Chcę zacząć wreszcie mówić po angielsku- które szkoły w Warszawie proponujecie???

91-120 z 615
Tak swoją drogą to ciekawe jaki procent w ogónej cenie kursu stanowi pensja lektora
Cytat: kasadd
Ktoś popchnął ciekawy ranking stołecznych szkół

http://www.ocenwszystko.pl/r501,najlepsza-szkola-jezykow-obcych-w-warszawie.html

Jest jescze i taki

http://www.speak-point.pl/mazowieckie
Cytat: pafcio11
Tak swoją drogą to ciekawe jaki procent w ogónej cenie kursu stanowi pensja lektora

Zależy od szkoły, czy ma rozbudowaną biurokrację, dużo płaci za najem itd
Jestem tu na forum już rok czasu, sporo postów przeczytałem na temat różnych szkół językowych w Warszawie. Jakiś czas temu idąc za radami różnych "userów" zdecydowałem się na zapisanie się do English For You. Uważam co następuje, kilka miesiecy zajęć w tej szkole rzeczywiście może sporo pomóc w kwestii mówienia. Zarówno osoby z kompletną barierą mówienia, ale także te które chcą się poprawić powinny być zadowolone. Ostatnio na kursach wymiata amerykański Native Nolan, potrafi zmobilizować do mówienia, ale także poduczuć ludzi nowych zwrotów i wyrażeń. Na warsztatach dodatkowych miałem jescze Franka, też był niezły, ale Nolan to the best.
Przyznaje, że polscy lektorzy są ogarnięci w przekazywaniu gramtyki, więc jakoś idzie.
Jeżeli chodzi o opisywany wcześniej Berlitz, koleżanka miała kurs w firmie organizowany przez z nich i mówiła, ze sporo skorzystała. Nie wiem jak są cenowo na rynku, ale czasami warto dołożyć kilka setek i być zadowolnym
edytowany przez car321: 30 wrz 2012

To też zależy jakiego lektora, z jakim doświadczeniem, gdyż stawki są bardzo różne
Cytat: koczkodan5
Ta szkoła to już nowość, Domino kojarzy mi się z Pizzą, ale kto wie może i dobrzy są

Swoją drogą śmieszna ta nazwa tej szkoły
Nazwa, nzawą, może potrafią dobrze uczyć, ktoś ich sprawdził.
Ja miałem możliwość porównania obu tych systemów. Mnie osobiście bardziej pasował system dualny w English For You, gdyż zajęcia były zrównoważone, rzeczywiście sporo konwersacji z Nativami, ale także gramtyka , bo to jednak ważna podbudowa zajęć konersacyjnych. Koss pisze o WSC, mają bardzo dobrą kadrę , choć nie jest za tanio.

Tak to dobre szkoły
Aczkolwiek nazwa trochę też ma znaczenie, gdyż jedna trochę bardziej wpada nam w ucho , drua mniej
Przy wyborze nazwy firmy zawsze dobrze jest nazwać ja tak, aby marka była łatwo rozpoznawalna i powiązana z branżą w której występuje
Wyrobienie sobie marki trwa wiele lat, także w branży językowej
Niektóre mało znane szkoły oferują bardzo profesjonalne zajęcia, a ich marka nie jest znana
Cytat: car321
Aczkolwiek nazwa trochę też ma znaczenie, gdyż jedna trochę bardziej wpada nam w ucho , drua mniej

Tak czy inaczej część szkół ma nazwy zupełnie nie wskazujące, że chodzi o nauke języka
Ja tam mam dobre zdanie o SpeakUP , wiec nie wiem nawet jak jest w innych szkołach. To jest pierwsza która wybrałam i nie zastanawiałam sie nad innymi.
Ta szkoła ma wielu zwolenników i przeciwników. Trzeba jednak przyznać,że to bardzo duża firma
Cytat: koczkodan5
Tak czy inaczej Maltańczycy nie rozmawiają miedzy sobą po angielsku

Jest to kraj 2 języczny tak jak np. Belgia
Zastanawiam się, czy osoby powyżej 60 roku maja szansę nauczyć się języka obcego
Cytat: kanaka11
Zastanawiam się, czy osoby powyżej 60 roku maja szansę nauczyć się języka obcego

Moja matka coś tam próbuje i nawet, nawet
Niestety wiek powoduje sore ograniczenie w przyswajaniu wiedzy i nauka języka przebiego sporo wolniej, niektóre szkoły tworzą nawet oddzielne grupki dla osó powyżej 55 roku życia
Czy to nie jest troszkę dyskryminacja ???
Nie nawałbym tego dyskryminacją, zwyczjnie ludzi umysł inaczej pracuje w różnym wieku
Nie nawałbym tego dyskryminacją, zwyczjnie ludzi umysł inaczej pracuje w różnym wieku

Ucząc się kolejnych języków jest znacznie łatwiej, gdyż występuje podobieństwo między językami
Cytat: Wilderness

Ucząc się kolejnych języków jest znacznie łatwiej, gdyż występuje podobieństwo między językami

Np. Hiszpański- Portugalski- Włoski
Z tym ze jak ktos najpierw nauczy sie LACINE, to wtedy wiele jezykow jest mala pestka dla niego.
Cytat: terri
Z tym ze jak ktos najpierw nauczy sie LACINE, to wtedy wiele jezykow jest mala pestka dla niego.

Oczywiście to matka wszystkich języków, a słyszeliśćie o Esperanto
Cytat: kosa1111
Cytat: terri

Oczywiście to matka wszystkich języków, a słyszeliśćie o Esperanto

Nie, nigdy. A ktore jezyki sa na tym bazowane?
Rozmawijąc z różnymi ludzmi tu i tam postanowiłem na początku listopada, że wskoczę na jakiś kurs językowy jednak do English For You, ogólnie jestem pozytywnie nastawiony po kilku tygodniach zajęć.
Przede wszystkim mam tego co chciałem i na co liczyłem, czyli dużo zajęć z Nativami, dobrze że jest takze część ogarniana przez polskiego lektora, bo gramatyka to u mnie nie jest zbyt mocna. Fajny mają taki klubik dyskusyjny, gdzie ostatnio gaworzyliśmy z Irlandczykem o wielu sprawach. Atmosfera git. Szkoda, że nie oferują kursów on-line jako wsparcie regularnego. Koleżanka ma coś takiego właśnie w Speak upie i sobie chwali teamt, inna osoba bardzo poleca Archibalda, zresztą byłem tam na rozmowie poziomującej i musze przyznać, że widać profesjonalizm, nie zapisałem się jednak do nich bo terminy były nie ok, ale pierwsze wrazenie na plus
Cytat: ma5dzik
Na Bielanach otwiera się Jezykowe Domino na Bogusławskiego, mają fajnych lektrów i dobre ceny, ja w sumie się chyba zdecyduję napiszę opinie po pierwszych zajęciach.
Mają fajną opcję raz a dobrze, to mi pasuje bo nie mam szans dwa razy w tyg na zajęcia się wyrwać.

Jest jeszcze empik na kochanowskiego, ale tam raczej drogo wychodzi.

W Empiku nie musi być drogo, porównywałem ich oferty i za renomowaną szołę z tak długim doświaczeniem na rynku to ceny są w ok, choć zawsze ktoś może wyczaić coś tańszego, ale chyba nie tylko o cenę chodzi w tym wszystkim
W kwestii Esperanto
"Esperanto (pierwotnie Lingvo Internacia – "język międzynarodowy") – najbardziej rozpowszechniony na świecie międzynarodowy język pomocniczy[1]. Jego nazwa pochodzi od pseudonimu "Dr. Esperanto", pod którym żydowski lekarz Ludwik Zamenhof opublikował w 1887 podstawy języka"
Idąc za Wkipiedia
Co do Esperanto - to dobrze wiedziales ze ja to znam - ale dlaczego tak popularny jezyk nigdzie nie jest uzywany?
No i nie odpowiedziales na moje pytanie:
'Ktore jezyki sa na nim bazowane'? -
91-120 z 615