samodzielna nauka do CAE

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 224
Bartholomew - dzięki za zauważenie bo rzeczywiście założyłem tego posta dla troche innych celow..Chciałem żeby ludzie którzy maja CAE za sobą podali jakieś wskazówki jak się uczyć aby zdać. Oczywiście nie mam nic przeciwko i nie potepiam tego że ludzie wymieniają sie adresami do wysyłania testów ale jeżeli ktoś posiada wyżej wymienione wskazówki to bardzo bym prosił: [email] Pozdrawiam wszystkich sympatyków języka angielskiego!
super sprawa z ta rosyjska stronka wielkie dzieki
nie moge znalesc tego okienka:(
znalazlam..hi hi
uff
ja zdawałem w czasie ostatnich wakacji. Najgorzej mieli ci co myśleli,że jak znają dobrze angielski to sobie poradzą- niestety część się zawiodła, bo to specyficzny test- jest okropnie mało czasu- kolega zdający ze mną miał zrobił cały use of english, ale nia zdążył wpisać ich na kartę. Jak się nie zmieścisz w czasie, to nie ma zmiłuj się- nikt nie reaguje na prośby "jeszcze chwilka". Dlatego trzega rozwiązywać past papery (księgarnia, biblioteka british council, internet) i trzeba sobie narzucic rygorystycznie czas. Zaryzykuje stwierdzenie, że nawet jak ktoś jest na poziomie CAE, a nigdy nie widział testów na oczy, to może mieć z nimi problem. Jak dla mnie to czas był większą barierą niż sam język (wyjątek listening oczywiście). Sam egzamin z drugiej strony trwa dość długo, więc radzę się dobrze wyspać przed pisaniem. Jak wyszadłem po use of english z sali to nie wiedzialem jak się nazywam:) Są różne techniki rozwiązywania testów (szukanie słów-kluczy, nie czytanie a wertowanie wzrokiem tekstu, tam gdzie trzega wstawiać zdania do tekstu czyta się tylko zdanie przed i po luce), ale jak dla mnie to są one bardziej ryzykowne, zawsze może się zdarzyć że coś ci umknie, więc lepiej raz a dobrze tekst przeczytać (wg mnie) i zostawić sobie zapas PONAD 7 minut na przepisanie odpowiedzi- głupio stracic punkty za coś do czego znasz odpowiedź. Życzę powodzenia, chyba nie jest ten test aż taki straszny jak napisałem, ale chyba lepiej jest się mile zaskoczyc.
dzieki, strona jest niesamowita, chodz ciezko sie nauczyc ja obslugiwac, pozniej jest juz z gorki; super ;)
Witam :) Mam pytanko: czy ktoś może wie z jakiej stronki można ściągnąć książkę "Advanced language practice" Vince'a w pdf? Niestety ani na artefact, ani na englishtips jej nie ma :(
czy możecie mi też przesłać testy? [email]
cześc czy mogłbyś mi przesłać testy [email]
hej.moja znajomość internetu jest znikoma,a co dopiero jeszcze w wersji rosyjskiej-fajna strona,ale za bardzo nie wiem,co z nią uczynić.
będę wdzięczna za przesłanie tych testów-mój e-mail:
[email]
dziękuję:)
podrawiam i życzę zdania wszystkich egzaminów:)
Witam , czy mogę też prosić o testy na CAE , na [email]
Z góry bardzo dziękuję

Tomek
Ludzie a ile srednio czekaliscie az wysla wam link do tej strony na skrzynke. Ja sie zarejestrowalem jakies 3 dni temu i zaden link mi nie przychodzi:(:(:(
ja czekalam moze pare minutek
Kurcze to jak to jest?? Ja pierwszy raz rejestrowalem sie jakies 5 dni temu i do tej pory nic mi nie przyszlo na skrzynke. Wczoraj znowu sie rejestrowalem i dzisiaj znowu nic na skrzynce:(( Kurcze, juz sam nie wiem ale chyba jeszcze nie zglupialem do reszty i umiem wpisac login, haslo i jakies cyferki kodu i sie zarejestrowac. Do tych co jeszcze sledza ten watek - prosze napiszcie mi czy ta strona jest jeszcze aktualna?? Moze zbyt wiele osob sciagalo i wprowadzili jakies ograniczenia?? A Wy kiedy sie tam rejestrowaliscie? Pozdrawiam.
Udalo sie! Jednak to byl moj blad:( Myslalem ze przy rejestracji trzeba wpisac haslo englishtips.org a okazalo sie ze haslo to dotyczy tylko przejscia do samej rejestracji a pozniej juz sobie sami wymyslamy haslo. Ja niestety uparcie wklepywalem englishtips.org juz przy samej rejestracji:) Ale ze mnie *** Swoja droga ta strona to raj, czy tak jak juz ktos wspomnial kopalnia! Dzieki writing:) Sciagam jak szalony:) A najbardziej smieszy mnie zdanie: "The agreement of the downloading requirements verifies the fact that these materials will be downloaded only for familiarising and after looking them through you these files will be deleted from your hard disk" Hehehe, ja tam nie mam zamiaru nic pozniej kasowac:) Pozdrawiam wszystkich napalencow!
BTW

wcale nie musicie znac rosyjskiego by obslugiwac te stronke

w prawej kolumnie jest zakladka do zmiany jezyka na angielski:D

pozdrw
Witam wszystkich przygotowujacych sie samodzielnie do Cae ja rowniez ucze sie w domku przerobilam juz focus on advance+cwiczenia nie ma jednak do tego klucza jesli znacie kogos lub sami to posiadacie to bardzo prosilabym o przeslani e na [email]

Poza tym jak macie jakies cwiczonka to tez bardzo prosze ja oczywiscie jak bede miec cos interesujacego tez przesle

Pozdrawiam
Witam wszystkich przygotowujacych sie samodzielnie do cae>
Ja rowniez ucze sie w domku, Obecnie ma ksiazke i cwiczenia z Focus on advance niestety obie sa bez klucza bylabym bardzo wdzieczna gdyby znalazl sie ktos kto to ma i przeslal mi to na maila>

[email]
a ja wczoraj sie zalogowalam parokrotnie i do dzisiaj nie dostalam zadnej odpowiedzi !!!!

nie wiem o co chodzi : /
Czy mogłabym również prosić o testy?:))
mój mail : [email]

z góry wielkie dzięki:))
czy ja też mogłabym sie usmiechnąć o testy do CAE?:) będę praktykować douczanie typowo domowe i bardzo by mi się przydały:] z góry dzięki!
[email]
Ja rownież poprosił bym o materialy na maila [email]
Jesli potrzebujecie ksiazek wystarczy tylko przesledzic ten watek od poczatku:D pozdrawiam
Hej. Czy mogę prosić o przesłanie na maila: [email] jakiś testów do CAE? Dzięki serdeczne.
ja tez marze o zdaniu egzaminu dopiero zaczynam nauke potrzebne mi wsparcie i to bardzo. uciesze sie okrutnie z testow, roznych materialow, stron, spisu literatury i wskazowek co robic dzielcie sie doswiadczeniem. z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam wszystkich zdajacych trzymam za was kciuki ;-) prosze o pomoc
zapomnialam podac maila ;-) [email] dzieki z gory !!!!
Wow !!!
morons
hejka prosiłbym o te teściki też jeśli to wam nie sprawi kłopotu przeslijcie na maila
[email]

Naprawdę bardzo mi się przydadzą i zrobię z nich dobry uzytek i bedę dawał tej pani która co rano na dole żebrze (a którą czasem źle traktowałem) codziennie 2 zł i będę wyrzucał grzecznie śmieci jak mama powie i bedę sie uczył na piątkach i będę chodizł wcześnie spać i nie będę Jolki podglądał przez dziurkę od klucza.
Jednym słowem bedę wam bardzo wdzięczny
zrozumcie człowieka w potrzebie, ulitujcie się, miejcie litości miejcie serce
Błagam no błagam !!!!!!
Witam! Czy też mogę prosić o testy? Z góry dziękuję!!! Pozdro!

[email]
Witam!

Czy kto.s z Was mógłby przesłąc mi te tesy do CAE? Byłabym bardzo wdzięczna, baaardzo! Z góry dziekuje dobrym ludziom! :-)

Mój mail to: [email]
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 224

« 

Studia językowe