camp leaders / camp america 2011 r

Temat przeniesiony do archwium.
541-570 z 759
Cytat: koprr
a zna ktos moze adres jakiegos miedzynarodowego forum ogolnego dla wszystkich programow typu camp? poszukuje informacji na temat campu w ktorym bede pracowac, a wiem ze wspolpracowali np z CCUSA. Probowalam cos znalezc ale nie moge :/

Nie wiem czy takie forum w ogóle istnieje. Ale jest strona CL na FB, taka dla ludzi z całej Europy.
dzieki za odp :) wiem o tej stronie ale wiele mi nie pomoze, bo ten camp pierwszy raz w tym roku wspolpracuje z CL ;)
Hej wszystkim i Wesołych Świąt!
Właśnie kończę swoją aplikację i mam pytanie. Wiecie może czym charakteryzują się residential camp? Bo nigdzie nie mogę tego znaleźć :/ To jakieś campy sportowe czy jak?
I pytanie odnośnie dat, w aplikacji mam 6 czerwca ale datę wylotu podałam 4 czerwca bo chce odwiedzić koleżankę w Philly, ale właśnie doczytałam w umowie że data wylotu musi pokrywać się z datą zatrudnienia na campie. Czyli muszę zmienić datę w aplikacji na 4 czerwca tak?
Cytat: koprr
dzieki za odp :) wiem o tej stronie ale wiele mi nie pomoze, bo ten camp pierwszy raz w tym roku wspolpracuje z CL ;)

A jakie informacje są Ci potrzebne? Może możesz je uzyskać od pracodawcy? Z moich doświadczeń z Amerykanami wynika, że są bardzo otwarci i cierpliwie odpowiadają nawet na najgłupsze pytania :P PS mój camp w zeszłym roku tez pierwszy raz współpracował z CL :))

Cytat: Francesca_F
Hej wszystkim i Wesołych Świąt!
Właśnie kończę swoją aplikację i mam pytanie. Wiecie może czym charakteryzują się residential camp? Bo nigdzie nie mogę tego znaleźć :/ To jakieś campy sportowe czy jak?
I pytanie odnośnie dat, w aplikacji mam 6 czerwca ale datę wylotu podałam 4 czerwca bo chce odwiedzić koleżankę w Philly, ale właśnie doczytałam w umowie że data wylotu musi pokrywać się z datą zatrudnienia na campie. Czyli muszę zmienić datę w aplikacji na 4 czerwca tak?

Witaj,
Nie wiem jak to do końca jest, ale zakładam,że w związku z tym, że datą rozpoczęcia kontraktu jest data wylotu to pewnie odwiedziny przed campem się nie udadzą. Chyba,że jakoś indywidualnie się umówisz z pracodawcą (ale nie sądze żeby się zgodził, bo przecież traci wtedy pieniądze, za ten dzień kiedy nie pracujesz no i jest za Ciebie odpowiedzialny /kwestie ubezpieczenia/ a przecież nie wie co robisz). Po campie to co innego.
Jeżeli chodzi o residential camp, to wpisz w google "residential camp" i wyszuka Ci wikipedię po angielsku z hasłem 'summer camp". wejdź w to i przeczytać podpunkt "organisation" - tam jest trochę. Nie wiem czy Ci to w czymś pomoże, ale zawsze się czegoś dowiesz. Nie będę tego tu kopiować, bo za dużo by wyszło :) Pozdrawiam i życze powodzenia! :)
Hej, widzę że tutaj też rośnie grupa przyszłych campowiczów:) a może wiecie coś na temat campu KAWAGA niedaleko Minoquy? Razem z koleżanka dostałysmy się tam do pracy i szukamy wszelkich wiadomosci na ten temat:)
Wybiera się ktoś może w tym roku z okolic Śląska? Bo dobrze by było lecieć z kimś, bo mam dziwny talent do gubienia się nawet we własnym mieście a co dopiero w NY i dotarcie na camp :( Więc, jak by ktoś miał wylot 4 czerwca będzie mi miło służyć za towarzystwo :)
ja lece wtedy i jestem z Bielska-Białej:)
@Francesca ja ze śląska ale niestety kilka dni pozniej bo bodajze 9 czy 11 cos tedy:D
No i aplikacja zakończona teraz czekanie :)
A tak przy okazji to co oznacza English "Language Rating of BB" bo nie wiem :/ początkujący?
I gdzie wyświetla się jak mnie jakiś camp przegląda? W zakładce Camp Jobs?
A i jeszcze jedno, jak nie spodoba mi się pierwszy camp jaki będzie mną zainteresowany to mogę go odrzucić? Czy to jest wtedy złamanie regulaminu ?
hej:),wybiera się ktoś na targi? jeśli tak to jak się przygotowujecie do rozmowy z pracodawcami?
Francesca, na głównej pojawi ci się informacja On review, jeżeli bedzie jakiś camp tobą zainteresowany, jezeli cie zatrudbi bedzie Placeable. Wydaje mi sie ze nie jest mozliwe odrzucenie zatrudnienia z powodu własnego widzimisie, a w zasadzie to chyba chodzi o to o ile sie nie myle, jezeli ci bardzo zalezy na wyjezdzie, zeby dostać jakąkolwiek pracę, bo konkurencja jest spora... To nie ty wybierasz sobie kamp, ale kamp wybiera ciebie:P
Cytat: _agnieha_
Francesca, na głównej pojawi ci się informacja On review, jeżeli bedzie jakiś camp tobą zainteresowany, jezeli cie zatrudbi bedzie Placeable. Wydaje mi sie ze nie jest mozliwe odrzucenie zatrudnienia z powodu własnego widzimisie, a w zasadzie to chyba chodzi o to o ile sie nie myle, jezeli ci bardzo zalezy na wyjezdzie, zeby dostać jakąkolwiek pracę, bo konkurencja jest spora... To nie ty wybierasz sobie kamp, ale kamp wybiera ciebie:P

@Francesca jest dokładnie tak. Czasami kamp którego jesteś on review wcale Cię nie wybierze. Ale to prawda, konkurencja jest spora i trzeba brać co dają:)
hej ludziska, powiedzcie mi szybko co napisac w mailu do campa u którego jestem on review?? :):):) YMCA Camp Frank A. Day,moze ktos jeszcze tam się wybiera?? prosze o szybką odp:)
a w ogóle gdzie jest adres e mail do campu jak sie jest on review? bo u mnie jest tylko nazwa campu i status..
Hej ;) Ja mialem kiedys tez takie pytanie, no wiec napisalem do biura CL i dostalem odpowiedź, aby napisac tak:

Hello there,

My name ( I am, this is) .... Thank you for choosing (reviewing, considering) my application (profile) , itp

* nalezy wspomniec nazwe kampu w emailu, sprawdzic strone, strone na facebooku (warto zostac fanem - nawet tylko na okres review :) Jesli chodzi o facebook to kampy sprawdzaja zdjecia uczestnikow przed zatrudnieniem, wiec radzimy albo zablokowac galerie dla nieznajomych albo usunac zdjecia, ktore moga Was stawiac w niekorzystnym swietle (np. z alkoholem w dloni)
* nalezy wspomniec o doswiadczeniu w pracy, tym co sie chce robic na kampie i umotywowac
* warto zachecic do obejrzenia prezentacji video
* warto zakonczyc sformulowaniem, pytaniem, ktore pozwoli na nawiazanie kontaktu - typu - let me know if you need anything else, let me know if you still have open positions
* warto podac swoj numer telefomu badz nick na skype tak aby dyrektor kampu mogl sie z Toba skontaktowac - polski nr telefonu w wersji amerykanskiej to: [tel]

Pracownicy Camp Leaders z checia sprawdza poprawnosc emaila oraz podziela sie sugestiami dot. tresci

W przypadku pytan, prosze o kontakt,

*** A co do adresu e-mail, to nie wyswietla sie on w Twojej aplikacji, po prostu musisz wpisac w Google nazwe ich campu i wejsc na ich strone, tam jest adres na 10000% ;)
dzięki ogromniaste za odp:) biore sie za pisanie:)pzdr
U mnic cisza, juz zaczynam sie martwic :( myślicie, ze jeszcze ktos sie odezwie?
Zastanawiam sie czy isc na targi, mozecie mi powiedziec jak wyglada rozmowa na tych targach:)?
o rany czeka mnie rozmowa z dyrektorką campu, powiedzcie o co najczęściej pytają podczas takiej rozmowy,jak się przygotować bo troche mnie to przeraża..:P
z_t mysle ze jak sie nikt nie odzywa to warto sprobowac na targach :) od razu pojawia sie mozliwosc osobistego poznania dyrektora campu. Nie wiem z wlasnego dosw jak taka rozmowa wyglada, ale pewnie podstawowe info nt. aplikacji, doswiadczenia, preferencji itd :)

tusia_ taka rozmowa wyglada podobnie, warto miec przed oczami swoją aplikację, bo pytania pewnie bedą dotyczyly Twojego doswiadczenia, sprawdzenia jezyka, jakie masz umiejetnosci i co chcialabys robic na campie. Mozesz sobie tez przygotowac kilka podstawowych pytan do dyrektora typu; jak bedzie wygladala twoja praca, zakwaterowanie, itd :) a tak z ciekawosci, gdzie sie wybierasz?
pozdrawiam
Witam.
Jestem nowy na tym forum ale czytalem wasze wczesniejsze posty. Mam takie zapytanie ile mniej wiecej czekalisciena zmiane ze statusu placeable na on review a potem placed? Bo nie wiem czy nie pozmieniać cos w mojej aplikacji skoro nie ma zainteresowania>
@koprr dzięki za odpowiedz:) choć czekam na tą rozmowę juz 2dzień bo dyrektorka napisała mi mailem że chce pogadac więc podałam skype i spytalam kiedy mozemy sie umówić no i milczy,dalej jestem on review ale czy dalej jest mną zainteresowana to nie wiem:( a jest to camp w Massachusetts:) YMCA Camp Fraknk A.Day:) tylko czemu się nie odzywa?:( z tego co czytałam to Ty tez najpierw bylas kilka dni on review i w końcu zrezygnowali tak? a dopiero potem przyjął Cię drugi camp i to w Colorado?:D super:)
a ja jestem po raz drugi na review, pierwszy camp ze mnie zrezygnował, teraz zastanawiam sie czy pisać wiadomość do dyrektora czy jeszcze poczekać, wiecie coś na temat Timber Lake Camp?
Ktoś coś wie lub był na Camp Walden, Diamond Point, NY?
a mnie chyba olali albo rzeczywiście amerykańcy są jacyś zalatani.. od piątku jestem on review i dyrektorka chciała ze mną pogadac,ale od tamtej pory cisza,choć status stale ten sam, myślicie że powinnam ponownie do niej napisac? czy jeszcze sie wstrzymac?:S
witajcie forumowicze :) obserwuje od dawna to forum, bo również jestem uczestnikiem Camp Leaders, ale dopiero dzisiaj się zarejestrowałem, żeby podzielić się troche wiedzą. Od poniedziałku byłem on review, ale dzisiaj już jestem z powrotem placeable :( był do camp Equinnunk & Blue Ridge. Dowiedziałem się w biurze, że jest to camp, który po wybraniu osoby, przylatuje specjalnie do Polski i przeprowadza rozmowę kwalifikcyjną :D może ktoś miał jakieś doświadczenia z tym campem.

Niestety nie spodobała im sie moja osoba :( czekam dalej, a pozostałym życze powodzenia :)
tusia_ tak, bylam kilka dni i mnie olali a pozniej przyjeli mnie do tego :) tez dalam im kontakt, mieli dzwonic (na telefon) i czekalam czekalam zestresowana ale nie zadzwonili, okazalo sie ze byla jakas straszna burza i cos tam i w koncu mnie to ominelo, dogadalismy sie przez maila :)

mam tez pytanie do ogólu - nie wiecie czy jest jakas mozliwosc sprawdzenia kto jeszcze bedzie pracowal na tym samym campie inaczej niz od dyrektora? Bo nic mi o tym nie wiadomo, a rozmawialam ze znajomym ktory byl z CCUSA i maja taka opcje 'footprints' gdzie moga sobie to sprawdzic i podobno wsrod tych wszystkich organizacji jest to dosc popularne :>
Czy ktoś oprócz mnie jest placed na Timber Lake Camp?? ;>
taaak ! moze pogadamy na gadu? moj nr to 2744924 ;)
dostałem maila od campa, że mnie przyjęli jako sailing instructor:D
mam status confirmed na CL- coś trzeba zrobić zeby zmnieniło się na placed?
Hej, mam mega problem :( Otóż przegapiłam rozmowę ze Stanów:/ Nie wiedziałam że ktoś będzie dzwonił i nie słyszałam telefonu :/ Do tego jest on zepsuty więc i tak bym nie odebrała, pisałam im w mailu że odpisali mi na niego ale teraz zaczynam się martwić że ze mnie zrezygnują :( Nie mam jak do nich oddzwonić ale napisałam im maila z przeprosinami :( Co radzicie?
Temat przeniesiony do archwium.
541-570 z 759

« 

Studia za granicą

Zostaw uwagę