finansowa pomoc z uni lub rzadu angielskiego

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 126
poprzednia |
hej wlasnei zlozylam aplikacjie i teraz wyczytalam ze musze sie zaczac starac o dofinansowanie ......wiem ze trzeba wypelnic aplikacje zeby dostac students loan ta pozyczke od rzadu ang...ale zeby wyslac aplikacje do tego to trzeba mieszkac w uk :/ tak mi sie wydaje z tego co wyczytalam i probowalam sie zarejestrowac to trzeba bylo podac ang adress :( i teraz nie iwem jak o to moge starac sie inaczej...poza tym nie wiem gdzie zlozyc podanie o pomoc z uni...........taka to nasza Polska jest ze nie poinformuje nic ;( jak wiecie jak pomoc to bym byla wdzieczna to moj adres [email] albo [gg]
z gory dzieki i papa
Informacje, formularze etc http://www.direct.gov.uk/EducationAndLearning/UniversityAndHigherEducation/StudentFinance/StudentsFromOtherEUCountries/StudentsFrOtherEUCountriesArticles/fs/en?CONTENT_ID=1[tel]&chk=D7jcd/

Nie trzeba miec wcale adresu w UK, ale nie mozesz aplikowac uzywajac elektronicznego systemu (ten jest dla studentow z UK). Studenci z UE musza wypelnic papierowa aplikacje.
aha no wlansie chcialam sie zalogowac i wyslac prze neta ale sie nie dalo bylo napisane ze trzeba podac adres anglieski ... weim ze papierkowa robote trzeba wypelnic ale jak narazie to nie znalazlam formularzy na rok 2007 ..wszystkie sa na 2006 lub wstecz nei weisz gdzie bym mogla znalezc te dotyczace 2007/2008 i w gore>>?? aha i gdzie to pozniej trzeba wyslac jak bys mogl pwoeidziec .
dzieki wogule za odpoweidz
Formularze na 2007/2008 wyjda zapewne tak w polowie maja. W instrukcjach dolaczonych do formularza jest asdres gdzie to trzeba wyslac.
szybko odpisujesz prosze prosze.... i zapewne ten formularz znajde na stronach internetowych, prawda?? a jeszcze jedno pytanko nie weisz czasem czy na jakich zasadach moge pozneij zrezygnowac z tego ??
Zapewne. UCAS ci go zapewne przesle na domowy adres, ale ja bym na nich nie czekala. Zrezygnowac?
czyli jesli mowisz ze nie czekala bys to co radzisz???? a zrezygnowac chodzi mi o to ze jak np nie dostane dofinansowania to bede chyba musiala zrezygnowac wiesz
Do maja to musisz poczekac, bo poki nowy formularz nie wyjdzie to nic sie da zrobic. Chodzi mi o to zebys nie czekala na papierowa kopie tylko wydrukowala sobie ten online, wypwlnila i wyslala jak tylko sie pojawi. Nie przejmuj sie tym za bardzo. Jesli poprawnie wypelnisz formularz to jest to czysta formalnosc. Nie widze powodu dlaczego bys miala nie dostac dofinansowania. Jesli z jakis powodow chcesz zrezygnowac, bop zaakceptowaniu oferty jako firm to musisz sie skontaktowac bezposrednio z uniwersutetem.

Pozdrawiam i zycze powodzenia.
czyli o to ci chodzi to fajnie ...to jak tylko zobacze gdzies taki druk to od razu go wypelnie mam ogolnie nadzieje ze sie dostane chociaz na 1 uniwerek, czasem w to watpie ale coz moze akurat sie uda ...trzymajcie kciuki ludziska....aha a jeszcze jedno jak np wypelnie o dofinansowanie z unii i na ten student loan to \chyba nic sie nie stanie czy musze wybrac jedno znich??
dostalam welcome letter z ucas cieszcie sei ze mna :D
hmm ciekawe czy dostane jakas oferte ale ogolnie cicho sie tu zrobila :( a ogolnie to tak jak ktos moze mi poweidziec to jak moge anulowac aplikacje jelsi nie dostane zadnej oferty
Hej, ja też aplikowałam do UCAS. Dostałam już 2 oferty ( ale aplikowałam wcześniej od Ciebie ) i też czekam na te formularze. Latałam po całym necie w poszukiwaniu form. na 07/08 ale nic nie znalazłam. Na direct gov jest napisane, że będą dostępne niedługo... Do tej aplikacji trzeba wysłać jeszcze jakieś dodatkowe dokumenty, typu akt urodzenia itp. Trzeba to załatwiać u tłumacza przysięgłego ? Kto robi takie stempelki ? ;) Aha i jeszcze jedno. Skąd wziąć kasę na utrzymanie, tj. mieszkanie ( akademik ) i inne wydatki ?

Pozdrawiam
Nie musisz niczego tlumaczyc. Wysylasz PIT i wszystkie inne dokumenty po Polsku. Polski jest teraz jednym z oficjalnych jezykow uni i nikt nie wymaga dolaczania tlumaczen. Jakie dokumenty dokladnie trzea dolaczyc jest wyjasnione w instrukcji dolaczonej do formularza.

Co do kasy to albo cie rodzice wespra, albo do pracy trzeba isc. Ewentualnie kredyt z banku, ale na to bym nie liczyla specjalnie.
Słyszałam, że istnieje coś takiego jak maintenance grants. Poza tym czy z pracy będę mogła zapłacić za zakwaterowanie..?
http://www.direct.gov.uk/en/EducationAndLearning/UniversityAndHigherEducation/StudentFinance/StudentFinanceFactsheets/DG_1[tel]

To jest link to str. gdzie są opisane możliwości dofinansowania na utrzymanie. Tylko znów formularza nie ma..... :(
to super ze nei trzeba nic tlumaczyc ;) a co do zakwaterowanie to ja myslalam zeby znalezc jakies mieszkanko i mieszkac z ludzmi...ogolnie slyszalam ze utrzymac tm sie to nie jest problem tylko trzeba pracowac ;)
dzieki za pocieszenie ...wlasnie przeczytalam ze moge dostac oferte do 9 maja ...troszke sie pewnei naczekam
aha i jeszcze jeno jakbyscie znalezli formularze do student loan to dajcie znac :) z gory dzieki
Praca to na pewno :) Tyle że nie wiem ile godzin mogłabym pracować i czy wystarczyłoby na wszystko ( np. na jedzenie, mieszkanie, książki ). Zamieszkam tam, gdzie taniej - w akademiku lub w mieszkaniu ;)
dostałam sie do bristolu jupiiiiiiiiii:D kurde ale sie ciesze
aha i jeszcze jedno w razie czego napiszcie ktos czy moze tez tam skladacie :) nei bede wtedy sama
Dostalas uncon czy con ? Jesli un to gratuluje ;*** Formularze beda dostepne okolo marca
PS: Nie skladalam do Bristolu, na razie mam oferte od Birmingham i Glasgow. Wlasciwie to w ogole sie orientuje sie w poziomach tych brytysjkich uniwersytetow :)

Pozdrawiam
Super! :) Ktory uni w Glasgow i na jaki kierunek? Ja jeszcze czekam na odpowiedz... Kiedy wyslalas aplikacje? :)
dostalam sie conditional ale dla mnie to i tak spoko bo dostalam sie do bristolu a niby ten uniwerek jest na 7 miejscu w rankingu times'a na rok 2007 jupi hehe
kurde tez chcialam do glasgow skladac ale balam sie ze beda miec za duze wymagania i ze nikogo tam nei bede znac a tu ba
O :) Dzisiaj dostalam tez oferte z Aberdeen. Jesli chodzi o Glasgow to heh ;) University of Glasgow ;) ale jaki to konkretnie to nie wiem :( kierunek - filozofia. A warunki glasgow sa banalne. Chca zaledwie 65% z matury !!!!!!! Tylko z TOEFLa chca 93 punkty, moze mi sie uda, ale bedzie stres... Jakby co to Aberdeen ma jeszcze bardziej latwe warunki do spelnienia, bo oni daja ALBO TOEFL albo matura :). A w ogole macie jakis ranking ???
Aha a aplikacje wyslalam w srodku grudnia, przed deadline 15 stycznia, bo jest napisane w ulotce, ze wowczas sa wieksze szanse. Oferty dostawalam tak z 2 tygodniowymi przerwami.

Pozdr :)
uuu dostalam sie do liverpoolu :) hehe ale sie ciesze ..teraz jedynie czekam na warunki jakie bede musiala spelnic bo maja mi dosłac....pewnie nie chcieli mnie straszyc na poczatku :P ogolnie to sie ciesze chciala bym tam pojechac na dni otwarte ale mama skapi kasy hehe zobaczymy jak bedzie ale sie ciesze ;P
niby bristol taka dobra szkola a tu tez male warunki chca tylko gorzej z jezykiem...tego sie wlasnei boje
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 126
poprzednia |