Studia w Danii.

Temat przeniesiony do archwium.
1111-1140 z 1614
A jak tam egzaminy? Wszyscy zadowoleni z wyników? :D
Cytat: Juluchna
A jak tam egzaminy? Wszyscy zadowoleni z wyników? :D

jak najbardziej :)
Wybiera się ktoś do Kopenhagi na marketing ?
Ja bede aplikowac do kopenhagi na aalborg university na kierunek media managment :) Chetnie skontaktowalabym sie z kims kto juz tam studiowal lub studiuje i przekazalby mi wszystkie przydatne informacje ;) klaudiass3 na jaki uniwersytet sie wybierasz ? Moglybysmy pomyslec o wspolnym mieszkaniu ;) pozdrawiam, Jagoda :)
planujecie szukać mieszkania w Kopenhadze czy jakieś akademiki? też będę musiała czegoś poszukać, tyle, że ja jadę tam już pod koniec czerwca
Cytat: megii8
planujecie szukać mieszkania w Kopenhadze czy jakieś akademiki? też będę musiała czegoś poszukać, tyle, że ja jadę tam już pod koniec czerwca

a masz tam juz jakas nagrana prace? :)
No wlasnie sama nie wiem co sie bardziej oplaca ;) jak ogarniemy cos w kilka osib moznaby wynajac mieszkanie w centrum i wyjdzie jeszcze taniej niz akademik :)
Cytat: onevision

a masz tam juz jakas nagrana prace? :)

póki co nie, ale na początek mam gdzie przemieszkać zanim znajde mieszkanie i licze na to, że w tym czasie znajdzie się tez jakakolwiek praca
Hej. Aplikuje w tym roku na KEA kierunek Computer Science przez biuro PERFECT. Rozmawialem z jednym studentem z KEA i dlatego wybralem ta uczelnie, ale wy slyszeliscie o niej moze cos :D ?
Na drugim miejscu mam Computer Sceince na CBA.
Jesli zakwalifikuja mnie na rozmowe kwalifikacyjna to ciezko ja przejsc ?
Podobno malo osob wybiera CS i generalnie latwo jest sie dostac, prawda to ?
Zdalem IELTS'a na 6,5 i to jest wlasnie taki moj poziom z ang, na pograniczu B2 i C1 ;)
Wystarczy spokojnie, czy bedzie ciezko :p ?

A no i jeszcze jedno, na prawde z praca w Kopenhadze jest tak ze trzeba miec "dzikiego farta" zeby cos znalezc czy jak sie zacznie szukac jeszcze w wakacje to jest wykonalne ?
edytowany przez Piwek95: 18 mar 2014
podobno da się znaleźć, ale w wakacje z jednej strony jest ciężej, bo więcej ludzi chce pracować ale i takiej sezonowej pracy jest więcej. więc dużo też od szczęścia zależy od tego co chcesz robić ;)
edytowany przez megii8: 18 mar 2014
Ja ''wybieram'' się na Copenhagen Business Academy na marketing managment , ale nie wiem czy mnie przyjmą na wrzesień, jak nie to zacznę od lutego.
a to studia tylko w kopenhadze zaczynaja sie we wrzesniu? aarhus akademie itp to sierpien? czy mozna to jakos przesunac tez na wrzesien? orientujecie sie?
studia zaczynają się jakoś pod koniec sierpnia, nawet nie wiem czy nie w ostatnim tygodniu jakos
hej, ja tez sie wybieram na marketing management w Kbh. wlasciwie na markedsføringsøkonomi, bo studia po dunsku. Wiecie moze kiedy mozna sie spodziewać jakiejs informacji o zaproszeniu na rozmowe?
Semestr zimowy zaczyna sie pod koniec sierpnia, a kiedy sie konczy tak jakby rok akademicki ?
Z tego co się orientuję to na przełomie czerwca/lipca. Ponawiam pytanie : Czy ktoś będzie szukał mieszkania w Kopenhadze ?:)
ja, ale w lipcu, więc pewnie trochę za wcześnie. kiedy planujecie przyjechać do Danii?
ja, ale w lipcu, więc pewnie trochę za wcześnie. kiedy planujecie przyjechać do Danii?

ja chyba jakoś na początku sierpnia ;>
Ja też na początku sierpnia ;) Mogłybyśmy razem cos znalezć, zawsze raźniej ;)
wybiera sie ktos moze na ZIBAT-Koge albo Roskilde?
ja do Koge :)
Ja składałam też do Roskilde :) A ZIBAT przeprowadzał już testy ?
przez jakie biuro składałaś? jeśli eduaborad to o testach jeszcze nic nie wiadomo
ok dzięki za info
Witam wszystkich :)

Jestem absolwentem Aalborg University. Zrobiłem tam magisterke w Kopenhadze w 2012. Jeśli macie jakieś pytania to walcie śmiało na [email] Od kilku miesięcy jestem też oficjalnym przedstawicielem AAU w Polsce, więc jak macie ochotę wyjechać na studia, to zapraszam do siebie - załatwię wszystkie formalności i pomogę przygotowac się do wyjazdu. W tym roku nie pobieram żadnych opłat za pomoc w aplikacji :)

Jak chcecie uzyskać więcej informacji, to zapraszam też na www.studyflow.pl, albo możemy się też umówić na Skype :)

Pozdrawiam,
Konrad
ktos juz sie umowil na rozmowe kwalifikacyjna ?:)
Czy wie ktoś może jak wygląda zadanie egzaminacyjne na UCN Technology & Business?
Ktoś z Was może zamierza wynajmować mieszkanie, czy preferujecie się lokować w akademiku?Chodzi mi o Aarhus
co do rozmowy to ja nie, jeszcze czekam na odpowiedź ;)
Cytat: bluznierca1
Ktoś z Was może zamierza wynajmować mieszkanie, czy preferujecie się lokować w akademiku?Chodzi mi o Aarhus

ja na razie złożyłam aplikacje o akademik, bo nie wiem czy na początku udałoby mi się znaleźć fajne mieszkanie i więcej osób do mieszkania.. więc chyba na razie przeczekam w akademiku i później wolałabym przenieść się już do mieszkania :) aTy?
Temat przeniesiony do archwium.
1111-1140 z 1614

»

FCE - sesja letnia 2004