Studia w Danii.

Temat przeniesiony do archwium.
481-510 z 1614
też na tym lejehuset się zalogowałam, ale nie ogarniam tego bo wszystko było po duńsku:P ja terminu operacji jeszcze nie mam, z tego co wiem w szpitalu ze 3-4 dni, ale rekonwalescencja od mies do trzech. nie mam pojęcia co teraz.;/
hej! ja wysłałam papiery rekrutacyjne do UCN (prawie 3 mies po terminie:)) przez stronę studiazagranica.pl (tak notabene bardzo fajnie sie wszystkim tam zajumują).
za ok. tydzien mam jechac na egzamin z ang do Warszawy i z tego co sie dowiedzialam, poziom egzaminu jest b2- czyli matura rozszerzona z ang..... :( nie jestem pewna,czy mam w ogole taki poziom. pisalam w tym roku mature podstawowa, ktora co prawda byla dla mnie rpsta (cos w granicach 94 proc napisalam).
czy ktoś pisal w ich biurze ten egzamin i moze cos na ten temat napisac???? bylaby wdzieczna:)
Cytat: debora93
hej! ja wysłałam papiery rekrutacyjne do UCN (prawie 3 mies po terminie:)) przez stronę studiazagranica.pl (tak notabene bardzo fajnie sie wszystkim tam zajumują).
za ok. tydzien mam jechac na egzamin z ang do Warszawy i z tego co sie dowiedzialam, poziom egzaminu jest b2- czyli matura rozszerzona z ang..... :( nie jestem pewna,czy mam w ogole taki poziom. pisalam w tym roku mature podstawowa, ktora co prawda byla dla mnie rpsta (cos w granicach 94 proc napisalam).
czy ktoś pisal w ich biurze ten egzamin i moze cos na ten temat napisac???? bylaby wdzieczna:)

Cytat: oneill366
Jeśli chodzi o test z angola w eduabroad to nie był zły. Jak dobrze pamiętam były 44 pytania zamknięte typu ABCD z gramatyki i 6 pytań ABCD do czytania tekstu ze zrozumieniem (krótki tekst o YETI :D). Odniosłem wrażenie, że było względnie dużo czasu zaprzeszłego, ale mogę się mylić.. ;)
tak, dzięki- dobrnęłam do tego po jakimś czasie:) czyli rozumiem, że wszystkie czasy świata i standardowe konstrukcje. czyli da się przeżyć.
Dostaniesz bardzo fajny długopis. Wszyscy te długopisy co prawda oddawali, ale ja sobie wziąłem, a co tam..
taki http://img4.imageshack.us/img4/1128/123800x600e.jpg

edycja: albo nie, nie patrz, niech to będzie niespodzianka!
edytowany przez oneill366: 10 cze 2012
hmmmm korci mnie czy nie spojrzeć i pomimo że tego jeszcze nie zrobiłam,pewnie to zrobię jeszcze przed egzaminem:) a Ty oneill pisałeś ten test z biura eduabroad? jeśli nie trzeba tam pisać eseju, a są tylko pytania ABCD,to nie jest źle. choć szczerze mowiąc- zawsze wszystko w tego typu pytaniach wydawało mi się podejrzane:p
dobra, spojrzałam zaraz po napisaniu tego wpisu:p brzydki..i wygląda trochę jak jednorazowy cukier w małej torebce rozdawany w kawiarniach :p
:(
Czy dziewczyny idące na studia bądź już studiujące w Teko poszukują współlokatora? ja bym była bardzo chętna, a zresztą razem zawsze raźniej:)
DOstałam się na UNIVERSITY OF SOUTHERN DENMARK w ODENSE. Czy ktoś się wybiera właśnie do Odense? Bo nie znam jeszcze nikogo:(
Mam pytanie, czy rodzice Wam będą dawać kase na utrzymanie się w Danii, czy zamierzacie iść do pracy ? // Idzie ktoś do Via University ?
Wiem, że już było takie pytanie, ale ponowię je by odświeżyć trochę informacje - kto się wybiera na kick-start do CPH i kiedy?
Ja będę od 9 lipca:)
ja sie wybieram z jeszcze jedna dziewczyna 11 lipca :)
Ja chyba rejestrowałem się na 15 lipca (nie pamiętam, a podanie składałem jakiś czas temu..), ale zastanawiam się nad zmianą daty na wcześniejszą ;P

Edyta: Jedziecie czy lecicie? ;]
edytowany przez oneill366: 16 cze 2012
lecimy norwegianem. najtansza opcja jaka znalazlam :d
A ile płacicie za norwegiana ? My zawsze latamy z eurolotu albo wizzair, ale to zależy z jakiego miasta ;D
250 zl za lot + bagaz i prosto do Kopenhagi, bo z wizzaira jest do Malmo chyba i przez most trzeba by bylo jechac. a Wy ile placicie?
Hej. wybiera sie ktos na magisterke do University of Southern Denmark ( campus Odense)? z gory dzieki za odpowiedz
Ja również wezmę udział w kick start! Przyjeżdżam do Danii 6lipca, autem, z rodzicami,którzy pomogą mi się rozpakować, ponieważ juz raczej na wakacje nie wrócę do domu-znalazłam mieszkanie niedaleko uczelni.
Widziałam tanie loty do Malmoe z Ryanaira,chociaż dojazd stamtąd do Cph też ma swoją cenę. No i dodAtkowo za większy bagaż trzeba płacić..
Hej. Jednak lecę 9 lipca - tylko jeszcze nie wiem czym ;p a koleżance gratuluję znalezienia lokum ;)
Hej, mam pytanko, bo w przyszłym roku chce startować do Teko i mam pytanie, bo wiem że chcą tam świadectwo z 2 klasy. Czy osoby które się tam dostały mogłyby mi powiedzieć jakie mniej więcej miały oceny? I na co w czasie rekrutacji najbardziej zwracano uwagę ?
Z góry dziekuję :)
Ja świadectwo miałam można powiedzieć iście kujońskie więc nie bardzo się martwiłam:P ale raczej na oceny nie zwracają aż tak dużej uwagi. Wiem, że przede wszystkim angielski i matematyka są sprawdzane. Ale najważniejsze było zadanie wstępne.
Ogólnie dostać się trudno nie jest i nie ma się czym martwić:)
edytowany przez miziumiziu: 20 cze 2012
A to zadanie wstępne to jest jakaś praca pisemna ? Ogólnie trudna ? ;>
Cytat: alicee11
A to zadanie wstępne to jest jakaś praca pisemna ? Ogólnie trudna ? ;>

ja aplikowałam bezpośrednio na uczelnie i tam też zdawałam egzamin to część pisemna była na poziomie advanced gdzieś, tyle, że min.500 słów musiało być :) a ustny prościutki, łatwiejszy od naszej matury :)
Bardzo podobają mi się studiaw Danii, oczywiście w języku angielskim. Mam do was kilka pytań. Maturę zdaję w przyszłym roku i chciałabym zacząć studia włąśnie tam. Czy warto składać wszystkie papiery za pomoca pośrednika?
Cytat: julkaaa555
Bardzo podobają mi się studiaw Danii, oczywiście w języku angielskim. Mam do was kilka pytań. Maturę zdaję w przyszłym roku i chciałabym zacząć studia włąśnie tam. Czy warto składać wszystkie papiery za pomoca pośrednika?

Za pomocą pośrednika jest łatwiej chyba :) Zależy jak się czujesz pod względem językowym, bo ja aplikując bezpośrednio musiałam wszystko z nimi telefonicznie/przez e-maila albo sama musiałam jeździć i sama z nimi rozmawiałam :)
Dzięki :) A kiedy zaczyna się w Danii tzw.rok akademicki? Gdzieś czytałam, ze rekrutacja trwa jakoś do końca marca, więc wtedy jeszcze niema wynikow z matury ani nawet świadectwa ukończenia luceum. Z kolei drugi nabór jest jakoś w październiku.
Cytat: julkaaa555
Dzięki :) A kiedy zaczyna się w Danii tzw.rok akademicki? Gdzieś czytałam, ze rekrutacja trwa jakoś do końca marca, więc wtedy jeszcze niema wynikow z matury ani nawet świadectwa ukończenia luceum. Z kolei drugi nabór jest jakoś w październiku.

Jezeli aplikujesz przez pośrednika to własnie trzeba jakoś wcześniej wszystko planować.
U mnie rekrutacja odbywała się do 1 czerwca, albo lipca, nie pamietam dokładnie :)
Jak masz certyfikat językowy to nie musisz brać udziału w egzaminie, który odbywa się w marcu/kwietniu :)
Temat przeniesiony do archwium.
481-510 z 1614

»

FCE - sesja letnia 2004