Wyjatkowo wiele tu wpisow ludzi pelnych nienawisci do osob, ktore opuscily lub zamierzaja opuscic Polske. Zazdrosc?
Kazdy ma prawo do wlasnych decyzji. Zupelnie nie rozumiem niektorych wypowiedzi, szczeniacko-zlosliwych.
Nie mieszkam w kraju, nie mam bliskich kontaktow z Polska wiec pytam tutaj, czy te wszystkie zmiany to efekt przyjecia Polski do Unii Europejskiej, czy teraz kazda mloda osoba konczaca polska uczelnie moze LEGALNIE szukac pracy w panstwach unii??? Co z procedurami imigracyjnymi?
Rzeczywiscie, sama zmeczona osiaganiem tego co mam nie chcialabym ponownie w obcym panstwie uzerac sie z biurokracja imigracyjnego systemu.
czy teraz emigrujac z Polski do panstwa Unii systemy imigracyjne danego unijnego panstwa w stosunka do takiej osoby nie maja juz zastosowania??
Jesli to prawda, w ogole nie rozumiem jak mozna miec jeszcze chec na imigracje na stale do panstw, ktore opieraja swoj system imigracyjny na roznych systemach punktowych, tymczasowych wizach, zezwoleniach, dziesiatkach wymaganych biurokracyjnych procedur, roznego rodzaju testach, egzaminach, etc.
czy teraz kwestie zatrudnienia Polaka w jakimkolwiek panstwie Unii reguluja tylko przepisy prawa danego panstwa, szukanie zatrudnienia to relacja czysto pracodawca-potencjalny pracownik?
Serdecznie dziekuje za odpowiedz na postawione przeze mnie pytania i refleksje odnosnie moich przemyslen.