Studia w UK 2012/2013

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 280
Zrobiłem screena tej listy wyboru:
http://i.imgur.com/oHjI7.png
Cytat: Chjena
Dzięki za odpowiedź.
Mam nadzieje, że to już naprawdę ostatnie pytanie, bo nie chce was wykorzystywać. Co wpisać w rubryce Student Support. Będę się starał o dofinansowanie z SAAS, więc wybrałem fee code "06 UK Govt International Award". Nie wiem, czy to słuszny wybór.

Aplikacja do SAAS - opcja 02 - UK, Chl, IoM or EU student finance services. SAAS jest jednym z tych 'UK student finance services' właśnie.
Blagam pomozcie! Na nowo zaczynam szukanie studiow dla sibie, tym razem zagranica. Mysle o pieleganirstwie w Londynie. Czy ktos sie orientuje jak sie za to zabrac?? kiedy musialabym skompletowac dokumenty, co z matura? (nie mam biologii na maturze). Znacie jakies uniwerki albo szkoly z pielegniarstwem?
elizaczek, szanuj troszke czas osob, ktore pomagaja. naprawde te osoby nie pracuja tu na pelen etat, zeby kazdemu z osobna pisac dokladnie to samo. poszukaj chocby moich postow i innych watkow na ten temat, jest ich tu masa. chcesz zaczac studia w tym roku? na aplikacje jest czas do 15 stycznia. sklada sie ja w ucas. reszty szukaj. w razie czego odpowiem.
Mam pytanie dotyczące ofert. Czy jak dostaję oferty to muszę je jakoś akceptować? Jeżeli tak to jaką ich liczbę? Chodzi mi o to, że dostanę np 4 oferty, a muszę wybrać 2 które będę w stanie spełnić.
A i jeszcze drugie pytanie, do kiedy mam wpłacić pieniądze dla UCAS? Jeszcze nie wyslalem aplikacji.
Cytat: damian81293
A i jeszcze drugie pytanie, do kiedy mam wpłacić pieniądze dla UCAS? Jeszcze nie wyslalem aplikacji.

Wysłanie oznacza również wysłanie pieniędzy, dopóki nie zapłacisz Twoja aplikacja nie jest wysłana i nie jest w ogóle brana pod uwagę.

Cytat:
Czy jak dostaję oferty to muszę je jakoś akceptować? Jeżeli tak to jaką ich liczbę? Chodzi mi o to, że dostanę np 4 oferty, a muszę wybrać 2 które będę w stanie spełnić.

Dopóki nie dostaniesz odpowiedzi od wszystkich swoich wyborów, nie musisz zaznaczać zupełnie nic. Na stronie są podane daty, do kiedy musisz wybrać firm i insurance choice.
Pamiętajcie, że zaznaczając pierwszy wybór, gdy spełnicie jego ofertę to z automatu na niego wskakujecie, nie ma takiej możliwości, że spełniacie warunki 1 i 2 wyboru i między nimi sobie wybieracie co chcecie. Spełnicie pierwszy - wskakujecie na pierwszy. Nie spełnicie pierwszego a spełnicie drugi - wskakujecie na drugi.
Dziękuje Oliwko! Teraz już wszystko jasne! ;)

Aplikacja wysłana ;D
edytowany przez damian81293: 10 sty 2012
Dziękuje Oliwko! Teraz już wszystko jasne! ;)

Nie ma za co ;)
a ja mam jeszcze pytanie odnośnie tego płacenia.. to się normalnie płaci złotówkami z polskiego banku i oni się zajmują przełożeniem tego na funty? :)
i mam jeszcze pytanie odnośnie tabelki, którą zamieścił Chjena. aplikuję do Anglii. czy też powinnam wybrać opcję nr 2? a jeśli tak, co dalej? pojawia mi się tam lista miast i nie wiem, co z nią zrobić.
Cytat: wizmod
i mam jeszcze pytanie odnośnie tabelki, którą zamieścił Chjena. aplikuję do Anglii. czy też powinnam wybrać opcję nr 2? a jeśli tak, co dalej? pojawia mi się tam lista miast i nie wiem, co z nią zrobić.

Nie wiem, jak jest z Anglią, ale jeśli zależy Ci na czasie, pytaj na fb UCASu, tam Ci odpowiedzą rzeczowo w kilka godzin.

Cytat:
a ja mam jeszcze pytanie odnośnie tego płacenia.. to się normalnie płaci złotówkami z polskiego banku i oni się zajmują przełożeniem tego na funty? :)

W zeszłym roku płaciło się przez stronę UCAS, zwyczajnie możesz zapłacić polską kartą, zrobią Ci przewalutowanie.
Cytat:
Aplikacja do SAAS - opcja 02 - UK, Chl, IoM or EU student finance services. SAAS jest jednym z tych 'UK student finance services' właśnie.

Plus do tego jeśli rozwinie się lista - EU Team.
Co do kosztów aplikacji to wyszło dokładnie 121,02 PLN(22Ł)
edytowany przez damian81293: 11 sty 2012
Co do kosztów aplikacji to wyszło dokładnie 121,02 PLN(22Ł)

to ile płacisz, zależy od ilości kierunków na które aplikujesz :)
oliwka ja mam jeszcze pytanie czy interview odbywa się dla każdego indywidualnie czy możliwa jest jakaś rozmowa grupowa? ;> i o co mogą pytać?
Cytat: mortensen
oliwka ja mam jeszcze pytanie czy interview odbywa się dla każdego indywidualnie czy możliwa jest jakaś rozmowa grupowa? ;> i o co mogą pytać?

indywidualnie. z pewnością jeśli coś będzie dla nich niejasne w PS lub wręcz przeciwnie, bardzo interesujące, to zapytają. mogą chcieć zapytać dlaczego ten kierunek, dlaczego ten uniwersytet... tak podejrzewam, bo na uni nigdy interview nie miałam :) spróbuj poszukać jakichś dyskusji na ten temat na http://www.thestudentroom.co.uk/ . Nie wszystkie uni przeprowadzają takie rozmowy, zwykle są one na kierunkach artystycznych i związanych z medycyną czy weterynarią. Na co aplikowałeś/-aś i gdzie?
Cytat: mortensen

Ja aplikuję na kierunki, na których będę miał telefoniczne interview. Rozmawiałem z osobami, które takowe już miały i mówiły, że nie ma czego się bać, wszystko jest bardzo na luzie. Mówię tutaj o Collage University Falmouth i Derby. Ci z Falmouth mówili, że były to zwykle takie ogólne pytania, ale też nawiązujące do PS. W Derby pytania odnosiły się częściowo do portfolio.

Mortensen, na co aplikujesz?
a że będę zdawać IELTSa mam wpisać jako pending w reference numbers czy też w education? :)
aplikowałem na elektronikę i dostałem ostatnio wiadomość, że niebawem zostanę zaproszony na interview, co mnie dosyć sporo zaskoczyło. myślałem, że tak jak Oliwka mówisz, są one zwykle na kierunkach artystycznych czy medycznych
Cytat: wizmod
a że będę zdawać IELTSa mam wpisać jako pending w reference numbers czy też w education? :)

ielts wpisz jako rodzaj kwalifikacji (jak mature), ocenę/wynik jako pending.
Pierwsza oferta z Goldsmith's - 70% średniej z matur na psychologię : ) Nie ukrywam, że spodziewałem się wyższego progu. Poczekam jeszcze na ofertę z UCL i Birkbeck.
Cześć! Ja też składałam aplikacje na studia w Szkocji, a mianowicie do Uni og Glasgow, Uni of Abertay Dundee, Uni of St Andrews i The Uni of Strathclyde. Ktoś z was może składał aplikacje na te uczelnie?
Nie mogę się doczekać odpowiedzi.! Może ktoś z was już dostał jakąś ofertę?
Hej, ja też złożyłam już papiery na studia w Anglii, konkretnie na biochemistry & genetics w Sheffield. Wiecie może jak długo będziemy czekać aż uniwerki złożą nam oferty? Teoretycznie czasu mają dużo, ale ponoć zawsze określają się dosyć szybko. Jak to jest?
Będziecie czekać na oferty aż dostaniecie ;) No tak to wygląda, każdy uni inaczej, ale zwykle do kwietnia powinno coś się pojawić. Maksymalne daty są na stronie UCAS.
ja dostałam maila od St. Andrews że do połowy marca max dostanę odpowiedź, Glasgow i Strathglyde podobnie. Więc nie zostaje nam nic innego jak czekać ^^ :)
dusia 0204, a kiedy wysyłałaś aplikację?
Ja cały czas żadnych wiadomości.
Dostałem zaproszenie od University College Falmouth na interview..... 8 luty.... co prawda będę miał przez telefon ze względu na miejsce zamieszkania ale mimo to strasznie się boję....
Dostałem zaproszenie od University College Falmouth na interview..... 8 luty.... co prawda będę miał przez telefon ze względu na miejsce zamieszkania ale mimo to strasznie się boję....

Nic się nie martw, trzymam kciuki :)
Aplikuje za rok ale mam pytanie czy interview są na wszystkich uczeliniach czy tylko na Oxbridge???
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 280

« 

Pomoc językowa