Studia w UK 2012/2013

Temat przeniesiony do archwium.
271-280 z 280
| następna
Jeszcze jedno pytanie:
Czy to jest tak, że dany uniwersytet ma jakiś limit na obcokrajowców, w sensie "tego i tego już nie przyjmiemy, bo jest za dużo"? Wiem, że wymyślam, ale właśnie naczytałam się jak bardzo Szkotom i Anglikom nie poda się ten system, że obywatel UE ma zapłacone studia przez rząd, a studenci z Anglii już nie : P
edytowany przez kimbra: 07 sie 2012
Cytat: kimbra
Jeszcze jedno pytanie:
Czy to jest tak, że dany uniwersytet ma jakiś limit na obcokrajowców, w sensie "tego i tego już nie przyjmiemy, bo jest za dużo"? Wiem, że wymyślam, ale właśnie naczytałam się jak bardzo Szkotom i Anglikom nie poda się ten system, że obywatel UE ma zapłacone studia przez rząd, a studenci z Anglii już nie : P

Jako Polka to nie jestes obcokrajowcem w sensie przyjecia na Uni. Kazdy Uni ma ustalone limity na przyjecia studentow na dany kierunek, i dlatego warto jak najszybciej na dany rok academicki aplikowac. Nie martw sie o studentach z Anglii, bo oni tez nie placa (dostaja pozyczke na studia).
Mozesz napisac do nich email z twoja sytuacja. Wiele mlodych ludzi bierze gap-year i to jest normalka. Ten gap year da Ci szanse na poznanie siebie i zdobycia jakiegos doswiadczenia- i o tym bedziesz mogla pozniej sie pochwalic.
Blog na temat UCAS itp.
http://timeforbritain.wordpress.com/
Chciałbym zachęcić Was do śledzenia mojego bloga, który zawiera niezbędnie informacje dotyczące procesu aplikacji na brytyjskie uniwersytety. Ponadto, będziecie mogli śledzić moją przygodę z życiem w Wielkiej Brytanii i studiami na kierunku: Management with Marketing...
Pod każdym wpisem znajduje się odnośnik, dzięki któremu będziecie mogli polecić wpisy znajomym na Facebook-u! Życzę miłej lektury:)
Blog jest pisany głownie po angielsku. Proszę o wyrozumiałość, ponieważ jest to mój pierwszy blog:)
Ps Nawet jeżeli pomogę tylko 1 osobie, to i tak warto było poświęcić parę wolnych chwil:)

I set up my blog to help those who want to study in the UK. I know how stressful the UCAS process may be. That is why I decided to explain everything thoroughly. I have a lot of practical hints which can make you stand out from the crowd…
I would like to encourage you to follow my blog which contains indispensable information about the UCAS application process. In addition, you may keep up to date with the news about my new life in Britain where I am going to study Management with Marketing ...
Below each post there is a link which enables you to recommend my blog to your acquaintences on Facebook! Have a nice reading:)
It is written mostly in English. I wanna ask you for forbearance, as it is my first blog ever!
jeśli staramy się o 'tutition fee loan' na opłatę czesnego to otrzymujemy pełną równowartość czesnego, czy tylko część, np. połowę?
jak zaznaczysz, ze chcesz pelna - dostaniesz. trzeba tam wpisac, ile sie chce/ potrzebuje, wiec pewnie mozna i mniej.
Hej, mam pytanie do tych co ida teraz na studia badz juz studiuja. Macie jakieś książki, badz uczycie sie slowek scisle zwiazanymi z waszym kierunkiem mam na mysli np. regolki fizyczne itp
Witam,
również zastanawiam się nad studiowaniem w Wielkiej Brytanii, w każdym razie rozważam cały czas taką możliwość. Szczerze mówiąc jedynym kierunkiem jaki mnie interesuje jest prawo, stąd właśnie moje wątpliwości: czy opłaca się studiować prawo właśnie tam, czy mogłabym potem ewentualnie pracować w Polsce, jeśli tak to na jakich zasadach? Nie twierdzę, że zamierzam jechać na studia, żeby po ich ukończeniu od razu wracać, ale nigdy nie wiadomo, jak potoczy się życie, a nie chcę potem zostać z niczym.
Co do prawa akurat, to wydaje mi się, że skoro każde państwo ma inne, to co Ci ze znajomości brytyjskiego w Polsce, a znacznie się różnią? Chyba, że polska firma potrzebuje kogoś ze znajomością brytyjskiego właśnie.

Mogę się mylić, ale wydaje się logiczne, nie prawdaż? ;)
NNaaaii

Co do słówek, to ja wkuwam właśnie fizę i matę i lecę z anglojęzycznych podręczników. Z fizy np. lecę
College Physics (8th Edition) by Hugh D. Young and Robert Geller.

Ale ja szykuję się do wstępnych examów z maty i fizy, a kierunek troche od tematu odbija ;)
Witam,
jest ktoś z was tutaj może właśnie w londynie i szuka mieszkania bądź szuka kogoś do mieszkania? :)
studiuję na Royal Academy of Music i powiem szczerze, że nie pogardziłbym wspólnym mieszkaniem z kimś ogarniętym z Polski:)
W razie czego piszcie na maila lub poprzez prywatną wiadomość.
Pozdrawiam!
edytowany przez sacilowsky: 23 sie 2012
Temat przeniesiony do archwium.
271-280 z 280
| następna

« 

Pomoc językowa