Witaj.Tak więc na stronie http://www.praca.etatakapulko.eu/ masz informację dotyczące wyjazdów.Następnie piszesz maila na adres [email] w temacie koniecznie wpisz Czechy - Pracownik Produkcji .W treści np:Witam.Jestem zainteresowany ową ofertą pracy,proszę o podanie dodatkowych szczegółów.Następnie jakoś od 6 do przeważnie 48 godzin dostaniesz maila zwrotnego.Będzie w nim napisane ile wolnych miejsc i szczegóły owej pracy.Również znajdziesz 3 załączniki 2 z nich należy wypełnić,wydrukować,podpisać i wysłać faxem (od niedawna podobno można też skanem na maila,ale ja osobiście dla pewności wysłałem faxem).No i 2-3 dni przed wyjazdem powinni wysłać maila z informacją czy się dostałeś jak i również wzory testów z matematyki... Zapewne na ten wyjazd się już nie załapiesz,ale wg informacji na ich stronie dnia 22.07.2010r powinna być informacja o następnym terminie.
Póki co jeszcze nie pracowałem tam i dlatego żeby nie było że zachęcam :) Może kogoś zdziwi że mimo tylu negatywnych opinii,niektórzy decydują się na wyjazd.Na moim przykładzie jest to tak że pracowałem już w kilku firmach w Polsce.O każdej z nich było średnio 70-80% opinii negatywnych,jednakże ja osobiście pracując w nich nie zauważyłem tam jak to niektórzy pisali - obozów pracy,mobbingu czy też jakiejś tragedii.Zapewne gdyby to była Holandia to by mi trochę szkoda było hajsu w razie porażki,ale Pilzno to nie tak daleko tym bardziej że pracodawca jeszcze zapewne dojazd do Czech ( w drugą stronę podobno też,ale to w ustalonym terminie).Nawet jak nie wyjdzie to warto zobaczyć kawałek świata i ocenić wg własnej opinii jak tam tak naprawdę jest,bo jak człowiek sam nie sprawdzi to się nie dowie.
I to by bylo na tyle.