ewidentnie UCZEŃ to nie uczeń a jedne z naciągaczy z orange.
orange to wielkie g****. prawie się w to wpakowałam (nie znałam jeszcze tej strony aby poczytać opinie).
przyznaję że wygląda dosyć profesjonalnie i pani metodyk była bardzo miła i bardzo przekonywująca.
spodobało mi się to że uczyć się mogę w dogodnych dla siebie termnach, ale teraz zdałam sobie sprawę że taka swoboda nie działa motywująco, zawsze jest coś do załatwienia i lekcje można odkładać w nieskończoność.
nauka polegać miała głównie na pracy z komputerem, a po przerobieniu określonej części materiału miały odbywać się zajęcia z nauczycielem, również możliwość wyboru dogodnego terminu.
cena za kurs okazała się dosyć wysoka, około 7 tys. za rok nauki przy płatności rozłożonej na 1,5 roku. wtedy pomyślałam dobra szkoła trzeba płacić.
już prawie podpisałam umowę kiedy okazało się że albo zapłacę z góry za cały kurs albo muszę brać kredyt w banku. bezsens totalny. oznacza to że nie mam żadnej możliwości rezygnacji z kursu, co najwyżej mogę go komuś odstąpić. a co w przypadku gdyby okazało się że taka metoda nauki mi nie odpowiada, nie ma możliwości wycofania się. a płacić trzeba bo umowa z bankiem ( nie ze szkołą ) obowiązuje.
i jeszcze jedna kwestia. co w przypadku rozwiązania szkoły? szkoła znika a ja zostaję z ratami do spłacania.
radzę dobrze wszystkim omijajcie orange. ktoś powinien zrobić z nimi porządek bo oszukali już tylu ludzi i pewnie drugie tyle jeszcze oszukają.