UKKNJA UW kto sie dostał i chciał sie dostać

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 136
Na UW jedyna opcja jest studiowanie amerykanistyki po UKKNJA. Wszystkie inne uzupelniajace kierunki, czy to na ILS czy IA czy gdziekolwiek indziej sa platne. Mgr zawsze bedzie i moze wreszcie przekonalbym sie do Ameryki jako calosci. Ostatnio kupilem jednego z moich ulubionych pisarzy, E.A. Poe, w oryginale i czytajac wstep uswiadomilem sobie, ze przeciez Ameryka z XIX w. nie miala nic wspolnego z tym, z czym ja sie kojarzy obecnie (m.in. gwaltem na czystym brytyjskim jezyku ;) ).

Studiowanie dwoch kierunkow po pierwszym roku UKKNJA wydaje mi sie bardzo atrakcyjne, ale rzeczywiscie trudno powiedziec, czy jednoczesna nauka w kolegium i filologia to dobry pomysl. Sam chetnie poznalbym osoby, ktore wybraly taki model studiowania (o ile w ogole istanieja takowe na UW).

Pozdrawiam serdecznie wszystkich pierwszoroczniakow i nie ukrywam, ze nie moge sie doczekac przeprowadzki do Warszawy i rozpoczecia dziennych studiow na UKKNJA :)
siema mam pytanie, jestem na wieczorowych w ukknja, sprawdzalem wykaz godzin i przedmiotow,z dziennymi wszystko sie zgadza oprocz wfu.wiecie moze wiec jaka jest roznica pomiedzy dziennymi i wieczorowymi, oczywiscie ze sie placi to wiem;) mam nadzieje ze poziom nie jest gorszy.
hej :)
też się dostałam do UKKNJA :) witam wszystkich :) i do zobaczenia pod koniec września :P
witaj :))

miło jest poznać kolejną koleżankę :))) widzę, iż po mału wszyscy wychodzą z ukrycia ;))

pozdrawiam!!!
*carrie* a skąd jesteś? :) ze stolicy? :)
w kolegium jest spoko szczegolnie jesli serio chce sie zostac nauczycielem jak nie to lekko przerabane, co do wieczorowych to wszystko to samo lacznie z wfem ( tylko tu mozna a nie trzeba) zajecia sa z reguly od 12 poziom niby ten sam ale jednak z PNJ ( glowny przedmiot cos jak advance-egzamin) najwiecej poprawek maja wieczorowi ( az 50 procent z nich) co jeszcze chcecie wiedziec? acha no i duzym minusem jest to, ze sa praktycznie same dziewczyny..
to mnie przestraszylas... sluchaj a nie wiesz jak to jest, czy wieczorowych traktuja inaczej czy cos, bo kurde uwazam ze jestem niezly z angola, lubie sie go uczyc i mam nadzieje ze poprawki mnie nie dotycza. poza tym kolejne pytanie- slyszalem ze wieczorowe odbywaja sie tylko 3 dni w tyg od rana do wieczora. fajnie by bylo bo bym mogl znalesc prace.
traktuja dokladnie tak samo choc mam wrazenie ze troszke bardziej im na nich zalezy bo wiadomo placa tzn np. maja kilku native-ow a niektore grupy dzienne zadnego jedyny problem polega na tym ,ze dziennym szkola zalatwila praktyki a wieczorowym powiedzieli ,ze maja zalatwic je we wlasnym zakresie ( bo byly glosy ze niektorzy pracuja rano i nie moga itd ale serio chyba niektore podstawowki nawalily i nie starczyloby miejsc)z tego co wiem maja 5 razy w tyg zajecia ale jak pracujesz i mozesz udowodnic ,ze bez tej pracy nie stac cie na studia to ida na reke i mozesz upchnac jakos w 4 dni.... hm ogolnie 1 semestr to dziecinada ( 15 godzin tyg w 4 dni, nie ma sesji zimowej) pod gorke zaczyna sie od 2 semestru a to PNJ to juz wogole masakra choc z dziennych poprawe ma z 10% tylko no ale stres byl straszny.... a ty juz sie dostales czy dopiero planujesz?
a czym cie przestraszylam tym pnj czy tym ,ze same panny?;)nieno zartuje PNJu sie nie boj jest do przejscia przy odrobinie szczescia
ps.2 juz wiem ,ze jestes na wiecz. -doczytalam
dzieki za info. w tym roku zaczynam wieczorowe na ukknja. bedzie ok mam nadzieje.
Hej.Ja tez ide na wieczorowe,moze wymienimy sie nr gg i sobie porozmawiamy.Moj nr [gg] ,jesli masz ochote to napisz,pozdrawiam Agata.A jesli chodzi o zajecia - to sprawdzalam plan zajec z zeszlego roku i zajecia odbywaly sie od 12-19.Pozdrawiam
nulca! jestem spod stolicy, ale bliziutko ;)))
Witam!!! Starlajcik pragnie donieść, że lista tak bardzo przesunęła się, że i on załapał się do "stowarzyszenia" UKKNJA:) Cieszę się, bo to kierunek, na którym najbardziej mi zależało:) Mój nr [gg] - odezwijcie się:) Pozdrawiam, Iza:)))
gdzie te listy? sa juz? mialy byc... a ja nie moge ich znalezc...
hmm no wlasnie, dzis mialy byc listy ale ja swiezych nie widze:/
Witam ponownie:) Byłam w UKKNJA:) Ze "starej" listy rezerwowej przyjęto 25 osób (próg 71,5 - wyłącznie) Pozdrawiam, Iza:)))
naprawde????????????? wlacznie czy wYlacznie????????????? ci co maja 71,5 tez????????????
hej ale na dzienne czy wieczorowe a tak swoja droga tzn. ze tyle procent z matury roz sie mialo? kurcze widzialam ta liste, jeju nie zazdroszcze osoba ktore po przecinku maja 49!!!!
cholera te listy powinny byc w necie juz od rana grrrr a kiedy trzeba papierki skladac? :)
ej no :( to niepowazne zeby tak ludzi traktowac rozumiem ze 23 sie jeszcze nie skonczyl ale mogliby podac chociaz przyblizona godzine tak jak kiedys... :(((((
Tak, osoby, które mają 71,5 są na liście przyjętych (obecna lista, której nie ma jeszcze w Internecie, a jest w UKKNJA liczy 136 osób). Papiery należy złożyć w dniu 29.08. lub 31.08 (godz.10-12). Kolejna lista pojawi się 31.08. Ech... wiem, co znaczy być na początku listy rezerwowej, dlatego szczerze współczuję osobom z wynikiem 71,49. przy tak niewielkich różnicach. Aha! Cyferki, które podaję to przelicznik maturalny wg kolegium, nie sama matura:) Pozdrawiam!!!
slicznie dziekuje naprawde najsliczniej jak potrafie :D
Proszę bardzo:) A! Odnośnie papierów... składamy w pokoju 319;) Hihihi. Wnioskuję, że i Ty jesteś przeszczęśliwa:) I tak ma być:)))
Hej. Po 20 dowiedzialem sie ze dostalem sie na Nauczanie. Super! Pewnie jak kazdy skladalem na IA ale trudno. Po tych komentarzach bardziej sie przekonuje do kierunku. Lista w necie ma byc 24. Jestem z Kielc i na szczescie mialem znajomego ktory pojechal mi sprawdzic wyniki. 71,54 pkt. Zagadajcie na [gg] . przewaznie jestem niedostepny wiec pisac.
P.S. Nie uważacie że przelicznik byl nieuczciwy? Ci co mieli na 85podst/85 rozszerz byli wyzej niz 98/84 czyli jak ja. Pozdrawiam .Piszcie!
P9/R81- nie dostalam sie:/ nie skladalam na IA, od zawsze myslalam o ukknja. niestety- nie dualo sie na dzienne. jestem wiec na wieczorowych.
czy ktos wie moze czemu jest takie opoznienie z listami? ja jednak chcialabym to zobaczyc na wlasne oczy...
Sennik zgadzam sie z Toba co do przelicznikow rzeczywiscie ktos kto mial 85 z pp i pr mial 73,1 punktu ja np mialam 94 z pp i 84 pr i mam 71,5...
chyba mowisz o mnie, mam sie czuc winna z tego powodu?
Nie winna ale to ich wina ze przelicznik jest niesprawiedliwy. In my opinion:) podstawa byla trudniejsza niz rozszezony. Zgadzacie sie?
Podstawa wymagala higher language skills niz advanced level (granda ze wypracowanie tylko i fill the gaps. O to duzo ludzi sie moglo nie dostac bo komus sie nie spodobalo wypracowanie a mial np 100% z basic level.
Sorry za ang wstawki ale lapie sie na tym ze latwiej mi po ang znalesc slowo niz po polsku:) Np. ostatnio nie wiedzialem jak po polsku jest archery range:)
tak,a le studia nie patrzą na to, jaka byla matura, dla nich sie licza tylko wyniki, a na studia jezykowe wiadomo ze sie liczy bardziej wybik rozszerzony niz podstawowy.

moje [gg] jakby ktoś chciał podyskutować, tudzież zapoznać się ;p
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 136

« 

Studia językowe

»

CAE - sesja letnia 2005