Cytat: lesio.patryk
Cześć też zastanawiam się nad podjęciem nauki, interesuję się trzema szkołami
1 - British School cena około 1500 złotych 56 H ( 1 H - 90 m ) W sumie 84 godziny
2 - English For You cena około 1000 złotych 70 H ( 1 H - 45 m ) W sumie 53 godziny
3 - Pygmalion cena około 1600 złotych za 60 H ( 1 H - 90 m ) W sumie 90 godzin
Zastanawiam się na poważnie nad pygmalionem, mam sporo zaległości do nadrobienia.
Czy ktoś miał styczność z tymi szkołami? Jestem na poziomie B1 . . . na samym początku. Czy w moim wypadku większe będzie miało to znaczenie. Czy każdy lektor przy tak niskim poziomie czegoś mnie nauczy :)
Proszę o wasze opinie.
Chodziłem do English For You na kurs ogólny - konwersacyjny poziom B1/B2. Moje wrażenia są następujące
a) wykorzystywano ciekawe materiał z prasy anglojęzycznej
b)konwersacje dynamicznie prowadzone i moderowane przez naszych nativów( byli i ze Stanów i United Kingdom), każdy musiał mówić i nie mógł się schować za "plecami" Bardzo zwracano uwagę na błędy i zawsze native wyłapywał gdy coś było nie tak.Grupa była maleńka i dobrze dopasowana. Poznaliśmy sporo idiomów i zwrotów angielskich
c) Polska lektorka starannie przeprowadzała nas przez kolejne sprawy związane z czasami i całą gramatyką.
d) jako wsparcie kursu wykorzystywałem dodatkowe warsztaty konwersacyjne w formie spotkań w kafejce dyskusyjnej (prowadzone też przez native speakers)
Osobiście uważam, że jeżeli ktoś potrzebuje kursu ukierunkowanego na mówienie może śmiało uderzać do tej English For You.
Pytasz o Pygamalion znam tę szkołę z kursu do matury i moje wrażenia są następujące:
a) przyjazna i bardzo kameralna atmosfera szkoły na Saskiej Kępie( pomocni lektorzy i bardzo elastyczne pani w sekretariacie.
b) uczyła mnie Pani Magda, bardzo dokładnie i rzetelnie omawiała każdy Unit i dział.
c) widać, ze wiedzą jak dokładnie przygotować człowieka do matury, sporo prac domowych i testów.
Moja opinia też na tak
edytowany przez masar: 30 maj 2016