zapisy do Orange School

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 90
| następna
http://wiadomosci.wp.pl/kat,9912,wid,6128863,prasaWiadomosc.html
szkola ta jest la ludzi ktoorzy sa nastawieni na nauke ang naprewde a nie dla nastolatkoow ktoorzy w glowie mają imprezy a nie nauke..ja chodze do tej szkoly od 2 miesiecy i mi sie podoba w szkole 1szy raz od 3 lat dostalam 5 z kalsoowy z ang, poszerzylo mi sie slownictwo! mialam program europlus aleto co innego to w jakis sposoob cie zobowiazuje(chociazby cena) ale ddaje skutki, naprawde!! moge uczeszczac na dodatkowe zajecia...(mozna powiedziec ze bez ograniczen!)w sumie korepetycje wliczone w kurs..niestety cena wysokk aale chyba warta swieczki, a to ze komus sie znudzilo i stwierdzil ze juz nie chce sie uczyc w tej szkole to swiadczy TYLKO ii wylacznie o jego niedojrzalosci!! zeby byly jakies skutki pracy z tym programem trzeba naprawde poswiecic mu troche czasu i podejsc do niego serio, nie jak na innych zajeciach(na ktore uczeszczalam) na jednej lekcji czyta sie cos, zapisuje w zeszysie, i kuje...wudaje mi sie roowniez ze ten program daje takie efekty bo dziala nie na jeden zmysl(sluch) ale tz wzrok! a ja jestem wzrokowcem i napewnoroowniez dzieki temu osiagam lepsze efekty!
ten program dziala na wyobraznie, mając Group Class z native speakerem gdy czegos nier wiesz, nie kojarzysz slowa, jeslibedzie to np. "stac na stole" on ci nie powie tego po polsku tylko stanie na tym stole!! swietna atmosfera
ehhh przecież umowę czyta się przed podpisaniem!
a ja tez uwazam ze ORANGE to fajna szkola. chodze tam juz od 2 miesiecy, koncze wlasnie wykupiony poziom. za jedna lekcje wychodzi mi okolo 20zl wiec oplaca sie bardziej niz korepetycje. mila atmosfera i fajni ludzie motywuja mnie do nauki. POLECAM :-)
Chodziłam do Orange z przerwami prawie trzy lata i ten sposób nauczania bardzo mi odpowiadał, bo sama jestem samukiem. Chciałam uporządkować wiedzę i przygotować się do CAE i sądzę, że dzięki tej szkole to właśnie mi się udalo.

Pozdr!!
W Orange uczyla sie moja dziewczyna do CAE - zdala na B, byla bardzo zadowolona, moj brat chodzi jakis czas i zaraz bedzie przystepowal do Firsta. Mój kolega z kolei chodził i nikomu by nie polecił, był zdegustowany, narzekał na poziom... z niski itp. Ja natomiast (FCE mam od dawna, sam oceniam sie na CAE+) zapisałem sie niedawno poniekąd dlatego, ze jako braz sie uczy to mam 50% znizke (znaczy sie dostaje tyle samo darmowych poziomow co tych za ktore zaplace).

No i co? Placement test na początku, co ocenia możliwosci. wyszło mi 11/15, gosc co mnie zapisywal sprzedał mi kit, ze jak on tu przyszedl do mial poziom 7, a wyobrazcie sobie, ze mowi po angielsku jak rasowy Anglik.. :). Dodatkowo dostalem prezencik, ale zahcowując trzeźwośc umyslu zapisalem sie jednak na wyzszy poziom - 12.

Bylem na pierwszej lekcji już... i co? I okazuje sie, ze wszystkie cwiczenia zrobilem na 100%. Przepisuje sie na poziom 13 i tu zobacze jak bedzie. Wnioski - ta szkola zaniza twoj poziom po to, zeby miec margines bezpieczenstwa do gwarancji. dodatkowo minusem jest to, ze niby na lekcje z Native Speakerem umawiasz sie o dowolnej porze, ale czesto jest to godizna 10.00, 11.30, 20.30.... kurde, takie godziny nie kazdemu odpowiadają. Z drugiej strony można też trafic na dobra godzine 14-15.

Sam bym sie tu nie zapisał, ale skoro dostaje bonusa i i nie ja płace - jestem na utrzymaniu - to chcetnie sie czegos poucze. Pozdr.
Ludzie, spójrzcie może na adres komputera z którego wysyłane są przychylne dla Orange posty. Posty od "zadowolonych uczniów" piszą ludzie, którzy wyciągają od was kasę... - pracownicy Orange
Spojrz na swoje IP, widac ze tam pracujesz!! Dlatego w Twojej opini jestes malo wiarygodna osoba!!
Czy w takim razie istnieje możliwość rezygnacji z nauki w tej szkole w przypadku rozłożenia opłaty na raty w ramach podpisanej umowy z bankiem?
Heh, u mnie nie było tak różowo... Niestety. Ale to była moja wina bo do szkoły miałem "pod góre":-) Ale szczerze mówiąc, jestem zadowolony bo mimo chodzenia w kratkę kasa nie poszła się @#$$#, bo jak już mi leń przeszedł to wziąłem się ostro do nauki i CAE mam za sobą:-))))))
W sumie muszę polecić, ale głównie ludziom systematycznym.

Siemka!!!!!!!!!!!!!!
chodzilam do orange'a okolo 1,5 roku i musze przyznac ze niejednokrotnie lekcje przed komputerem wydawaly mi sie nudne. jedyne co naprawde w nich lubilam to filmy :) one nauczyly mnie chyba najwiecej. jesli chodzi o samodzielne wykonywanie zadan w ksiazce, to owszem przydatne, ale zbyt monotonne, czesto robilam je na tzw. "odwal sie". jednak co moge w tej szkole polecic to kursy na certyfikaty!!! osobiscie uczeszczalam na fce i wydaje mi sie, ze daly mi o wiele wiecej niz odbebnianie lekcji na komputerze. takze nauczyciele sa pomocni (jesli oczywiscie o te pomoc sie zwrocisz)np. jeden z nich pomogl mi w rozwiazaniu testow z j.ang.na studia :) niestety nie uczeszczalam do innych szkol jezykowych wiec nie moge porownac orange do jakiejkolwiek innej. radze popytac sie znajomych (a najlepiej wybrac sie do szkoly osobiscie i sprawdzic czy wychodzacy z zajec sa znudzeni czy zadowoleni hehe :)
aaa zapomnialam dodac, ze konsultant absolutnie sie mna nie interesowal!!! czy on w ogole wiedzial, ze istnieje??? nie wspominajac o tym, ze jak chcialam sie czegos dowiedziec, to prawie nigdy nie mozna bylo go zlapac, bo zajety, bo rozmawia przez telefon, bo z kims juz sie umowil, bo wyszedl (na papieroska)...
konsultant dostaje ode mnie MINUSA, a PLUSA daje nauczycielom z help desk-u :)
co do tego konsultanta, to masz calkowita racje!!!!
Wiecie co dajcie spokój 4500 tyś. zł?? Trzeba być idiotom żeby tyle zapłacić ja chodziłem do Profi Lingua i tam jest extra a nie to w OS.. 700 zł semestr zajęcia 3 razy w tygodniu( lekcja 2 godziny około) polecam
Orange to najgorsza szkoła o jakiej slyszalem, chciałem się zapisać miałem już uzgodnione wszystkie wszystkie warunki, drugiego dnia gdy przyszedłem popdisać umowę wszystko było dwa razy drożej i na opak
Mam do odpisania nie dokończny kurs w orange school. Jeśli ktoś reflektuje to podaję swój numer gg. Dobra cena! :)
Ups - oto numero [gg]

Pzdr
czesc!Moim zdaniem szkoła jest bardzo fajna,mili ludzie i jak czegos potrzebujesz to pomoga Ci.Ja chodze do tej szkoły od 9 miesiecy i nie nazekam.Tylko pamietaj nie kazdemu musi sie podobac taki tok nauczania,Ty moze bedziesz wolal cos innego,ale mi osobiscie sie podoba i jestem zadowolona.Musisz liczyc sie z tym,ze Ty sam bedziesz musial sie mobilizowac do tego kiedys masz isc do szkoly i sie pouczyc.Powiem Ci tyle ze ja dzieki tej szkole przestalam bac sie wypowiadac w jewzyku angielskim przy wiekszej gromadzie ludzi.Pamietaj przemysl ta decyzjke bardzo dobrze,bo to Tobie musi sie tam podobac,ale zapewniam Cie ze jest bardzo fajnie!
Powiem szczerze nie rozumiem zarzutów pod adresem "orange" typu, np: wystarczy kupić komputer i uczyć się w domu i podobnych, że jest to wyciąganie kasy i takie tam. A czy widzieliście firmę nie "non profit", która nie jest nastawiona na zysk? Jest to sprzeczne z wszelkimi zasadami ekonomii, finansów i rachunkowości. Można dyskutować co najwyżej nad jakością świadczonych przez Szkołę usług, a to już inna bajka. Uczę się w "orange" od ponad pół roku, kończę w tym czasie już drugi poziom - dzięki własnej determinacji w 50% (a to chyba podstawa jakiegokolwiek przyswajania wiedzy nie tylko języka), dzięki profesjonalnie przygotowanym ćwiczeniom ze sprzętem multimedialnym oraz zajęć z lektorem, ciekawych, na wysokim poziomie w małej grupie i w ilości odpowiadającej tych z komputerem. Jeśli chodzi o cenę, to porównałam ją z innymi znanymi szkołami, powszechnie uważanymi za dobre. Cena jednej lekcji (przy założeniu uczęszczania na wszystkie proponowane przez Szkołę zajęcia, czyli około 3-4 razy w tygodniu) wychodzi mniej więcej o połowę taniej. Dla mnie kalkulacja jest prosta.
A - cha i jeszcze jedna sprawa. W "orange" umawiam się w czasie, który mi odpowiada, uczę się w swoim własnym tempie, co wymaga znacznej samodyscypliny. Ale nie ukrywajmy, nie jest to szkoła dla dzieci, których należy dopingować nakazami i sankcjami za niedopełnienie obowiązków.
Polecam szczerze tę Szkołę, zwłaszcza jej oddział na Puławskiej i pozdrawiam wszystkich Forumowiczów. I prośbę mam jedną, niewielką: wiosna za pasem, słońce wysoko, przyroda budzi się do życia a my razem z nią: bądźmy dla siebie dobrzy na wiosnę, nie obrzucajmy się "błotem" a wszystkim będzie żyć łatwiej. Przesyłam wszystkim "za" i "przeciw" wielki uśmiech :-)))))))))))))))))))))))))
Lingwisto ze szkoly Orange! Nie mowi sie SPRZEGNIETE (ha-ha-ha!!!), lecz SPRZEZONE!
chętnie przejmę to brzemię na siebie, ale za darmo:

[email]
Dzięki ludziska za oświecenie. Dzisiaj byłem na rozmowie wstępnej i już prawie zdecydowałem się zapisać do tej szkoły, ale teraz na pewno tego nie zrobię, - strasznie nie cierpię naciągaczy.
Czy może mi ktoś doinformowany powiedzieć ile zarabiają lektorzy w Orange? Czy to zależy od regionu? A czy jako lektor też mam omijać tę placówkę szerokim łukiem. Słyszałem wiele o różnych szkołach regionu katowickiego, wiem do których szkół mam sie nie zbliżać, ale nic nie slyszałem (nie czytałem) o tym jakie warunki oferuje swym pracownikom szkoła Orange.
NAJLEPSZA SZKOŁA JĘZYKOWA TO U SZUSTERA W ŁODZI. tRADYCYJNE METODY, PROSTE ZASADY UCZĘSZCZNIA I PŁATNOŚCI A NIE JAKIEŚ DZIWOLĄGI W POSTACI CALLANÓW , ORANGE ITP. CZYLI ZAGRANICZNYCH FIRM, KTÓRE ZAKŁADAJĄ FILIE W CELU TRZEPANIA KASIORY.

SZUSTER- DOBRE BO POLSKIE
Jesteśmy z Łodzi, bardzo cenimy Szustera za wieloletnie trxzymanie dobrego poziomu i pasję, choć nasza szkoła mamy nadzieję wypada nieźle.Tym wszytskim zacietrzewionym poddajemy pod rozwagę jedną prostą myśl. Język jest narzędziem społecznym, służy do komunikowania się z ludźmi.Komunikowanie się z komputerem w języku obcym nie jest umiejętnością , którą można nazwać znajomością języka. To technicza umiejętność. Niech by ktoś, kto własnie gada z komputerem spróbował odebrać telefon i pogadać na szybko po angielsku. To jest test postępu wiedzy. Pamiętacie sztuczne laboratoria językowe? To jest takei nowoczesne laboratorium- kabiny zastąpiły komputery.
Tradycyjne metody moga być wspeirane przez komputer , ale do komunikacji potrzebny jest człowiek.
Ty chyba jestes jebniety wasza szkola znajdzie sie w telewizji jako maszyna do dojenia pieniedzy wy chyba z huja spdliscie kazdy kto pisze o Orange dobre rzeczy to pracownik tej szkoły ciekawe ile zplacili Ci za to zebys take brednie napisal BEZ POWAZANIA:)
czesc chce sie wlasnie tam zapisac do orange w lodzi napisz mi swoj tel to pogadamy moze cos mi powiesz o tej szkole [email]
mam prosbe moze ktos poleci dobra szkole dla poczatkujacych bo narazie to same ku... leca a ja chce sie gdzies zapisac i teraz to niewiem sam gdzie mialem sie zapisac do orange ale teraz to chyba poszukam czegos innego ma ktos jakis pomysl
qdqdqd
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 90
| następna