BELFAST- KTO TAM BYL?

Temat przeniesiony do archwium.
1471-1500 z 1537
No wlasnie, ja tez tak robie. Rozsunac troche bolce i juz pasuje :) Milego uzytkowania sprzetu na prad:)
Jak przetlumaczysz papiery to nie bedzie problemu . Muszisz jednak mowic po angielsku . Jak juz sie zdecydujesz tu przyjechac to napisz do mnie , moze bede mogla ci pomoc w znalezienu pracy. To moj mail [email]
Szukam tez ludzi do pracy na budowie z doswiadczeniem (udokumentowanym) i umiejetnoscia porozumiewania sie w jezyku angielskim . Niepobieram za to zadnych oplat , szukam pracownikow bezposrednio dla mojego pracodawcy.
Jak przetlumaczysz papiery to nie bedzie problemu . Muszisz jednak mowic po angielsku . Jak juz sie zdecydujesz tu przyjechac to napisz do mnie , moze bede mogla ci pomoc w znalezienu pracy. To moj mail [email]
Szukam tez ludzi do pracy na budowie z doswiadczeniem (udokumentowanym) i umiejetnoscia porozumiewania sie w jezyku angielskim . Niepobieram za to zadnych oplat , szukam pracownikow bezposrednio dla mojego pracodawcy.
Mam do wynajecia mieszkanie 2 sypialnie plus livingroom. 360 funtow za miesiac od zaraz . Na donegall street . Blisko do centrum .
Moj mail [email]
no hej kasia 21 a gdzie do kladnie potrzebuja do tej pracy?/
Kochane podatki
dla tych co nie chcą zasilać kasy polskiego US

Trwa akcja:
POLACY PRZECIWKO PODWÓJNEMU OPODATKOWANIU
Jest to petycja do Zyty Gilowskiej (Ministra Finansów), żeby zrobiła porządek z tą sprawą.
Więcej do poczytania na stronie http://www.goniec.com/petycja/
pozostaje wydrukować i odpowiedzieć sobie na pytanie podpisać, czy nie podpisać?
pozdrawiam
W Belfascie . Dokladnie potrzebuja ludzi do pracy na budowie z doswiadczeniem i umiejetnoscia porozumiewania sie po angielsku .
Prowadzimy tez rekrutacje kobiet do sprzatania . Praca jest stala, na kontrakt . Jest to sprzatanie na budowach , generalne pozadki jak zamiecienie smieci z podlogi , wyczyszczenie grzejnikow, lazienek i gniazdek . Nic ciezkiego . Zainteresowane osoby prosze o kontakt [email]
Czesc Astrolog.

W sprawie tych pokoi do wynajecia to napisz do mnie na [email]
W marcu zaczynam prace w Northbrook, tak jak Ci pisalem na GG (kolega od Oracle). Cos mi na poczatku firma wynajmie ale pozniej bede musial sam poszukac.

Pozdrawiam

Andrzej
w firmie dla ktorej pracuje szukaja dziewczyn do sprzatania , z jakim kolwiek doswiadczeniem. od zaraz na stale . 5 funtow za godzine . Po 3 miesiacach za nadgodziny 6 funtow za godzine . Mozecie wyslac m swoje cv [email] i numer kontaktowy .
Ma ktos moze do sprzedania tel.
samsung D500 lub D600
hej kasia21 napisalam na twoj adres list.i czekam caly czas na odp a to dla mnie bardzo wazne
Kdo rozumi cesky, najde spoustu zajimavych informaci o praci a ubytovani v Irsku (pozor, ne severnim) na strankach me zname z Dublinu http://mbm.dotnet11.hostbasket.com/iis/
Tak pekne pocteni...
Darmowy telefon do Polski, Francji, UK itd. nie mobil http://www.internetcalls.com/en/index.html
Witam na jakiej zasadzie działa ten telefon , a co z kosztem rozmowy ? Jest za darmo , czy może sie okazac , że 3eba bedzie za te rozmowy płacic np doliczą mi to do neostrady
już wiem można tylko chwile gadac , a potem 3eba na nowo sie logowac i tak w koło
czesc mam pytanie o ubezpieczenie samochodu
Jak zrobic zeby placic jak najmniejsze ubezpieczenie (samochod kupiony w irlandii)?
Slyszalam ze jezeli w polsce mialo sie samochod i ubezpieczenie to tutaj mozna miec znizke? czy ktos ubezpieczal juz tutaj samochod i moze mi powiedziec jak to wszystko najlepiej zalatwic
Pozdrawiam
w ogloszeniach o sprzedaz samochodu pojawia sie: MOTd (np. MOTd to March 06) o co tu chodzi??
eeee
Mam pokój do wynajecia w Lisburn, blisko Tesco. Koszt to 120£ za miesiac + oplaty. Jesli jest ktos zainteresowany - to kontakt: [tel](raczej wieczorem). Pozdrawiam.
Siemka!Jezeli chodzi o ubezpieczalnie to naiprosciej i w sumie najtaniej wychodzi Tesco i Post Office.Uznaja znizki z polski ,jest kilka czynnikow dodatkowych obnizajacych koszty ubezpieczenia,min.wiek,od kiedy masz prawko,stan cywilny,plac gdzie parkujesz sam,czy mieszkasz w miescie ,w jakiej dzielnicy itd.MOT to przeglad techniczny,mam za soba dwa ,w sumie nic strasznego koszt 38L,TAX wazne!!! w zaleznosci od poj silnika.I tak np.
PLace ubezpieczenie msc.35L za Peugota 306 rocznie wyszlo 355L, Tax 60Lna 6msc 120 za 1 rok poj silnika 1400.Tyle!!Przyjemnej jazdy!! :):)
Ociec z Ballyclare
Witacie wszyscy

7 III przylauje do Belfastu :-) wiem że wszyscy sie cieszycie

Ponieważ pierwszy raz będe w anglojęzycznym kraju i to w dodatku tak specyficznym miejscu jak Belfast prosze wszystkich jacy mieszkają tam o kilka rad.

Poprostu napiszcie co was zaskoczyło w pierwszym okresie pobytu w Belfaście - wszelkie opinie mile widziane

oczywiście poczytałem sobie wypowiedzi na forum ale jakieś nowe i nieopisywane spostrzeżenia będą z pewnością bardzo ciekawe i pomocne

Pozdrawiam sczególnie osobe o nicku "aktoto" bardzo fajne posty - jeśli będzie możliwość chętnie postawie Ci piwko w Belfaście

A dla ścisości jestem informatkiem adminem Win NT , serwisantem i troche tworze stronki web w Belfaście mam obstawiony pokoik ale za pracą chce sie rozglądać na miescu. Głównie jade po nauke języka obecnie moim zdaniem znam tak średnio jakieś 7 000 słówek i w miare gramatyke jak sie zastanowie to te podst 6 czasów jakoś sklece :-) ale o płynnym mówieniu to na razie nie ma mowy :-(

Jeszcze raz wszystkich serdecznie pozdrawiam - Bogdan

PS możecie mnie łapać na [gg]
Tak, juz teraz tez wiem... :-(((
Byl jsem dnes na letisti. Trochu jsi mne zklamal, ze priletis az 7.3... :-(
MOTd oznacza przeglad techniczny-w podanym przez Ciebie przykladzie do marca 2006.

Za kilka dni rusza forum poswiecone Polakom w Belfascie,postaramy sie w ten sposob(w miare swoich skromnych mozliwosci)choc troche pomoc rodakom zarowno tym mieszkajacym jak i dopiero wybierajacym sie do Belfastu.

Pozdrawiam
No dzieki Bodzio, ja chetnie naciagam nieznajomych na piwo wiec mysle, ze spikniemy sie kiedys w tym miescie.
Ziomalski (gość) pytal gdzie spotykaja sie Polacy, w jakim klubie... Z tego co zaobserwowalem, tu i owdzie mozna spotkac grupki mlodych ludzi w barach, czasami nawet przy polskim piwie (zeszly piatek w Bridge House: http://tinyurl.com/h7fl4 ) byly takze organizowane wczesniej spotkania: Ctrl+F szukaj "Polska Noc" - ale... niestety, nie czuje sie za bardzo przynaleznosci narodwej wsrod ukradkiem zerkajacych na siebie przybyszy z wschodniocentralnej europy... to zapewne skutki dlugoletnich rozbiorow kraju w czasie ktorych kazdy staral sie pilnowac wylacznie swego i swiadomosc wspolnej przegranej miast jeszcze bardziej zblizyc - wyksztalcila w nas raczej wrogie nastawienie do towarzyszy niedoli. Pozniej dwie wojny, zdrajcy, kolaboranci... ja nie wiem... byc moze to byl wtedy tylko wymysl propagandy a teraz zupelnie innych rzeczy w szkole ucza...?
Bylo nie bylo (j.b.w rylo!) mozna jeszcze skorzystac z informacji podawanych przez kamellona (Ctrl+F szukaj "kameleon") - co prawda nie przy piwku ale przy winie i to swietn... eee... swiętym na dodatek, hm... kto wie, dla niektorych bylaby to alternatywa ewentualnie do przemyslenia... Slyszalem takze, ze w barze jednego z wiekszych hoteli w Belfascie spotkac mozna pod koniec tygodnia kilku stalych bywalcow naszego forum ale... kto wie, czy nie sa to tylko plotki :-)

Zna ktos film "IDENTITY"? Pamietacie w nim rozmowe Amandy Peet z jedna z osobowosci, bodajze... z Larrym?
Witam!!!
Mam pytanie:
Chodzi mianowicie o to czy oplaca sie lepiej zamienic Euro w Polsce na Funty czy tez lepiej bedzie jak zamienie je dopiero w Belfascie????
Teraz Euro stoi po 3,69 sprz. a Funty 5,6 kupno
O wlasnie, dobre pytanie, bo jak sie zdaje funta po uczciwym kursie na zlotowke tu nie zamienisz?
Czysto teoretycznie zdaje sie w zasadzie zamienic Euro na Funty. Aczkolwiek poniekad odwrotnie a nie zawsze w rzeczy samej a czy w kraju czy juz po przylocie, nie zawsze tudziez owdzie. Byc moze dostaniesz w plecy ale z tym to roznie bywa nawet i na poczcie. Byc moze link z Belfastu doda troche rozjasnienia:

http://tinyurl.com/fbk7b
Temat przeniesiony do archwium.
1471-1500 z 1537