Studia w Danii.

Temat przeniesiony do archwium.
1411-1440 z 1614
Cytat: szczypiorr
al-er ja planuje zaczac studia od drugiego semestru multimedia design. tylko nie wiem jeszcze gdzie;p

na BAAA jest super. Mulitmedia designe ma w najnowszym budynku , który jest skończony dopiero od paru tygodni, jest w ogóle złoty, i mega mega mega nowoczesny, wypasiony i w ogóle wooooooow! serio :D
Cytat: onevision
al-er ja planuje zaczac studia od drugiego semestru multimedia design. tylko nie wiem jeszcze gdzie;p

na BAAA jest super. Mulitmedia designe ma w najnowszym budynku , który jest skończony dopiero od paru tygodni, jest w ogóle złoty, i mega mega mega nowoczesny, wypasiony i w ogóle wooooooow! serio :D

Ooo to super! Dzięki za informacje bo właśnie tam się wybieram :) Taką mam nadzieję że się uda.
W każdym razie warto byłoby się z kimś wcześniej poznać.
A wiesz może jak z testem z j.angielskiego? Bo to mnie najbardziej stresuje
Cytat: al-er

Ooo to super! Dzięki za informacje bo właśnie tam się wybieram :) Taką mam nadzieję że się uda.

Mogę Ci dać maila do mojego kolegi, który tam studiuje, to on lepiej wytłumaczy niż ja :-)
a co do testu z angielskiego - z jakiego biura aplikujesz?
test z angielskiego to najprostsza rzecz, materiał może z 1 klasy liceum... poza tym jeśli decydujesz się na studiowanie w tym języku, to nie możesz się go obawiać. on zresztą nie jest najważniejszy, najważniejsze jest interview ;)

Mogę Ci dać maila do mojego kolegi, który tam studiuje, to on lepiej wytłumaczy niż ja :-)
a co do testu z angielskiego - z jakiego biura aplikujesz?
test z angielskiego to najprostsza rzecz, materiał może z 1 klasy liceum... poza tym jeśli decydujesz się na studiowanie w tym języku, to nie możesz się go obawiać. on zresztą nie jest najważniejszy, najważniejsze jest interview ;)

Co do maila to byłoby super :D jak kolega nie ma nic przeciwko.
Aplikuję z eduabroad , ale interview na semestr od lutego jest niestety przez internet lub telefon, a szkoda bo zdecydowanie bardziej wolałabym osobiście :)
A ty co studiujesz?
Hej :) też wybieram się na studia do Danii, dlatego przeglądam różne fora internetowe i czytam jak jest naprawdę na uczelniach. Byłam niedawno w Danii,żeby już się tam jakoby zaklimatyzować i państwo jest naprawdę super :) tylko,że wszędzie daleko. Oczywiście dużo zależy od miasta,choć raczej tam są one małe. Gdzie dokładnie się wybieracie na uczelnie? Miło by było się z kimś już zapoznać idąc tam na studia :)
Cytat: chilling
Hej :) też wybieram się na studia do Danii, dlatego przeglądam różne fora internetowe i czytam jak jest naprawdę na uczelniach. Byłam niedawno w Danii,żeby już się tam jakoby zaklimatyzować i państwo jest naprawdę super :) tylko,że wszędzie daleko. Oczywiście dużo zależy od miasta,choć raczej tam są one małe. Gdzie dokładnie się wybieracie na uczelnie? Miło by było się z kimś już zapoznać idąc tam na studia :)

Popieram, zawsze lepiej kogoś znać :)
Ja wybieram się do Aarhus albo do Kopenhagi. A ty jakie masz plany?
Jakby chcesz odezwij się na PW :)
Witam
Czy wiecie coś może na temat architektury w Kopenghadze ??
Jaka jest procedura zdawania? Jakie są egzaminy? Co trzeba zrobić i kiedy ?
Czy studia są w języku angielski? Ile trwają ? Czy są płatne ?
Proszę o jakiekolwiek info :)
Pzdr :)
Cytat: Ignacy11
Witam

większość odpowiedzi na te pytania znajdziesz po prostu czytając o studiach w Danii... np . to czy są płatne - wszędzie jest napisane, że Dania oferuje darmowe studia dla ludzi z UE, jak i to, że większość uczelni oferuje klasy international - studia w j.angielskim...
Cytat: chilling

Popieram, zawsze lepiej kogoś znać :)
Ja wybieram się do Aarhus albo do Kopenhagi. A ty jakie masz plany?
Jakby chcesz odezwij się na PW :)

Też chciałam do Aarhus, ale podobno tam bardzo ciężko jest się dostać,bo to "wysokiej klasy" uczelnia i dostają się tam sami Duńczycy. Ciekawe dlaczego :) Właściwie jeszcze nie wybrałam, a wybieram pomiędzy Kolding, Køge, Nykøbing i Slagelse albo Kopenhaga. :)
Witam

większość odpowiedzi na te pytania znajdziesz po prostu czytając o studiach w Danii... np . to czy są płatne - wszędzie jest napisane, że Dania oferuje darmowe studia dla ludzi z UE, jak i to, że większość uczelni oferuje klasy international - studia w j.angielskim...

http://www.studiazagranica.pl/strona.php?m=uczelnie&p=dania&co=dania <----na tej stronie wszystko jest jasno opisane :) z tej strony korzystałam,by dowiedzieć się czegoś więcej o studiach w Danii.

ja to samo, chce na multimedia design & communication, tylko się nie mogę zdecydować gdzie dokładnie. Może coś polecicie?
Może ktoś wybiera się na kierunek Agricultural and Environmental Management na semestr zimowy(składanie podania do 10 marca)? Mam zamiar złożyć papiery i szukam osób do towarzystwa xd
Pomyłka w poście powyżej, a że wyrzuca mnie na pierwszą stronę przy edycji chodzi o Architectural Technology and Construction Management
Hej. Mieszkam w Danii od paru miesięcy i zastanawiam się nad studiami w Vejle . Czy ktos się wybiera ? Niestety nie jestem zdecydowana co chciałabym konkretnie studiować , ale nie chcę tracić czasu i wolę się dokształcać. Jaki kierunek jest teraz opłacalny , po którym można znaleźć pracę? Jak z angielskim ? Nie ukrywam , że mój nie jest perfekcyjny i właśnie to jest moja największa obawa....
Karola, ja studiuje ATCM, więc jak coś to pytaj konkretniej.
Cytat: NataliaOliwia
Hej. Mieszkam w Danii od paru miesięcy i zastanawiam się nad studiami w Vejle . Czy ktos się wybiera ? Niestety nie jestem zdecydowana co chciałabym konkretnie studiować , ale nie chcę tracić czasu i wolę się dokształcać. Jaki kierunek jest teraz opłacalny , po którym można znaleźć pracę? Jak z angielskim ? Nie ukrywam , że mój nie jest perfekcyjny i właśnie to jest moja największa obawa....

Skoro chcesz studiować tylko po to by studiować to lepiej już sobie odpuścić i wrócić do Polski niż wydawać tutaj pieniądze w błoto. Po co na studia skoro nie masz nawet pomysłu na swoją przyszłość ani zainteresowań, które mogłabyś pogłębiać podczas studiów? Zanim odpowiesz, że Cię nie znam, że masz mnóstwo zainteresowań itd.- najpierw zdecyduj się na konkretną dziedzinę, a nie studiuj "to co się opłaca". Jak chcesz już zarabiać to zainwestuj w kursy i do pracy, z takim nastawieniem nie ma co "tracić" czasu na naukę...
tutututu - masz rację :) nie mam jakiś szczególnych zainteresowań. W Pl zamierzałam studiować finanse i rachunkowość , ponieważ matma jest moją mocną stroną. Wrócić co Pl bo tu wydam pieniądzie w błoto?:D Proszę Cię... Pracuję , a jeśli pracujesz otrzymujesz stypendium w Pl ledwo co za się zarobić na czesne nie mówiąc o wynajęciu pokoju... Nie chce tracić kolejnego roku bez nauki czas leci i wszystkiego się zapomina , a kierunek zawsze mogę zmienić. Poprosiłam o radę a nie twoje bezczelne bezużyteczne odpowiedzi . Jeśli masz cenniejszą radę to proszę wal śmiało bo ta wyżej jest co najmniej śmieszna :)
Cytat: NataliaOliwia
tutututu - masz rację :) nie mam jakiś szczególnych zainteresowań. W Pl zamierzałam studiować finanse i rachunkowość , ponieważ matma jest moją mocną stroną. Wrócić co Pl bo tu wydam pieniądzie w błoto?:D Proszę Cię... Pracuję , a jeśli pracujesz otrzymujesz stypendium w Pl ledwo co za się zarobić na czesne nie mówiąc o wynajęciu pokoju... Nie chce tracić kolejnego roku bez nauki czas leci i wszystkiego się zapomina , a kierunek zawsze mogę zmienić. Poprosiłam o radę a nie twoje bezczelne bezużyteczne odpowiedzi . Jeśli masz cenniejszą radę to proszę wal śmiało bo ta wyżej jest co najmniej śmieszna :)

Jesteś dobra z matmy- idziesz na kierunek, gdzie masz matmę i gdzie ogarniesz ją po angielsku. Proste. Jest mnóstwo kierunków z nazwą financial w nazwie, wystraczy wygooglować. Wszystko zależy od Twoich zdolności z j.ang. Raczej nie masz co się martwić o poziom matmy tutaj, bo jest on na śmiesznym poziomie, ale trzeba rozumieć wykłady. Masz problem z angielskim- jedź lepiej na jakiś czas do kraju anglojęzycznego, bo w Danii raczej nie nauczysz się nic nowego, najwyżej przełamiesz barierę językową. Każdy kierunek ma na stronie (przynajmniej na BAA) dokładny opis danego roku podczas studiów, przedmiotu i wymagania jakie musisz spełnić, więc zajrzyj tam. Osobiście nic nie wiem na temat Vejle, ale znam niewiele osób, kóre zdecydowały się na finanse, bądź ekonomię- raczej wszyscy idą w kierunku zarządzania i marketingu.
Hej, wie ktoś może coś o studiach na BAAA na kierunku Computer Science? Czy programowanie itp sa od podstaw czy trzeba miec o tym jakies pojecie wczesniej? Moze ktos uczeszcza na ten kierunek lub ma jakiegos znajomego? :)
maarcos97 - wszystko jest od podstaw ;)
Wybiera się ktoś z Was na architekturę do Aarhus ?
Na Aarhus School of Architecture albo do BAAA na Agricultural and Environmental Management?
Proszę o jakieś info na ten temat (czy te uczelnie bardzo sie od siebie różnią )
Wybiera się ktoś z Was na architekturę do Aarhus ?
Na Aarhus School of Architecture albo do BAAA na Agricultural and Environmental Management?
Proszę o jakieś info na ten temat (czy te uczelnie bardzo sie od siebie różnią )

Na Aarhus School of Architecture możesz studiować architekturę tylko po duńsku ; możesz iść na BAAA na podobny kierunek - Architectural Technology & Contruction Management
Hej :)
Planuje studia w Danii, jednak dopiero od lutego. Planuję isc na Marketing Management na Copenhagen Business Academy. Mam pytanie: czy test z angielskiego i rozmowa są trudne, czy zbliżone do rozszerzinej matury z ang?
Uwaga na kierunek BAAA - wiele osób uważa, że to architektura, ale tam nie ma nawet egzaminu z rysunku na początek. Jest to bardziej kierunek nastawiony na zarządzanie niż architektura w polskim rozumieniu tego słowa.
Cytat: MMS2106
Uwaga na kierunek BAAA - wiele osób uważa, że to architektura, ale tam nie ma nawet egzaminu z rysunku na początek. Jest to bardziej kierunek nastawiony na zarządzanie niż architektura w polskim rozumieniu tego słowa.

Co do zarządzania- może i masz rację, ale siedzę i od trzech tygodni rysuję non stop na zajęciach bądź mam coś w stylu geodezji w środku lasu, więc też nie nastawiajmy się na samo zarządzanie :). To nie jest architektura, po kierunku jesteś construction architect.
Cześć!
Aplikuję na Copenhagen Business Academy na semestr letni od lutego, Computer Science i Multimedia Design. Jeśli ktoś wybiera się na tą uczelnię i chciałby pogadać, poznać się, zobaczyć jak pójdzie rekrutacja i jakie będą wyniki to dajcie znać @pw
Marcin
Witam!! Na początek przedstawię wam krótko moją historię..skończyłam jeden kierunek na poziomie mgr...obecnie jestem na 3 roku inżynierii środowiska..zawsze było moim marzeniem wyjechać na studia za granicę..tak więc jestem w trakcie przygotowań do certyfikatu TOEFL. Z tego co się orientuję nie ma odpowiednika inżynierii środowiska na uczelniach w Danii dlatego chciałabym aplikować na Environmental Management lub Agro Environmental Management...mam w głowie milion pytań :
-czy wiek jest przeszkodą? mam obecnie 25 lat( pytam bo nigdzie nie znalazłam takiej informacji_
- czy po ukończeniu IŚ na poziomie inżyniera mogłabym aplikować na mgr z powyższych kierunków

Byłabym mega wdzięczna za jakiekolwiek informacje!!! Pozdrooo
Cytat: marcel2014
Witam!! Na początek przedstawię wam krótko moją historię..skończyłam jeden kierunek na poziomie mgr...obecnie jestem na 3 roku inżynierii środowiska..zawsze było moim marzeniem wyjechać na studia za granicę..tak więc jestem w trakcie przygotowań do certyfikatu TOEFL. Z tego co się orientuję nie ma odpowiednika inżynierii środowiska na uczelniach w Danii dlatego chciałabym aplikować na Environmental Management lub Agro Environmental Management...mam w głowie milion pytań :
-czy wiek jest przeszkodą? mam obecnie 25 lat( pytam bo nigdzie nie znalazłam takiej informacji_
- czy po ukończeniu IŚ na poziomie inżyniera mogłabym aplikować na mgr z powyższych kierunków

Byłabym mega wdzięczna za jakiekolwiek informacje!!! Pozdrooo

Wiek na pewno nie jest przeszkodą, ja mam w klasie panią która ma 38 lat :))

a co do tego czy jako inzynier możesz aplikować jako magister, każda uczelnia ma swoje wymogi, więc po prostu wejdź na stronę uniwersytetu z miasta do którego chcesz jechać (najlepiej Kopenhaga lub Aarhus) i poczytaj o wybranym przez siebie kierunku :>
Witam! Mam co prawda jeszcze troche czasu ,ale od jakiegos czasu probuje dowiedziec sie o studiowaniu w Danii.Jestem w drugiej klasie liceum ,wkrotce zdaje proficiency z angielskiego ,interesuja mnie studia w Roskilde ,bo tylko tam znalazlem mozliwosc studiow w jezyku angielskim na computer science and engineering,dodam ,ze ucze sie w Grecji ,ale to chyba nie ma wiekszego znaczenia.Chce sie dowiedziec jak najwiecej ,jak oceniacie poziom nauki i pozniejsze mozliwosci zatrudnienia,czy uczelnie sa honorowane a i o co chodzi z wysylaniem dokumentow do 15 marca ,w moim przypadku bede przed ukonczeniem liceum, chyba ,ze mam czekac az zdam egzaminy i czekac do nastepnego roku ,aby wyslac formularz
Cześć,adamantios. Nie tylko w Roskilde znajdziesz computer science . Ten kierunek jest dostępny praktycznie we wszystkich większych miastach akademickich Danii. Wydaje mi się że chyba jesteś dopiero na początku drogi do studiowania w Danii. Spróbuj zerknąć pod te linki i na pewno wiele spraw się wyklaruje !!
http://www.studiawdanii.info.pl/
http://www.studiazagranica.pl/
Temat przeniesiony do archwium.
1411-1440 z 1614

»

FCE - sesja letnia 2004