Kto pracował na tej farmie Tofthill Farm

Temat przeniesiony do archwium.
781-810 z 1086
Najpierw piszesz to "Jest duzo lepszych i lepiej zorganizowanych i bardziej dochodowych farm niz TOFTHILL", a potem sie okazuje, że jednak jesteś na Tofthill-coś sie kupy nie trzyma. Skoro tak narzekasz to czemu nie byłeś bardziej kreatywniejszy i nie znalazłeś czegoś lepszego?? W tamtym roku byłam na tej farmie i owszem - pracy początkowo nie było (na początku sezonu), ale pod koniec czerwca do końca mojego pobytu (czyli końcowka sierpnia) pracy było i to dużo - często było tak, że nie zwozili gdy ktoś nie wyrobił normy, a zarobić się dało, jeśli oczywiście przyjechało się do pracy, a nie na wczasy. Owszem nie było lekko, ale nikt nie mówił, że tak będzie. Wiem jedno - ludzie przyjeżdzali i przyjeżdzać będą, pomimo to czy przeczytają (dowiedzą się) negatywne czy pozytywne opinie na temat tej farmy. Każdy ma swoje zdanie. Innym się podoba, innym nie. Też miałam obawy czy jechać (w tamtym roku) i czytałam wpisy na tym forum, ale stwierdziłam tak - jeżeli nie pojadę i nie przeżyję tego na własnej skórze to się nie przekonam. I pojechałam, zarobiłam i przeżyłam. Poznałam dużo wspaniałych ludzi, zdobyłam doświadczenie w zbieraniu i - można tak ująć - też przeżyłam swoje, ale nie narzekalm. W tym roku też jadę. Zarobię ile zarobię. W Polsce tego nie wysiedzę.
!!!!!!!!!!!!!! BRAK PRACY !!!!!!!!!!! TRZEBA SWOJE ODSIEDZIEC
PRZYJEŻDŻAJCIE - badzo dobry biznes!

100 karawan x średnio 7 ludzi = 700 osób!

700 osób x 33,11 = 23.177 Funtów tygodniowo.

ZAPRASZAMY ! ! !
Szkoda że się tak dołuje ludzi przed samym wyjazdem , gdy się myśli że ktoś jest sprzymierzeńcem :/
Pozdrawiam
tam nie można zarobić! i TYLE w temacie!

Jak ludzie przestaną jeździć, to może Szkoci się opamiętają!

Czy ktoś może racjonalnie mi wytłumaczyć Dlaczego ściaga się TYLU ludzi skoro wiadomo, że pracy jest tylko dla nielicznych?

Ile wpisów musi być na forum, aby ludzie się przekonali, że nie warto tam jechać?

Zawsze znajdzie się jakiś judasz, który bedzie pisał, jak tam jest świetnie i ile tam zarobił!
Czy ponad 700 negatywnych wpisów nie robi na was żadnego wrażenia.

JEDŹCIE! Dajcie zarobić biednym Szkotom!
Moim zdaniem to powinniscie miec pretensje do Pani K. że sciaga tyle ludzi a pozniej siedza na caravanach a nie do tych ktorzy pisza ze jest ok bo wiadomo bywa roznie z pogoda przeciez to tylko i wylacznie od tego jest uwarunkowane czy sezon bedzie ok czy nie. Ale jak sie widzi zenie ma pracy to powinno sie o tym ludzi poinformowac a nie sciagac nastepnych pionków do popacania karawan.
Witam, ja już na miejscu. Faktycznie racja z ściąganiem ludzi ale myśle że robią to zapobiegawczo bo myślą że będzie konkretny wysyp. Faktycznie większość siedzi na campie :/ Mam tyko nadzieje że coś się ruszy :/
Pozdrawiam
Cześć , za karawany nie potrącają jak pracy nie ma
Jeśli ktoś się wybiera powinien liczyć sie z tym, że pieniądze to będą zarabiać ale na nim.
edytowany przez almost: 11 cze 2012
Jadzka82 a w jakiej karawanie jesteś to może wpadniemy na kawę z kolegą ;)
Witam, chciałabym zapytać czy wybiera się ktoś na farmę 19 czerwca i leci z Krakowa??
Cytat: anim1234567
Witam, chciałabym zapytać czy wybiera się ktoś na farmę 19 czerwca i leci z Krakowa??

O widze nastepny do golenia!

PRACY tam NIE MA!

5 [tel]osób siedzi na karavanach pracując po 4 godziny / na tydzień!

telefon do Marcina (kierowca) [tel]! - jest na miejscu zna sytuację.

Marcin może pojechac po was na lotnisko! Zadzwońcie lepiej do niego zainwestujcie te parę złociszy na telefon i spytajcie ile ludzi codziennie przyjeżdża, a ile odjeżdża!!!
Witam, chciałbym się zapytać jak wyglada teraz sytuacja na farmię, z robotą juz troche lepiej ? i czy warto przyjechać? Niby planowany przyjazd mam 25 czerwca ale się zastanawiam czy jest sens jak tak tutaj ludzie piszą.
Masz podany numer telefonu - zadzwoń. Koszt połączenia to około 2,50 zł za minutę połączenia.
Jadzka82 i inni możecie napisać jak obecnie wygląda sytuacja na farmie? czy jest praca dla wszystkich i ogólnie jak tam ten sezon się zapowiada? Proszę o wypowiedzi osoby które przebywają obecnie tam na campie, z góry dzięki, pozdrawiam
Nikt juz nic nie pisze bo pewnie na bank tyraja juz w polu i sezon w pelni.
Witam.
Praca jest dla returnistów , przyjedziesz to posiedzisz z tydzień i dopiero pójdziesz na przyłuczenie które max trwa 3godziny i max 3 dni.Potem trafisz do team jak masz szczescie i jak nie wyrobisz targetu to zapomni o pracy robia max od 6 do 14 w czym zostaja tylko najlepsi jeśli zbierasz pierwszy raz to na 100% zjedziesz na pierwszym breaku a targety jebia wysokie żeby dla returnistów byla praca bo się boja że zjada. Pogoda sie porawiła wiec myśle ,że za tydzien ruszy w pełni sezon bo na dziś to co 3 dzień mam NO Target Powodzenia dla przyjezdzajacych !!!
A ile jest oszczerzeń można miec w tym roku?
jedno zwykłe potem słowne i 2 listowne i wypad
A normy jak tam srednio,chociaz jeszcze sie sezon nie rozkrecil zapewne.Sypnie co w tym roku?
Hej , sytuacja na farmie wygląda tak.........
Nie ma pracy i nie zapowiada sie żeby było dobrze , kto chce ryzykować niech przyjedzie.Ja na obecną chwile jestem stratna i nie widzę perspektyw na zarobek. Cóż ja musze siedzieć żeby odrobić straty , nie polecam ;/ wybór należy do Was!!!
pozdrawiam
Tomek , nie bardzo chcę się tutaj chwalić w jakiej caravanie mieszkam ;)
o sytuacji panującej na farmie wiem z pierwszej ręki
tzn. praca po 4h dziennie przez narzucone wysokie targety, niektórzy (z tego co wiem to nie liczni chodzą po 8h) warunki itp znam
mam pytanie co do sezonu z poprzednich lat kiedy tak naprawdę se on rozkręcił na dobre ?
sprawdzałem warunki klimatyczne nie napawają optymizmem... teraz jakieś 3 dni było w miarę ciepło i powrót do temp 12stopni i deszcz :/
jaki prognostyk na przyszłość rozpocznie się sezon ?
rotacja podobno jest duża,
wypowie się ktoś czy warto zaryzykować przyjechać ?
A pracujecie cos czy caly czas siedzicie na campie.
Wy nie umiecie czytac ?? napisałem wyżej ,że nowi czekaja jakieś dwa tygodnie na prace.
Praca jest po 8godzin max jeśli jestes w team ale jak nie wyrobisz targetu to zjezdzasz ludzie pracuja i maja dniówki po 60 funtow pozdro
Tothil jak widać nie chce im się czytać więc na marne piszemy jak tutaj jest :/
jak chcą niech przyjadą i zobaczą .....
matekkkk jak masz informacje z pierwszej ręki to dowiedz sie czy warto, a jeśli będziesz czytał ze zrozumieniem to dowiesz się co chcemyWam przekazać !!
jadzka82 przeczytaj jeszcze raz
chciałem sie dowiedzieć kiedy zaczął się sezon w zeszłym roku ?
A tygodniowki ile teraz w kryzysie wychodza gdy jest mniej pracy?bedzie przynajmniej 150 funtów
Temat przeniesiony do archwium.
781-810 z 1086

»

Studia językowe