opinie o WSJO w Poznaniu

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 99
poprzednia |
jestem zainteresowana WSJO tylko ze niewiele opinii slyszalam na jej temet.Czy ktos moze mnie oswiecic i poopowiadac mi o tej szkolce?:))))bede bardzo wdzieczna:))
hmm, ja też jestem zainteresowana tą uczelnią, :) z tego co wie jest naprawde bardzo dobra; świetna kadra, rewelacyjne nauczanie, interesujące kierunki, no i , niestety........płatna:( Jest to uczelnia niepaństwowa, mniejwięcej 5000 za rok (studia 3 letnie licencjackie), można sobie oczywiście magistra potem zrobić, dodatkowe 2 lata. Co tu zresztą będę pisać, oto link na stronę, napewno znajdziesz dużo informacji: www.wsjo.poznan.pl pozdrawiam:)
wielkie dzieki:)))))))ale ja to wszystko wiedzialam juz o tej szkole:Pchodzi mi o opinie studentow bo w informatorze wszystko jest takie boskie i super:))))))wiec studenci PISZCIE:))))))))))))a Ty gzdie mieszkasz Sywia????
poszukaj tu na forum - bylo całkiem sporo opinii o wsjo.
jestem z Lublina :)..wybieram sie na anglistyke, no i właśnie nie wiem gdzie składać papiery...napewno na miejscu , a oprócz tego chciałam na UW no i na WSJO. hehe, noi właśnie, w informatorze wszystko jest ładnie i pięknie, aż za pięknie,.. niestety nie znam nikogo kto tam studiuje:(
ale planowałam żeby sie tam wybrać, podobno można pojechać kiedy sie chce , tzn takie drzwi otwarte zawsze, podoba mi sie ten pomysł...ale najpierw trzeba pokonać llenia i sie zebrać , hehe ..bo nie wiele czasu zostało

a ty skąd jesteś skalna? :-)
ja jestem ze Świdnicy(to 45km od WRocka -jakby ktos nie wiedzial).tesh szykuje sie na anglistyke na UWr albo UAM lub w najgorszym wypadku wlasnie na WSJO.ale jakos marnie widze swoje szanse we Wrocku(chyba ze na wieczorowe sie dostane:-)a w W WSJO pozostaje mi studiowac zaocznie bo na dziennych za duzo kasy chca i starsi nie wyrobia:/a ja z kolei wolalabym na dzienne bo maja anglistyke z hiszpanskim albo z turystyka srodziemnomorska.teraz tak kosza na wstepnych ze szkoda gadac a wiadomo,ze kazdy woli na uniwerku studiowac bo z tymi prywatnymi to roznie bywa:))))))))))))ale nie zalamujemy sie tylko leeeeeeeeeeeeecimy na egzaminy!!!
pozdroofki::-)
Droga Sylwio !

od 3 lat studiuje w WSJO.

Wyglada wyglada w nastepujeacy sposob. Przez 2 lata wykladowcy nas olewali. Studia bardziej przypominaly nauka jezyka na kursie niz prawdziwe studia. Teraz podkoniec to straszne problemy tworza studentom ktorzy koncza szkole. Co prawda sa tutaj wykaldowcy z UAM. Jednakze mozna sie naciac. Jedna dziewczyna dowiedziala sie od pani promotor Pani PIS ze jest niedorozwinieta jak malpa, oraz ze ma sie przygotowac na powtarzanie roku. JEdnego kolege wykaldowcy wyzywali ze jest...... (wstyd tutaj to wyminiec. 3ata temu w biurze rekrutacji tez mi obiecali
ze wszystko jest super, studenci ksiazki maj za darmo, wydruki ....itp. Od I
paz okazlao sie byla tylko 1 szafa z ksiazkami. oczywiscie duzo rrzeczy sie zmienialo. Otwarli biblioteke w ktorej wiekszosc ksiazek jest na miejscu. Zwracam sie do waszego rozumu. Jesli nie poszedl wam wstepny na UAM pomyslcie o 1 rocznej szkole. Inaczej stracice duzo pieniedzy, nerwow i 3 lata pujda na marne. Wejdzie na strone WSJO. Zakladka wykaldowcy od poczatku isnienia WSJo kierowniekiem katedry byl Pan J.F. W tym roku zrezygnowal. Podobneo przeszedl do PWSJB, moze ta skola jest lepsza /. Napewno oferuja tam lepsze warunki nauki i jest wieksza kultura niz WSJO. Jedne wilkie Cham....... Przyszli kandydaci WSJO .....think before you decide !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pomysl

5000x 5 a moze 10. Wszystko tu moga z taba zrobic szcegolnie na II i III r
> Studia bardziej przypominaly nauka jezyka na kursie niz
>prawdziwe studia.

No bo najpierw to się trzeba języka NAUCZYĆ, zanim się go będzie STUDIOWAĆ.
To prof. Fisiak nie jest juz kierownikiem katedry? A to ciekawe...
Studiowalam we WSJO i wg mnie nie jest az tek zle! Co do polki z ksiazkami to prawda, ale jest rzeczywiscie lepiej. Poza tym szkola nie ma pieniedzy nawet na wydrukowanie nagrodzonych prac licencjackich z 2003 roku (mieli drukowac w pazdzierniku zeszlego roku, ale poczekamy...). Jezeli koniecznie chcecie studiowac na UAM lub tez innej panstwowej uczelni, to faktycznie mozecie zapisac sie na jakis zaawansowany kurs, w przypadku niedostania sie, czego nie zycze. Dla mnie WSJO byla fajna, nawet jesli nie mialam ksiazek za darmo zawsze cos wykombinowalam, zadnych niemilych uwag od kadry nie slyszalam, moze kadra wolala zatrzymac je dla siebie, a co do prof. Fisiaka to coz, osobiscie, niezbyt dobrze go slyszalam podczas wyklado i egzaminu lic:((((
Hmn ! ja tez tam studiuje. Jescze rok temu nie było tak żle. A w tym roku

jest tragicznie. egzmain z PNJA podzielony został na 2 czesci. Z kazdeej czesci trzeba miec 3, przy czym egz został tak sformułowany zeby jak najwiecej osob nie zdała. i tak sie stało 70% studentów ( w przybliżeniu) nie zdało tego egz. A we wrzesniu bedzie jescze trudniejszy....( Ploty z góry w dół krąza, ze chodzi o kasę.
Jesłi o kadre to rzeczywisci jest kilka osob ktore sa spoko np. D.N, A.P. R.D
sorry za skróty, ale nie che nikomu dokopac. Są też w WSJO osoby które moga naprawde dokuczyc, ale co można to poadzic ? Trzeba uzbroic sie w pokre, cierpliwosc i przede wszystkim pieniadze !
Pozdrawiam was wszystkich
prosto ze serca WSJO
Czy idiesz na studia filologiczne po to zeby studiować czy żeby robić kurs języka ?????????????????????????????

Na kurs języka był czas w liceum......itp ale nie studiach ..kiedy dostaniesz dyplom masz jakis poziom reprezentowac a nie maeine name is ,........?
a co teraz robisz absolwentko?
Myśle, że szanowna absolwentka siedzi w domu na d _ _ _ _ , bo i tak po tak daremnej szkole nie umie znaleźć pracy i nikt jej w ogóle nigdy nie zatrudni. Jak chcecie studiować anglistyke w Poznaniu to ewentualnie UAM, a nie jakieś tam prywatne badziewia.
tak to prawda!mozesz sobie skonczyc ta szkołę, ale pracy po niej raczej nie dostaniesz. po uam-ie niekazdy dostaje dobrze platna prace bo anglistów ( a zwłaszcza w poznaniu) jest za dużo, wiec sory ale jak juz cos to wiadomo ze wezma do pracy kogos po uam-ie a nie po jakies biednej prywatnej szokle
Pracę Hmn ? napewno sie znajedzie tylko że jedynie w kiepskiej jakosci podstawókach czy tez szkołach srednich. Jesli chodzi o WSJO to rzeczywiscie szkola jest biedna choc niedługo stanie sie bogatsza od kiedy kierownikiem katedry został Pan J. W 80 % studentów nie zdaje egzminow.
Chciaż studiuje w WSJo nie zachecam do tej szkoły. Nie znajdziecie tu ciekawych przedmiotow ktore daza wyposzarza was w umiejetnosci pozwalajace znalezc ciekawa prace ! Co najwyżej starcicie dużo cennego czasu, nerwów, pieniedzy itp. Absolwenci liceow pomyslcie o innych szkolach z ang ktore daza wam szanse rozwoju ! Pomyslcie o PWSBJo. Cho
ciaż nie studiuje tam polecam tą szkołe poniewaz jej oferta wydaje sie bardziej atraktywniejsza niz oferta WSJO i kosztuje 460 zł an nie 495. Na koniec nie wierzcie w brednie jakie wam beda wciskac w biurze rekrautacyjnym szczegolnie te datyczace kształcenia na studaiach magisterskich na UAM. Zeby sie tam dostac po WSJO to nie tylko trzeba byc
superprymusem ale takze miec superplecy. Absolwenci liceów jesli macie jakies pytania to stukajcie. bede z wami w kontakcie !

Życze sukcesów w drodze
po indeks

PAb
80% nie zdaje egzaminów? Miła odmiana po paru latach, kiedy trzeba było ciężko się starać, żeby czegokolwiek nie zdać, nieprawdaż? Piękne czasy musiały się kiedyś skończyć.
siedze na dupie, mieszkam u rodzicow i staram sie o prace w MCDonald\'sie (nie wiem, dlaczego tak trudno ja dostac, przeciez skonczylam WSJO!), ewentualnie czasem rozdaje ulotki, jak chcecie pogadac, to szukajcie mnie na ul. Sw. Marcin.
oj ludzie, z praca kazdy ma problem, czy to po uam czy wsjo...jesli ktos jest dobry znajdzie ja po zwyklym kursie....uam ma te zalete ze mozesz uczyc sie tam drugiego jezyka i opanowac go przynajmniej w takim stopniu by umiec sie porozumiec- to daje duza przewage...znajac angielski i chocby dobrze szwedzki, japonski,francuski ma sie wieksze szanse na znalezienie pracy...istnieja przeciez certyfikaty z tych jezykow -wiec wiedza bedzie udokumentowana...na uam zmuszaja do nauki niemieckiego...
jesli zas chodzi o egzaminy- jesli ktos sie uczyl to zda- rzeczywiscie pogrom w tym roku zrobili niesamowity- ale to bardzo dobrze- odpadna rozpuszczone dzieciaki ktore myslaly ze przyjda,zaplaca i nic nie zrobia- szkola dba o renome i wciaz podwyzsza pozniom- ja uwazam ze zajecia sa bardzo ciekawe- z przyjemnoscia na nie chodze-nie rozumiem w ogole tych sporow- egzaminy ukladaja ludzie z uniwerku, z nimi mammy wyklady i zajecia wiec jak mozna piowiedziec ze tu nic sie nie robi? przeciez skala ocen jest taka sama, material rowniez!
pozdrawiam i ze=ycze trafnych wyborow:)
ehhh to znaczy chcialam powiedziec ze to wsjo proponuje nauke drugiego jezyka do wyboru :))))
i bardzo dobrze, ze robia przesiew, ale dlaczego dopiero na trzecim roku? Kasa? Nieladnie!
no tera zjuz na pierwszym robia przesiewm...na trzecim pewnie szczegolnie bo chca by najlepsi wyszli z tej szkoly
ja tez jestem studentka WSJO i wcale nie narzekam.. wiadomo, moze i poziom (angielskiego)jest nizszy niz na UAM ale tam studiując anglistykę nikt nie uczy się np. informatyki (kurs CISCO-jeśli ktoś wie o co chodzi- to routing, administrowanie sieciami i te sprawy), innych języków-jak ktoś chce może uczyć się nawet 3ch języków!!(jeśli znajdzie na to czas).. wykładowcy ci sami.. a i poziom zaczęli znacznie podwyższać (u mnie po 1szym roku odpadła połowa grupy, po drugim odpadnie kolejne kilka osób).. Egzaminy są do zdania. Generalnie, wszystko zależy od osoby - jeśli ktoś chce się uczyć - to WSJO daje szansę.. poza tym dostaliśmy kartę Erasmusa- to chyba też o czymś świadczy, bo nie każda uczelnia ją ma. W tym roku uczelnia stara się o zgodę na prowadzenie studiów magisterskich..
Ja jestem zadowolona- we wrześniu wyjeżdżam na pół roku do Anglii, na Uniwersytet na studia.. myślę, że po takich półrocznych studiach mój poziom angielskiego nie powinien być tak żałosny jak niektórzy tutaj oceniaja..
powtarzam- jak się chce to można wszystko!
a i kontynuować naukę na uzupełniajacych magisterskich!
pozdrawiam wylewnie szczególnie wszystkich przeciwników
pa
Szola daje szanse. Wielu ludzi którzy startowali na UAM ( oceny mieli bardzo wyskoie) to tam sie nie dostali. A jesli uważacie że wszystkiego mozna sie nauczyc to uczcie sie to nauczcie sie 1000 ? słowek, a nastepnie sprobujcie rozwiazac wisielca na PNJA. Szkola daje sznse ? Idzie do naszej biblioteki na III roku. Ciekawa jestem ile tam ksiazek znajdziecie ? Karta erasmus Hmn? Ile to kosztuje 3000 lub 4000 tak jak HDN ?.

I co wy na to ?
Witam frustratów! Oblało się praktyczny? Pewnie słowka nie poszły? Może trzeba było sie uczyć, a nie opieprzać po kątach i narzekac jak to wszyscy się uwzieli? W mojej grupie zdało 14 osób na 16. Były czwórki i piątki (choc rzadko). Generalnie widać, że jesli ktoś jest systematyczny i się UCZY, a nie CHODZI DO SZKOŁY, to zda. Mi osobiście bardzo pomogły konkretne wskazówki wykładowców, którzy mówili na co szczególnie zwracać uwage, bo to typowy problem na egzamin (słowka i grama). Ludzie, nie obsmarowujcie szkoły za to, że wam nie poszło. Szkoła jest ok, kadra fajna, znają sie na rzeczy. Jak się chcesz nauczyć, to na pewno sie nauczysz. Fajnych wakacji!
A Ty rybeńko, na jakiej podstawie reklamujesz tajemniczą WSBiJO? Studiujesz tam? Bo nikt nie zna nikogo stamtąd. Podobno mają dwunastu studentów, he, he, he
Opowiedz z jakich materiałów się uczycie i coś o egzaminach. A te ceny to skąd wzięłaś? Bo na stronie wynika, że tam 550 za miesiąc sie płaci.
Ja juz jestem absolwentka WSJO. NIE MAM PLECÓW, ale dostałam się na uzupełniające magisterskie na UAM. Teraz zddałam praktyczny po 1 (czy 4 - zalezy jak liczyć) roku. Wkurza mnie jak ktoś bredzi o szkole. w której masa ludzi znalazła cos dla siebie. Jesli jesteś taka zawiedziona i nieszczęśliwa, to może wyjdź za mąż i daj sobie spokój. Dlaczego tak podważasz autorytet szkoły z dyplomem której sama będziesz za chwile pukac do drzwi innych uczelni albo pracodawców?
Nie ma szkól idealnych, ale znam wiele osób, które były/są bardzo zadowolone z poziomu, wymagań i oferty. Nie wiem, co dla Ciebie jest \"atraktywne\" (ależ musisz fantastycznie znać angielski, już nawet masz transfer na jezyk ojczysty ;-), ale akurat oferte WSJO trudno przebić z ta ilością języków! Może po prostu filologia nie jest dla Ciebie????
Pozdro!
Ciebie nie chcą wziąć do McDonalda bo masz za wysokie kwalifikacje i mendzera bys podkopała! Schowaj dyplom i nie przyznawaj się, że masz wyższe! Nikt nie lubi \'yntelygencji\' wśród fizycznych! Nie pekaj, moja siostra 2 lata szukała pracy, potem cos ze sześć razy firmy zmieniała, ale wreszcie robi to, co jej się podoba. 3maj się.
na jakich seminariach siedzisz? Ja nie zdawalam w zeszlym roku, ale w tym bede probowac.
Dziekuje za slowa otuchy!
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 99
poprzednia |

« 

Pomoc językowa