc, jak juz sie im skonczyla kasa wyzebvraly od elpidy 1 euro na wode i dostaly po kawalku pizzy na caly dzien
porazka,. nie jedzicie - my jestesmy w grecji tylko dletgoze mialtymys wiecej kasy i teraz same probujemy szukac sobie pracy

elpida wyslala nas na naksos - taka wyspe- mialysmy pracowac jako kelnerki w barze przy basenie - a okazalo sie ze harowalysmy 14 godzin, na zmywaku za 20 euro na dzien, warunki mieszkania okropne, tylko zimna woda....katastrofa
nie jedzcie z nimi , nic was dobrego nei spotka!!
aha - stawka za prace to jest 500e a nie zadne 750 jak obiecuja
no i na napiwki nie ma co liczyc, bo na zmywaku niedostaje sie napiwkow,
tutaj jest okropne - nie jedzcie, my wracamy do polski bo mamy za co

a wiecie co jest najsmieszniejsze w tym wszystkim? wiecie co to znaczy elpida? nadzieja

tak tak nadzieja matka glupich, nie baDZCIE glupie!! nie jedzcie
odpuscie sobie lepiej posiedzcie w polsce nic nie stracicie...schowajcie dume w kieszen przed znajomymii dajcie sobie spokoj.

siedzimy w atenach u polka ktory dal nam prace na 2 dni sprzatanie jego domu i tylko dletego wam piszemy... nie jedzcie!!!
raczej Wam nie odpisze juz , wiec mnie o nic nie pytajcie

aha elpida pobiera prowizje 150E, to co mowia w polsce tojedna historia to co mowia w elpidzie to zupelna inna rzeczywistosc - oni sie wogole nie kontaktuja za soba.
Witam
Ja już na wszystkich forach opisuję ten system z biurami w Grecji, dużo ludzi do mnie pisze, ale chcą uszłyszeć że będzie dobrze, że jakurat to biuro xxx z którego jadą może jest dobre i uczciwe. A to wszystko przecież ściema totalna. Nrazie wiem o 4 dziewczynach co zrezygnowły, jedna co pojechała z elpidą 3 lipca dzisiaj się odezwała i prośi żeby ostrzec innych przed tym koszmarem. Bo ona już wie że żle zrobiła nie słuchając ostrzeżeń. Ale reszta ta co pisała do mnie raczej pojechała do tego raju. I tak będzie w kółko bo oni cały czas się ogłaszają a naiwnych nie brakuje. Pytają się tylko czy ta agencja xxx jest legalna i zarejestrowana jakby to gwarantowało że ich nie oszukają.Nie ma solidnych agencji wysyłających do grecji bo byc nie może. Tam poprostu nie można zarobić.Dobrze jak się wyjdzie na zero i ma się za co wrócić. Ostrzegam jeszcze raz 3 razy się zastnówcie nim pojedziecie. Ponownie zaprszam na moją stronę www.oszukany.prv.pl Pozdrawiam Ewa
re kasienka 19
Dzisiaj napisała do mnie kasienka 19, pojechała do grecji 3 lipca. Mówi że nie wytrzyma do końca, warunki okropne. Jak wróci to opisze . Pojechała z biurem Personals&Finances. Nie poleca i kazała mi ostrzec przed tym biurem. Moja kampania informacyjna dała efekt taki że 4 dziewczyny nie pojechały. A pisało do mnie 7-8 dziennie.Cała reszta pojechała. Jak sie pytały to chciały uszłyszeć że jednak jest dobrze że to biuro jest lpsze od tamtego. Niestety nie mogłam im nic takiego powiedzieć. Byłam w Grecji pół roku, nie 2 miesiące.Na szczęscie nie przez agencję. Ale spotkałam tam tyle polek wykiwanych na cacy że nie mam złudzeń. Zapraszm jeszcze raz na moją stronę www.oszukany.prv.pl Pozdrawiam Ewa
DZIEWCZYNY! NIE WYJEZDZAJCIE!rnJA I MOJA KOLEZANKA WYJCHALYSMY 10 LIPCA Z BIUREM ELPIDIA.rnTO JEST JEDNE WIELKIE OSZUSTWO!!!!!!!rnSZKODA WASZYCH NERWOW I NARAZANA ZYCIA!!!!rnONI OSZUKUJA...W POLSCE OBIECUJA A TUTAJ REALI SA INNE. JEST ZUPELNIE INACZEJ.rnJEDNA Z DZIEWCZYN O MALY WLOS NIE ZOSTLA ZGWALCONA.rnNIE JEDZCIE Z TEGO BIURA W ZADNYM WYPDKU!!!!!!!rnOSTRZEZCIE TEZ INNE DZIEWCZYNY.rnAHA! I JEST TU JESZCZE JEDNO BIURO-"AMESOS". Z TEGO BIURA TEZ NIE JDZCIE! ONE ZE SOBA WSPOLPRACUJA. KLAMIA I OKDJA NAS Z PIENIEDZY!!!!!rnMY AKURAT DOSTALYSMY PRCE. ALE NIC NIE JEST TAK JAK NAM MOWILI W BIURZE.NIC KOMPLETNIE SIE NIE ZGADA.rnA TEN CALY PAN REMIGIUSZ TO WIEEEEELKI OSZUST!!!!!!!!!!!!!rnMASAKRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DZIEWCZYNY! NIE WYJEZDZAJCIE!rnJA I MOJA KOLEZANKA WYJCHALYSMY 10 LIPCA Z BIUREM ELPIDIA.rnTO JEST JEDNE WIELKIE OSZUSTWO!!!!!!!rnSZKODA WASZYCH NERWOW I NARAZANA ZYCIA!!!!rnONI OSZUKUJA...W POLSCE OBIECUJA A TUTAJ REALI SA INNE. JEST ZUPELNIE INACZEJ.rnJEDNA Z DZIEWCZYN O MALY WLOS NIE ZOSTLA ZGWALCONA.rnNIE JEDZCIE Z TEGO BIURA W ZADNYM WYPDKU!!!!!!!rnOSTRZEZCIE TEZ INNE DZIEWCZYNY.rnAHA! I JEST TU JESZCZE JEDNO BIURO-"AMESOS". Z TEGO BIURA TEZ NIE JDZCIE! ONE ZE SOBA WSPOLPRACUJA. KLAMIA I OKDJA NAS Z PIENIEDZY!!!!!rnMY AKURAT DOSTALYSMY PRCE. ALE NIC NIE JEST TAK JAK NAM MOWILI W BIURZE.NIC KOMPLETNIE SIE NIE ZGADA.rnA TEN CALY PAN REMIGIUSZ TO WIEEEEELKI OSZUST!!!!!!!!!!!!!rnMASAKRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
moje siostry wyjechały tez 10 lipca a biurem elpida ale trafiły do innego biura i teraz sie zastanawiaja czy wrócic do elpidy.jak przeczytałam wasza opinie na forum to jestem zaniepokojona strasznie o nie.
pare osob juz ostrzegalo 4.VII przed wyjazdem do Grecji obojetnie z jakiego biura, zwlaszcza z Elpidy, bo na nim sie przejchalismy, gdybyscie tylko uwierzyli nam ni byloby kolejnych negatywnych komentarzy
Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 396

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa