zapisy do Orange School

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 90
Jeżeli zapiszę się do Orange na kurs i po pewnym czasie będę chciał zrezygnować, to czy szkoła zwróci mi pieniądze na niewykorzystaną część kursu (bo rozumiem że opłatę należy wnieść z góry za całość)??
nie masz nawet o tym co marzyć. napewno nie zwrócą Ci ani grosika.
Zpisałam sie na kurs jez. ang do szkoly \"YES\" w Pruszczu Gd, zapłaciłam z gory za 5 miechów, ale mi sie odwidziało bo zmieniłam plany, niestety nie wypłacili mi pieniedzy. Ich argumenty typu: ze oplacili z gory lektora itp nie przekonaly mnie. No coz stracilam 400 zł i ich nie odzyskam. Czlowiek uczy sie na bledach, juz nigdy wiecej nie zaplace z gory za zaden kurs!!!!

Pozdr!!!!!!!!!!!
osobiście nie znam szkoły gdzie nie trzeba płacić z góry. z reguły płatnośc rozłożona jest na dwie lub trzy raty. niewiele szkół oddaje kasę.
teraz chodzę to city school, musiałam zapłacić z góry całość, zapytałam o możliwość rezygnacji i o dziwo można, a nawet oddadzą kasę, tylko rezygnacja musi być w ciągu pierwszego tygodnia tzn. najpóżniej po 4 lekcjach. moim zdaniem całkiem uczciwie. można przekonać się czy kurs odpowiada.
czasami szkoły mają próbne lekcje.
płatność miesięczna jest w szkołach callana. tam też pierwszy tydzień jest na przekonanie się do metody. nie trzeba płacić gdy się zrezygnuje. jednak w przypadku zapisania się za kurs również trzeba zapłacić za te pierwsze godziny.
tak czy inaczej przed zapłaceniem za kurs warto zapytać o ewentualną możliwość rezygnacji.
Ludzie omijajcje tę szkołe z daleka. To co piszą i mówią o indywidualnym podejściu do ucznia to wielka ściema!!!. Mój osobisty konsultant dydaktyczny nawet mnie nie zna i nigdy nie wyszedł z jakąkolwiek inicjatywą lub pomocą, no chyba że pinformować o \"promocji\". Ten konsultant (handlowiec) jest tylko na papierze. Ocenę postępów (a raczej ich braku) na podst. wydrukowanego raportu to ja sam mogę sobie zrobić. Zresztą każda jest prawie taka sama. OK, Well done, Good working, itp
Nie polecam nikomu.
Piotr
A ja chyba z powrotem zapiszę się do Szustera. Wprawdzie zmienili sprawy wpłat na raty tzn trzeba dopłacać teraz z 3% to i tak sie opłaca, bo zawsze mogę się wypisać, oddają wtedy jakiś tam procent ( chyba 35)... Poza tym nie znam nikogo kto by chciał się stamtąd wypisać, a chodziłam tam 2,5 roku;) Szkoła jest fair wobec słuchaczy, wprawdzie brakowało mi native speakerów ( tylko do FCE miałam chyba 2 godziny w tygodniu przez pół roku), ale mam nadzieję, że to się zmieni;)
Solidna firma, wiem że nikt mnie tam nie oszuka a poza tym tam oferują naukę przede wszystkim a nie cały stos \'promocji\'.
nie wiem czy to co w tym wątku czytam o Orange to prawda, ale po lekturze tych kilkunastu wypowiedzi raczej bym się tu nie zapisała.. W każdej plotce jest ziarno prawdy więc podejrzewam że ta szkola pewnie nie jest taka \'święta\' jak mówią jej przedstawiciele.... ale to tylko moje własne zdanie, więcej się nie wypowiadam bo nigdy nie miałam kontaktu ze szkoła i nikt z moich znajomych tez tam nie chodzi;)
tak czy inaczej pozdrawiam wszystkich:)
Jak to nie zwrócą?! Muszą zwrócić!! Dlaczego? Bo umowę zlecenie zleceniodawca może wypowiedzieć w dowolnym momencie (tak mówi kodeks cywilny)! Więc jeżeli wpłacisz z góry za cały kurs a potem wypowiesz umowę, to muszą zwrócić pobraną kwotę minus poniesione przez nich koszty!!!
jaki ten orangeschool naprawde jest? opinie przerozne, a ja nie wiem czy zapisac sie na ten kurs??? pomozcie/
dziewczyno Z A W S Z E uczysz się sama.Czy widziałaś kiedyś jak nauczyciel uczy się za ucznia.Może siedzieć obok i pokazać mu jak uczyć się efektywnie.Po za tym języka nie da sie nauczyć.Posługiwanie się językiem jest umiejetnością która musisz wypracować sama.I na tym polega ten system.Wykonujesz szereg ćwiczeń dopóki nie opanujesz nowej umiejętnosci a kontroluje to system przemyslnych testów.w każdym momencie możesz iść do HELP DESKU i zapytać o co chcesz.To samo musiałaś by robić w domu bez nauczyciela i przy wykożystaniu zeszytu i książki.Więc sama sama sama.Reszta zajęć są identyczne jak w innych szkołach tylko w mniejszych grupach i bardziej urozmaicone.Mi się podoba i działa ale innym nie musi.Nie ma systemów idealnych ale tu mogę przyjść kiedy chce uczyć się ile potrzebuje i nigdy nie stracę lekcji za które zapłaciłem.4 tyś. z góry.To bardzo mało za 16 miesięcy nauki w 2 razy wyższym tempie,książki i wszystkie materiały.Wychodzi taniej niż w tradycyjnej nudziarskiej szkole.Pa
A co nie można jej chwalić?Ja też to zrobię.Pełen profesjonalizm.Nowoczesny i wciągający system i dobra atmosfera.A po za tym można spotkać na lekcji znanego aktora.Jak jesteś niezadowolona to nie znaczy że każdy kto ma inne zdanie musi od razu być podstawiony.Jest tyle innych szkół idż i się ucz,nikt Tobie nie każe tu chodzić.Wolny rynek.Ja polecę każdemu tę szkołę i wielu moich znajomych też.Czy chcesz czy nie.
ja chce się zapisać
Jestem od jakiegoś czasu uczennicą orange. Jestem bardzo zadowolona. Trochę mnie dziwią te wszystkie negatywne opinie. Wyglada na to, że zadowoleni uczniowie siedzą w szkole i się uczą a nie wypisują bzdury. Polecam!!!
Tak - metoda jest w porzadku tylko ze nie dziala niestety. Uczylem w odpowiedniku szkoly orange za granica. Znam metode na wylot i te programy. Problem w tym, ze ludzie (nie wszyscy) sa leniwi i nie maja na tyle samozaparcia zeby ta metoda mogla w Polsce odniesc sukces. W kraju w ktorym uczylem bym wielki boom, duza promocja, duza kasa a po 3 latach sie jakos nagle zmniejszyla liczba klientow. Wniosek: zaden komputer nie zastapi nauczyciela, \"stresiku\" przed kartkowkami, rzetelnej pracy, ludzkiego podejscia, ksiazki, cwiczen, serdecznosci i zamilowania. Polecam jedynie osobom konsekwentnym wobec samych siebie, a co do ceny - jest ona uzasadniona! Koszty oprogramowania, sprzetu, lokalu, wynagrodzen i franczyzy sa duze.
OSTRZEGAM PRZED ORANGE - to TAKI JĘZYKOWY AMWAY - coś jak sekta. Nie podpisuj z nimi umowy jest b. niekorzytna., a kurs polega na siedzeniu przed komputerem- a lektor to z 15% procent kursu.
ORANGE SCHOOL TO OSZUSCI
ORANGE SCHOOL TO OSZUSCI. Mnie takze oszukali. wykupilam 5 poziomow razem z przygotowaniem i egzaminem FCE, cena ponad 3tys , kredyt z banku splacilam pare miesiecy po tym jak zrezygnowalam z dalszej nauki mimo ze nie skonczylam kursu. zrezygnowalam dlatego ze: na kolejnej rozmowie z moja przemila pania konsultantka (byla tak slodka ze az obrzydliwa) dowiedzialam sie ze wykupilam tylko 5 poziomow bez FCE. to byla dla mnie niespodzianka gdyz umowa miala byc na to o czym myslalam. po tej akcji zrezygnowalam z dalszej nauki. orange nie dal mi praktycznie nic oprocz wyczyszczenia kieszeni...WSZYSTKIM CHETNYM ODRADZAM TA BEZNADZIEJNA SZKOLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Już sześć miesięcy chodzę do \"pomarańczy\" i jak do tej pory wszystko spoko. Jaki jest ten kurs? Na pewno inny, nie nudzę się jak w poprzedniej szkole. Minusem jest na pewno (DLA MNIE!!!!!!!!) swobodny wybór terminu nauki, bo troszkę mnie to rozleniwia. Poza tym całkiem przyjemnie (sympatyczni native, i ogólnie ludzie)
Orange jest w porządku, to ja jestem nie całkiem ten tego...
Mnie spotkała podobna sytuacja. Dziwi tylko naiwność ludzi zapisujących się do tych kombinatorów.
Żartowałem:-))
KTOŚ Z ORANGE PODSZYŁ SIę PODEMNIE I ANIĘ. Orange to naprawdę kompletne dno. Radzę uważać przy zapisywaniu sie do tej szkoły. I nie dajcie sie nabrać na ich kredyty!!!!!!!!!!!!!!!
no to zescie mnie ludziska przerazili. zapisalam sie do orange, tzn.dostalam kurs bo moj tato zrezygnowal. 10 poziomow. Mam nadzieje ze sie mylicie i jednak cos wyniose z tej szkoly (oczywiscie nie mowie o sprzecie ;) )

pozdrawiam
Jak możesz zauważyć, wypowiedzi orange pojawiają się jawnie a styl podszytych pod Ciebie osób różni się wyraźnie. Przykro mi z Twojego powodu. Jeśli mogę coś poradzić, to proponuję niezależnie czy jest to Orange, czy jakakolwiek inna placówka, zapoznawać się dokładnie z ofertą, co pozwoli uniknąć niepotrzebnych niścisłości. Staramy się dobrać dla każdego jak najbardziej dogodne warunki. Ciężko jest usatysfakcjonować 100%, liczę, że kidyś dojdziemy do perfekcji.
[email]
aaniu21, na zgłoszeniu na kurs posiadasz wypisane zakontraktowane poziomy, z tego dokumentu wyraźnie widać, czy kurs przygotowawczy został zakontraktowany, samych egzaminów nie posiadamy, można je zdawać w BC.
[email]
Orange i Jakośc to pomyłka. Fakt że każdy kontakt z jezykiem sie liczy ale nie za taka cene. A ceny bywaja rozne w zaleznosci od placówki hmm ciekawe :) to sprawdzilismy tego samego dnia w roznych placowkach. Orange ma jeszce kilka problemow np jesli zdaliscie juz FCE komputer i tak zakwalifikuje was na poziom 8 ( 3 anglistow i 1 native speaker|) to sie kwalifikuje do prokuratury o umyslne wprowadzenie w blad czyli OSZUSTWO. Kilka tu wpisów to ewidentnie konsultanci a nie uczniowie. Po za tym Ci jak ich nazywacie Panie i Panowie metodycy hmm przykro mi o metidyce maja tyle pojecia co ja o ksiegowosci czyli nic. To sa sprzedawcy , kazdy mowi co innego byle byscie zaplacili bo od tego jest prowizja ale w sumie to kazdy placi za co ma ochote moze wam to odpowiada. Co do reszty kazda szkola i metoda ma plusy i minusy ta tez ale niestety ilosc tych minusow jest znaaaaacznie wieksza. Program komp nie rozpoznaje zadnegi innego akcentu niz brytyjski, wiec jesli poprzedni lektor byl amerykaninem to obnizy wam sie ten slupek na nizszy poziom. Grramatyka nawet jesli ja znacie male szanse abyscie byli ponad poziom 8. Lektorzy nie maja czasu i nie beda mieli bo jak mozna miec indywidualne podejscie do ucznia robiac masowke czyli np na 1 lektora przypada do indywidualnej opieki 200 uczniow. to tyle ale wybor nalezy do kazdego moj jest na nie
system jest super nowoczesny jak przestanie sie zawieszać, lub jak nie będzie "pustych " ćwiczeń lepiej kupić program do nauki angielskiego za 300 zł
Ewidentne jest, że ma Pan specjalny interes, by mówić źle o Orange. Być może jest Pan z konkurencji... Jeśli tak nie jest, zapraszam do skontaktowania się z działem jakości w celu wyjaśnienia Pana wątpliwości, gdyż niewątpliwe jest, że nie ma Pan pojęcia o systemie Orange.
[email]
Możesz jaśniej co się stało?
mój drogi jakie 300 szkół?????? a skąd takie informacje???? Jezeli nawet było ich więcej w Eurpie to na peno nie 300 i już nie istnieją!!!! Ciekawe dlaczego co????
kolego sznowny. bardzo sie ciesze, ze Ci odpowiada nauka wtej szkole ale wydaje mi sie, ze jeśli chcesz kogokolwiek pouczać na jakikolwiek temat to najpierw powinienes nauczyć sie polskiej gramatyki. to tyle
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 90