Cytat: serafitek
A jak się przygotowujecie do tego egzaminu? Rozmawialiście może z kimś z biura jak to będzie wyglądać? Czy rzeczywiście będzie to test abc? I ile on mniej więcej będzie trwał? Dzięęęęęęki
zależy o którym egzaminie mówisz, bo jest ich kilka. Ja zdawałam Oxford Placement Test, więc o tym mogę coś powiedzieć :)
składa się z ok.30 pytań z use of english i ok.15 z listeningu.
Ja jestem ogólnie dobra z angielskiego, matury rozszerzone zdaję po ok.85-90%, a ten test zdałam na 63%... nie był trudny, bo gramatycznie to prostszy niż matura rozszerzona, ale był głupi. Może ja trafiłam akurat na taki.. ale jeśli chodzi o gramatykę, to strasznie dużo było pytań , które wyglądały na dialog między dwoma osobami, i w a,b,c,d trzeba było odpowiedzieć co dana osoba miała na myśli, a było to o tyle bez sensu bo zależało to od intonacji jej wypowiedzi - więc niby skąd mamy to wiedzieć skoro to czytamy.. praktycznie w ogóle żadnych zasadach gramatycznych, jedno zadanie gdzie trzeba słowa w luki wpisywać, no a reszta z gramatyki to abcd więc co jak co 25 % szans jest, ale tak jak mówię, nie wiem co miało to sprawdzić.. a co do listeningu, był średni, bo praktycznie każde nagranie trwało 1,5 minuty, więc nie było czasu by drugi raz to odsłuchać! więc dużo błędów można było narobić ... heh, ale może tylko ja taki miałam, może są inne.. :) aha, i zapomniałam dodać, że jest na to 60 minut, dlatego gdy robi się gramatykę to nie można się zastanawiać tylko jak najszybciej robić zadania by zdążyć na listeningu.. ja mialam 27 pytań z gramatyki i 16 z listeningu, nie odsłuchiwałam drugi raz, gramatykę przeleciałam szybko, a i tak nie starczyło mi czasu na ostatnie dwa pytania... heh, głupio trochę :P
edytowany przez onevision: 01 mar 2014