Studia w Danii.

Temat przeniesiony do archwium.
1471-1500 z 1614
Chemical and biotechnical science w Wyższej Szkole Zawodowej w Aarhus - rewelacja! ;)
Cytat: MMS2106
Chemical and biotechnical science w Wyższej Szkole Zawodowej w Aarhus - rewelacja! ;)

Łatwo znaleźć pracę po takim kierunku? Na co nacisk jest na studiach?
a i jeszcze jedno pytanie :) co zdawałas na maturze? Ja planuję biol/chem/angol.
Jak wyniki były brane pod uwagę w stosunku do tego kierunku?
Matura zdana wysoko nie jest niezbędna. Najciężej jest się dostać ze względu na dużą ilość osób, która odpada przy rozmowie kwalifikacyjnej. Po tym kierunku możesz pracować gdzie tylko chcesz ( apteka, labki ect), poziom bezrobocia po tym programie to 2%. Ponadto, jeśli będziesz płacić związkowi składki ( ok. 50 zł w msc) to od momentu ukończenia kierunku dostajesz zasiłek na znalezienie pracy ( o tym więcej na PM).
Musisz mieć 3 z matmy i z chemii na świadectwie ukończenia szkoły LUB odpowiednio zdaną maturę.
Witam wszystkich, czy może mi ktoś powiedzieć kiedy najlepiej składać podanie o akademik?
Studia od sierpnia przynajmniej 7 miesięcy przed, bo inaczej całą kolejkę zaleje gwarantowane zamieszkanie i nie zostanie Ci NIC przydzielone.
Co jeśli planuję aplikować na 3 uczelnie i każda znajduje się w innym mieście. Mam zarejestrować się na 3 trzech stronach o akademik? Jak wygląda sprawa z akceptowaniem. Załóżmy że dostanę jakiś akademik a jeszcze nie będę wiedziała gdzie się dostanę, co wtedy?
Cześć wszystkim.:)
Zaczynam zastanawiać się nad studiowaniem w Danii, jestem w III klasie LO na profilu bio-chem- fiz. Planuję iść na Business Academy w Aarhus. Interesuje mnie poziom nauczania matematyki, jak to jest, czy swobodnie uczeń z polski radzi sobie na takich zajęciach?
Pozdrawiam.:)
To zależy na jaki kierunek chciałabyś pójść. Jeśli wybierzesz sobie Chemical and biotechnical science to zetkniesz się z pewną dawką matematyki, ale nie jest to nic czego nie można się nauczyć, gdyż oni wiele rzeczy zaczynają od nowa, a nauczyciele są nastawieni na pomoc, a nie uwalanie kogoś od początku.
Ja osobiście jestem po matematyce na poziomie podstawowym z LO i radzę sobie bez większych przeszkód.
Sama jeszcze nie jestem przekonana na co chciałabym pójść, celuję w kierunki związane z marketingiem, ale jeszcze nie zdecydowałam się na jeden, konkretny. Uspokoiliście mnie, dzięki. Matematyka nie jest moją mocną stroną, ale jeśli ktoś rzeczowo tłumaczy i mogę o coś dopytać to daję radę. :)
Cytat: poprostujulia
Sama jeszcze nie jestem przekonana na co chciałabym pójść, celuję w kierunki związane z marketingiem, ale jeszcze nie zdecydowałam się na jeden, konkretny. Uspokoiliście mnie, dzięki. Matematyka nie jest moją mocną stroną, ale jeśli ktoś rzeczowo tłumaczy i mogę o coś dopytać to daję radę. :)

Ja studiuję marketing management :) i nie ma żadnych problemów z matmą.. na samym początku jest test sprawdzający z matmy, na którym większość zadań to ułamki.. napisałam go na 96% a maturę podstawową z matmy zdałam na 70% :)
co prawda jest mikroekonomia, ale nie ma rzeczy których nie da się nie ogarnąć :) Duński poziom matematyki jest niższy niż polski, więc spokojnie :)
Zapytam jeszcze raz, jeżeli planuje złożyć aplikacje na UCN i EAL to powinnam zarejestrować się na obu stronach o akademik już teraz. Czy jeżeli dostanę jakiś akademik to muszę od razu akceptować czy mogę czekać do momentu, w którym dowiem się gdzie będę studiować? Czy ktoś z was studiuje lub wie coś na temat Lillebaelt Academy of Professional Higher Education lub University College of Northern Denmark jakie są opinie o tych uczelniach itd
Czy w Danii są konkretnie kierunki takie jak dietetyka czy fizjoterapia?
Cześć, jestem studentem Copenhagen Business Academy(Lyngby) ;)

W razie pytań piszcie na facebooku do mnie jak chcecie,

Tomek Laba, postaram się pomóc.
Hej!
Dostałam sie na BAA od lutego na multimedia design. Moze jest tutaj ktoś, kto rownież sie dostał? :)
W związku z tym szukam pokoju w Aarhus. Jesli słyszeliście o kimś kto chciałby wynająć to dajcie znac. Bede wdzięczna ! :)
Czy jest ktoś obecny "na sali", kto zna się na odpowiednikach polibud w Danii? Piszę maturę w tym roku i marzę o studiach za granicą. Chciałabym pójść na techniczny kierunek. Próbowałam szukać informacji, jednak nigdzie nie mogłam znaleźć odpowiedniej dozy nowinek. Gdyby znalazła się osoba - przewodnik - bardzo proszę o PW.
W Danii jest politechnika w Kopenhadze, jednakże od czasu wprowadzenia SU wszystkie dostępne kierunki inżynieryjne są tylko w języku duńskim.
Albo poczytaj o Aarhus tech w internecie, tam może coś znajdziesz :)
Hej!
A są jakieś kierunki artystyczne w Danii? Acting? Film studies? Theatre?
Najlepiej bezpłatne, bo z tym u mnie ciężko by było.
Pozdrawiam!
Cześć!
Dostałem się na Multimedia Design na ZiBAT w Koge od lutego.
Jeśli ktoś również się tam wybiera i chciałby wcześniej pogadać lub poznać się to piszcie na PW.

Marcin
Niech nadchodzące Święta Bożego Narodzenia niosą ze sobą wiele radości oraz refleksji dotyczących minionego okresu i zadowolenia z podjętych wyzwań.
Niech w nadchodzącym nowym 2015 roku szczęście i pomyślność Państwu towarzyszą, a osiągane sukcesy dodają sił i energii do tworzenia i realizacji nowych pomysłów.
Pozdrawiam Ula
Cytat: uu1w1
Niech nadchodzące Święta Bożego Narodzenia niosą ze sobą wiele radości oraz refleksji dotyczących minionego okresu i zadowolenia z podjętych wyzwań.
Niech w nadchodzącym nowym 2015 roku szczęście i pomyślność Państwu towarzyszą, a osiągane sukcesy dodają sił i energii do tworzenia i realizacji nowych pomysłów.
Pozdrawiam Ula

Popieram to wszystko, ale ja zycze wszystkim zdrowia i milosci. Nic innego w zyciu sie nie liczy.....
Jest tu ktoś kto studiuje na Architectural Technology and Construction Management najlepiej w Aarhus i mógłby podzielić się swoimi przeżyciami?
Widzę, że nie. No trudno. Mam w takim razie inne pytanie. Jeśli chodzi o zakwaterowanie, trzeba wpłacić depozyt. Jeśli na przykład chcę o wiele wcześniej aplikować o zakwaterowanie, depozyt wpłacam dopiero kiedy dostane się na studia? Jak to wygląda? Chodzi mi szczególnie o Horsens i Aarhus
Nie wiem jak w Horsens, ale w Aarhus jest tak, że depozyt wpłaca się do 2 tygodni od daty wprowadzenia się do budynku i odbioru kluczy. I drobna uwaga - mam nadzieję, że aplikację masz już dawno za sobą, bo tutaj 5 czy 6 msc stażu to nic, zwłaszcza na semestr zaczynający się w sierpniu :)
Tj. do daty odbioru kluczy, czyli najpierw depozyt, a potem klucze. ;)
Czy w Kopenhadze są konkretnie takie kierunki jak dietetyka i fizjoterapia?
Mam pytanie dotyczące listu motywacyjnego. Czy ktoś może wie jak on ma wyglądać? Chodzi mi o takie rzeczy jak do kogo go zaadresować. U nas w takich lista piszę się datę i miejsc w prawy górnym rogu, po lewej stronie na górze nasze dane, a po prawy parę linijek niżej dane osoby do której piszemy, czy w tym przypadku też można tak to zrobić czy jakoś inaczej to wygląda?
Cytat: ankara97b
Widzę, że nie. No trudno. Mam w takim razie inne pytanie. Jeśli chodzi o zakwaterowanie, trzeba wpłacić depozyt. Jeśli na przykład chcę o wiele wcześniej aplikować o zakwaterowanie, depozyt wpłacam dopiero kiedy dostane się na studia? Jak to wygląda? Chodzi mi szczególnie o Horsens i Aarhus

bo już było to wspominane wiele razy, pare stron wcześniej "tututu" dużo o tym pisała, wystarczy poprzeglądać wcześniejsze strony przed zadawaniem pytań, które już były wiele razy omawiane :)
Temat przeniesiony do archwium.
1471-1500 z 1614

»

FCE - sesja letnia 2004